Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MINISTAR ZASDUŽEN ZA KIDANJE OD SMEHA

Bačević uzvraća udarac: Nova serija bisera ministra rudarstva!

Autor: Politika, Tanjug | 12.01.2014 - 12:50:00h | Komentara: 3

Milan Bačević, ministar rudarstva koji se onoliko kompromitovao izjavom o "10.000 milijardi evra kineskih investicija", u intervjuu današnjoj "Politici" dosledno je nastavio svoju misiju uveseljavanja srpske javnosti. Prenosimo hit izjave.

Nova radna mesta:  Milan Bačević

Milan LAPSUS Bačević | Foto: Aleksandar Stanković

O 10.000 milijardi: "U razgovorima koje vodite s nekim i kada vam je prevodilac neko kome je maternji jezik srpski, engleski ili kineski, kao što je ovde bilo, onda dobijete tumačenje koje je proizvelo slučaj koji je neko nazvao stupidarijom."
Zašto je toliko dugo čekao da reaguje: "Tek kada sam dobio zvanično tumačenje engleskog numeričkog sistema od Ministarstva finansija i ovlašćenih prevodilaca (a po profesiji je matematičar, prim. novinara), oglasio sam se saopštenjem."
Zašto odmah nije odgovarao na prozivke: "Malo ko je hteo da se osvrne na izveštaje i konstatacije koje je istih tih dana pisao francuski 'Mond', u kojima se navodi da je u Kina u poslednje dve ili tri godine investirala u SAD 3.000 milijardi dolara. Ako je toliko investirala u samo jednoj državi, zašto bi bi bilo nerealno toliko (10.000 milijardi evra, prim. nov. 'Blica') investirati u 16 država centralne i istočne Evrope, jer su uslovi za plasman kapitala znatno bolji nego u SAD."
Zašto nije objavljena Studija izvodljivosti o kanalu na Moravi: "Na svakoj strani te studije, koju su Kinezi uradili, stoji zabrana objavljivanja."
O tome što u moravskom slivu kod Grdelice u sušnom periodu ne postoji dovoljno vode za plovidbu i navodnjavanje: "Ako su Kinezi uspeli da reše problem svoje Tri klisure, najvećeg hidroenergetskog sistema u ovom trenutku na planeti, kako ne bi mogli Moravu." (Inače, tokom gradnje Tri klisure preseljeno je 1,3 miliona ljudi i potopljeno 13 gradova, 140 gradića i više od 1.600 sela.)
O niklu: "Od toga sigurno neću odustati. Kako niko od nikla nije umro u Norveškoj, u kojoj usred grada Kristijansena postoji pogon za topljenje nikla. Ili u Grčkoj u kojoj u turističkim regijama imate topionice za preradu nikla? Samo će neko da umre u Trsteniku ili na Mokroj gori. To su podvale ljudima koji ne znaju i lako ih je uplašiti."
Da li i dalje tvrdi da je istraživanje nikla štetno koliko i voda: "Da. Nikl je samo jedan od minerala."
Poslednji komentari
  • olga Vreme: 12.01.2014 15:13h

    Bačevića za premijera.Izuzetno pametan i obrazovan čovek jer da nije tako nebi on bio kod Tome.Glasali ste i šta se sada bunite.Još jedan mandat Tomi i njegovim kadrovima daće bog.To je prava Srbija i takvi treba da vladaju.

  • Mito Vreme: 12.01.2014 15:23h

    Ovom tipu je najveća kvalifikacija za ministra je, što je prijatelj Tomislava Nikolića, odnosno tast Tominom sinu

  • Đerić Vreme: 13.01.2014 09:52h

    Ovo je najbolji ministar u Vladi.Bar do sada (ne računajući provale) nije napravio nikakvu štetu R.Srbiji jer nije ništa ni radio.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP