Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRAVOSNAŽNO

Bakarecu presuđeno
da plati gejevima!

Autor: D.D. | 23.10.2012 - 15:45:00h | Komentara: 2

Presuda protiv funkcionera DSS-a Nebojše Bakareca zbog diskriminacije LGBT osoba i govora mržnje postala je pravosnažna, saopštila je Gej strejt alijansa, a prenosi B92.

Nebojša Bakarec

Ko se mača lati, od GSA "gine": Nebojša Bakarec | Foto: Milovan Knežević

Ovom presudom je Nebojši Bakarecu zabranjeno da ponavlja izvršenu diskriminaciju i naloženo mu je da tužiocu (GSA) isplati sudske troškove. GSA je tužila Bakareca zbog njegovog teksta "Drugi oktobar 2011." objavljenog 16. septembra 2011. godine na sajtu vidovdan.org u kome je naveo da je homoseksualnost nenormalna i da je treba lečiti psihijatrima i psiholozima.
Sud je naveo da je iznetim stavovima u tom tekstu tuženi Bakarec prekršio zabranu govora mržnje predstavljajući istopolnu seksualnu orijentaciju kao bolest i kao nešto "nenormalno" i to putem javnih glasila.
Prvi osnovni sud u Beogradu je u julu zabranio funkcioneru DSS Nebojši Bakarecu da se nadalje diskriminatorski odnosi prema osobama homoseksualne orijentacije, a ta presuda je sada postala i pravosnažna.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 23.10.2012 19:53h

    Вратите стари начин слања текста?Прва реч се и некако види а друга је да те бог сачува?Ко блесав треба буљити и погађати шта пише.Као,нема код нас цензуре а оно има.ПРЕСС је синоним демократије!

  • Lune Vreme: 24.10.2012 04:30h

    Ta presuda nije u redu, covek je samo ljudski rekao, sta misli i preporucio je sta treba da se radi u slucaju bolesti. Tako nesto, ni u kom slucaju nemoze d bude govor mrznje, covek je imao dobre namere, nije lekar po struci pa je mozda pogresio..da je eventualno, preporucio ustanovu "zatvorenog tipa", vec bi mozda bilo za kritiku a ovako prvno nasilje."ubi ga prejaka rec".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP