Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZATVORIO VRATA

Bajatović: Ministarkin antikorupcijski tim ne može kod nas

Autor: Beta | 21.04.2013 - 12:17:00h | Komentara: 2

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da u to javno preduzeće nije pušten antikorupcijski tim koji je sastavila ministarka energetike Zorana Mihajlović jer, kako je dodao, članovi tog tima nemaju šta da traže u kompaniji na čijem je čelu.

Dušan  Bajatović

Dušan Bajatović | Foto: Đorđe Kojadinović

- Ne postoji utemeljenje za slanje tog antikorupcijskog tima. Ja sam i

predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove pa znam da taj tim
nema nikakav status ovlašćenih lica - rekao je Bajatović u intervjuu za list Blic.
Bajatović je dodao da sve informacije koje su im potrebne mogu da se dobiju u okviru Ministarstva energetike.
- Tačno se zna ko su ovlašćena lica - poreska, finansijska policija, razne inspekcije... Gospoda iz antikorupcijskog tima nemaju šta da traže u 'Srbijagasu' - rekao je Bajatović.
On je rekao da nema ništa protiv ideje ministarke Mihajlović da se iz "Srbijagasa" izdvoji nekoliko zasebnih preduzeća ali da je protiv da se ona objedine u neki novi energetski holding, jer je upravo "Srbijagas" firma koja treba da bude taj holding.
- Ono što je u ovog celoj situaciji bio problem jeste to što nije bilo odgovarajućih konsultacija izmedju ministarstva, 'Srbijagasa' i odgovarajućih konsultanata, iako ja u saradnji sa Evropskom komisijom i glavnim konsultantom 'Bi-Si Džijem' pravim plan o restrukturiranju skoro dve godine - rekao je on.
Na pitanje da li ima utisak da je na meti ministarke Mihajlović, Bajatović je rekao da nije uobičajeno da se ministarka i direktor javnog preduzeća prepucavaju i da je to možda dobro za medije ali je loše za posao.
- U javnosti govore da tu ima nečeg ličnog, ja ne verujem. Ona ima pravo na svoju politiku i razmišljanja - rekao je Bajatović.
Govoreći o tome šta mu smeta u deklaraciji o Vojvodini koju je predložio vojvodjanski premijer Bojan Pajtić, Bajatović je rekao da "mu smeta deklaracija".
- Ne može autonomija biti zasnovana na pravu građana i građanki Vojvodine nego na Ustavu Srbije, jer građani i građanke postoje i u Nišu i gde god hoćete. Svi smo mi građani Srbije - rekao je Bajatović.
Poslednji komentari
  • ivan Vreme: 21.04.2013 13:07h

    Ajde, ko je dozvolio ovom čoveku ovoliku slobodu?

  • DSV Vreme: 21.04.2013 15:30h

    BAHATOVICU ,bio ti clan bilo kog tela MINISTARKA TI JE SEF .Srbija Gas je DRZAVNI preduzece koje PLJACKA gradjane i jos je u DEBELOM MINUSU .E pa onda je to i narodna stvar ili stvar POTROSACA! A to sto si na tim FUNKCIJAMA OKACI MACKU O REP ! Inace ako ministarka ne istera stvar do krajaMORA da podnese ostavku! VUCICU gde ti je ono "NI PO BABU NI POSTRICEVIMA" ,alo VUCICU jel se cujemo???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP