Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

Bačić: Hrvati diskriminisani u Srbiji, obavestićemo EU!

Autor: Beta | 26.09.2014 - 16:30:00h | Komentara: 8

Predsednik Hrvatskog nacionalnog veća Slaven Bačić izjavio je danas da će to telo kulturne autonomije Hrvata u Srbiji ukazati na diskriminaciju te nacionalne manjine, u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Slaven Bačić

Slaven Bačić | Foto: facebook

Bačić je za agenciju Beta rekao da Srbija u identitetskim sporovima mora ostati neutralna.
Dodao je da "uznemirava" odluka gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija da ne dozvoli održavanje naučno-stručnog skupa o bunjevačkom pitanju, koji je trebalo da bude u Gradskoj kući u Subotici.
Direktor Zavoda za kulturu vojvodjanskih Hrvata Tomislav Žigmanov ocenio je da Maglai diskriminiše hrvatsku nacionalnu zajednicu.
Žigmanov je za agenciju Beta rekao da ta zabrana predstavlja i zabranu da se o pitanju identiteta i nacionalne pripadnosti Bunjevaca u Vojvodini govori drugačije nego što je to rekao šef države Tomislav Nikolić.
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai zabranio je da se naučno-stručni skup pod nazivom "Identitetske sastavnice i prijepori bunjevačkih Hrvata" danas održi u Gradskoj kući. Skup je održan u prostorijama subotičke biskupije.
- Ovaj skup nije posvećen prebrojavanju krvnih zrnaca i povećanju nacionalne tenzije u gradu i šire - kako je to Maglai rekao, već stručnom sagledavanju ovog pitanja", kazao je Zzigmanov.
Istakao je da svako ima pravo da se izjašnjava kako želi, i ukazao da ne može da prihvati da se nacionalna pripadnost Bunjevaca reši "paušalnom političkom izjavom".
Poslednji komentari
  • mimi Vreme: 26.09.2014 17:00h

    TUZIBABA JECAAAthe

  • boky Vreme: 26.09.2014 17:23h

    ja bih im dozvolio cim u hrvati dozvole da se u skupstini zagreba odrzi simpozijum o zlocinackom karakteru oluje.

  • slobodan Vreme: 26.09.2014 18:07h

    Potpuno NETACNA INFORMAcija DOBRO POZNATOG gospodina BACICA.....

  • Драгомир Vreme: 26.09.2014 21:58h

    Овакви срби су прави изроди!Хрвати не постоје као наред већ све сам србин до србина.Говоре српским језиком јер ,,хрватски,, није признат од Светског института за језике!Гледањем њихових ТВ станица преко кабловске јасно је да говоре српским језиком.Пишу српском азбуком само што ми у Србији имамо слободу да пишемо ћирилицом или латиницом.Не дај боже да неко у Србији полупа таблу са латиничним словима сматран би за вееееелику будалу!

  • asid Vreme: 27.09.2014 05:23h

    Da, hrvati su izuzetno diskriminisni u Srbiji jer za razliku od srba u Hrvatskoj niko ih ne maltretira niti progoni niti hapsi već ih poštuje kao svoj narod i njihov broj se ne menja drastično decenijama dok srbi u Hrvatskoj imaju tu privilegiju da ih je nestalo stotinama hiljada u poslednjim decenijama!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP