Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER VOJVOĐANSKIH SOCIJALISTA

Bajatović: Sević i Petrović ne predstavljaju interese SPS!

Autor: Tanjug | 29.12.2014 - 11:06:00h | Komentara: 1

Predsednik Pokrajinskog odbora SPS Dušan Bajatović izjavio je danas da doskorašnji predsednik Gradskog odbora socijalista Siniša Sević i njegov zamenik Ðorđe Petrović više ne predstavljaju interese te stranke, pa je zbog toga u Skupštini grada, osnovana nova odbornička grupa "Ivica Dačić - SPS - PUPS- JS - Novosadski demokratski pokret za Novi Sad".

Bajatović

Dušan Bajatović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Bajatović je na vanrednoj konferenciji za novinare, održanoj pred početak današnje sednice Skupštine grada Novog Sada, rekao da novoformirana odbornička grupa za sada ima sedam članova i da je "otvorena", odnosno da on očekuje da će joj u narednom periodu pristupiti još odbornika.
"Nova odbornička grupa će biti deo vladajuće koalicije u Novom Sadu što će dokazati i na današnoj sednici jer će glasati za predlog budžeta", rekao je Bajatović dodajući da je program odborničke grupe sačinjen od 20 tačaka i da će ta grupa se ponašati u skladu tih propisaih tačaka.
Funkciju predsednika novoformirane odborničke grupe imaće Petar Chirović koji je pre nekoliko meseci napustio Demokratsku stranku Srbije, a zamenik predsednika je odbornik PUPS-a Tihomir Nikolić.
Osim njih dvojice, članovi te odborničke grupe su i Jelena Crnogorac iz Jedinstvene Srbije, Branka Pejić, koja je takođe napustila DS S, Slađana Križanić, Ana Vozar i Danijel Borbaš iz Novosadskog demokratskog pokreta, a svi troje su nekada bili članovi DS.
Na novinarsko pitanje da li su Sević, koji je aktuelni predsednik Skupštine grada Novog Sada, i Petrović, isključeni iz SPS, jer po Bajatoviću ne predstavljaju interese te stranke, on je rekao da "još nisu isključeni, a šta će biti u narednom periodu ostaje da se vidi".
"Već smo uputili zahtev odbornicima Seviću, Petroviću i Klaudiji Ilić da iz moralnih i drugih razloga vrate svoje mandate koji pripadaju SPS-u", rekao je Bajatović.
Pre tri meseca, Glavni odbor SPS doneo je odluku o raspuštanju Gradskog odbora u Novom Sadu, a odluka o izboru novog rukovodstva i formiranju novog gradskog odbora još nije doneta.
Poslednji komentari
  • Natasa Vreme: 29.12.2014 21:59h

    Boze svasta to je sad opet etnicko ciscenje !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP