Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NASTAVLJAJU SE SUKOBI OKO DEMOKRATSKE STRANKE

Bakić: DS je stranka oligarha!

Autor: J. M. | 23.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Potpunu konfuziju koja vlada u vezi sa dešavanjima u DS-u juče su svojim izjavama produbili Borko Stefanović, potpredsednik demokrata, i Jovo Bakić, politički analitičar. Naime, juče je Bakić dolio ulje na vatru istakavši da radi na levičarskom programu i iznevši na račun DS-a niz oštrih kritika.

Ideolog:  Jovo Bakić

Ideolog: Jovo Bakić | Foto: Medija centar

- To je sada patronažna stranka u kojoj imate oligarhe koji imaju mrežu klijenata i na taj način stranka funkcioniše, tako da ne verujem da će Stefanović uspeti bilo šta da uradi - istakao je Bakić u intervjuu za Sputnjik, pričajući o stranci svog, kako je kazao, prijatelja Borka Stefanovića. On je rekao da će njegov politički angažman zavisiti “od dešavanja u budućnosti” i da je Stefanović taj koji treba da preduzme političku inicijativu.


Bakić nije štedeo ni funkcionere DS-a Dragana Šutanovca i Balšu Božovića, rekavši da ga ne bi iznenadilo da su oni plasirali priče u medijima i ocenio “da onaj ko se oseća ugroženim može tako nešto da uradi”. Poslanik demokrata u Skupštini Srbije Dragan Šutanovac je istakao da su te optužbe neozbiljne.

- Ne znam zašto bih se osećao ugroženim od analitičara Bakića? On godinama unazad ima potrebu da se bavi DS-om i dobro je da konačno izađe iz senke analitičara i uđe aktivno u politiku - rekao je za “Alo!” Šutanovac.
Da je Stefanovićev položaj u DS-u delikatan, ocenio je za “Alo!” i politički analitičar Đorđe Vukadinović.

- Name sumnje da je položaj Borka Stefanovića u DS-u dosta delikatan i dugoročno teško održiv. Mislim da on ne želi da bude doživljen kao novi Boris Tadić. Vlasti svakako odgovora ovaj sukob i verovatno ga podgreva. U ovom slučaju, u odnosu Stefanovića i vrha DS-a, ima i dima i vatre - zaključio je Vukadinović.

Borko Stefanović je juče izjavio da radi na pripremi novog programa stranke, da postoji neslaganje između njega i jednog dela vrha Demokratske stranke, kao i da sociolog Jovo Bakić ne piše njegov program, već da je dao nekoliko sugestija.

- Ja sam izabran sa najviše glasova na funkciju potpredsednika, sa više glasova od predsednika stranke, ja obavljam svoju dužnost, borim se za interese građana i interese stranke - istakao je Stefanović i dodao da sociolog Jovo Bakić ne učestvuje u pisanju programa koji će predložiti.

Borko Stefanović

Borko Stefanović | Foto: V. Lalić

Borko bio ravnogorac!


Gradski odbor SPO u Novom Sadu saopštio je juče da potpredsednik DS-a Borko Stefanović pokušava da falsifikuje svoju prošlost. U njihovom saopštenju se navodi da je Stefanović, koji je dan u kojem je rehabilitovan Dragoljub Mihailović nazvao “danom naše sramote”, bio dugogodišnji aktivni član SPO u Novom Sadu. O njegovom članstvu, kao i o snažnom aktivizmu, mogu da posvedoče brojni članovi SPO, kao i evidencija te stranke.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP