Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZAKLJUČAK

Bajatović: "Južni tok" nas štiti od bombardovanja!

Autor: Tanjug | 02.12.2013 - 10:45:00h | Komentara: 7

Srbija i Rusija, bez obzira na neistovetan vlasnički udeo u preduzeću "Južni tok Srbija", potpuno ravnopravno upravljati tim preduzećem, rekao je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Borci protiv korupcije će morati dobro da zasuču rukave: Dušan BajatovićDušan Bajatović | Foto: Zoran Lončarević

"Teško je danas osporavati "Južni tok", jer biće promenjena geostrateška pozicija Srbije. Ako imate "Južni tok" teško da će neko moći da vas bombarduje", rekao je Bajatović, ističući da realizacija tog projekta, takođe, dugoročno garantuje snabdevanje strateškim energentom, time i energetsku stabilnost, ali i intenzivniji priliv ruskog kapitala.
Gostujući sinoć na televiziji "Pink", rekao je da ruska strana, iako ima 51 odsto udela u tom preduzeću, ne može da donese nijednu ključnu odluku, kao što su promena sedišta ili naziva firme, bez saglasnosti Srbije.
On nije mogao da objasni zašto vlasnički udeo u "Južni tok" kroz Srbiju nije 50 prema 50 odsto, kao u svim drugim državama kroz koje će taj gasovod proći, ali smatra da postoje dve dominantne teorije: da se Srbija na taj način revanširala Rusiji za podršku oko Kosova, a druga je da je takav aranžman napravljen kako bi gasovod većom dužinom bio trasiran preko naše teritorije, čime je Srbija postala čvorišna zemlja.
Odgovarajući na kritike zbog činjenice da je zajedničko srpsko-rusko preduzeće osnovano sa sedištem u Švajcarskoj, Bajatović je rekao da "nema ekonomskog rizika da će tamo neko prati pare i da će bilo šta biti neprofesionalno rađeno, jer taj projekat će biti pod lupom EU".
Poslednji komentari
  • Bogoljub Vreme: 02.12.2013 11:04h

    Pa ovaj covek je sinoc u emisiji "Teska rec" priznao da je njegova mesecna plata kao direktora dva miliona dinara.

  • momazver Vreme: 02.12.2013 11:29h

    Boze sto ovaj covek lupeta gluposti. pod 1/jedan/ u biznisu NEMA ljubavi. Rusi imaju vecinski deo i kad im zatreba UVEK ce preglasati ostatak.Pod 2/dva/ ..*ladno mogu da bombarduju *Juzni tok*,kad postoji i *Severni*.pod 3/tri/ Hvala Rusima na *pomoci* oko Kosova.Najcrnje je sto bi ona pomogla/NE SAMO VERBALNO/,kad bi nesposobno dosadasnje rukovodstvo nije *znalo sta hoce* il da stisne il da grdne..pod 4/cetiri/ gde si ti crni covece video da je Rusija IKAD dozvolila/kakav god da je/ da neko trkeljise njene poslove i racune, a posto je VECINSKI vlasnik ,ni u Svajcarskohj, nikakva EU to nece moci da radi..elem iz toga proizilazi da ce i nasi sitni grebatori koji su se klececi namolili Ruse, i uglavili u tog posrednika,moci da muljaju s parama,SVE SE BOJIM U RACUN SRPSKOG NARODA

  • zoran Vreme: 02.12.2013 12:48h

    O cemu ti pricas o kakvom bombardovanju. Bolje napisi koja ti je plata i kako te nije sramota da se uopste pojavljujes u javnost.

  • Radoje Vreme: 02.12.2013 16:16h

    Tacno, nece te niko bombardovati. Rusi ce i dalje stiti tvoju svetosavsku = komunisticku bandu razbojnika na vlasti. Pogledaj malo Ukrajinu.

  • aca Vreme: 02.12.2013 21:19h

    Velika pobeda DSS i Rusije .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP