Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

REAKCIJA NA PROZIVKE

Balša Božović odgovara Stefanoviću

Autor: Tanjug / B92 | 12.09.2013 - 20:10:00h | Komentara: 7

Predsednik beogradskog odbora DS-a Balša Božović odgovorio predsedniku beogradskih naprednjaka Nebojši Stefanoviću na kritike koje je uputio Dragana Đilasu.

Balša Božović

Balša Božović | Foto: FoNet

"Nebojša Stefanović uporno ponavlja da se u Beogradu ništa kapitalno ne radi, da Beograd stoji, da je sve samo Đilasova promocija, da je grad prezadužen. To gospodin Stefanović izjavljuje dok se država zadužuje za novih milijardu evra, čime će se za samo 14 meseci zadužiti ukupno pet milijardi i 500 miliona evra", piše u njegovom saopštenju.

Božović ističe da se kritike SNS-a ponavljaju iako se u Beogradu gradi most Borča-Zemun i pristupne saobraćajnice Mostu na Adi, kao i u trenutku dok se u glavnom gradu grade još tri obdaništa "pa će ih za ovih pet godina biti ukupno 45".
"Pitamo gospodina Stefanovića, koliko se mostova i obdaništa gradi trenutno u Srbiji? I pitamo ga, kakvi su rezultati opštinske vlasti na Voždovcu ili gradske u Novom Sadu, na primer, gde SNS dovodi građane do očaja. I molimo ga da se bolje informiše, jer je ukupno zaduženje Beograda upola manje nego što to on tvrdi", piše u saopštenju šefa beogradskih demokrata.
Balša Božović dodaje i da SNS ne treba da potcenjujte Beograđane, jer "oni dobro znaju koliko je urađeno u njihovom gradu i kolika je zasluga gradonačelnika Dragana Đilasa u tome.
"Zašto im i ne dozvoljavate da se na neposrednim izborima izjasne koga hoće za prvog čoveka?", upitao je na kraju Božović.

SNS: DS ne može da opovrgne da je Beograd prezadužen
Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da Demokratska stranka (DS) ne može da opovrgne istinu da je Beograd prezadužen grad, uz ocenu da brojni "politički porazi koje su doživeli pokazuju da nisu više ravnopravan takmac".
Najvažniji pokazatelj koji potvrđuje da DS nema poverenje građana bili su izbori u Zemunu, na kojima su osvojili tek osam odsto glasova, navodi se u saopštenju gradskog odbora SNS.
U saopštenju se dodaje da u SNS razumeju da demokrate boli "pad rejtinga i stranke, i Dragana Đilasa", ali da to ne sme da utiče na funkcionisanje Beograda, niti je moralno da prestonica bude ring za obračun sa političkim neistomišljenicima.
"Beograd je prezadužen, to je istina koju DS ne može da opovrgne. Beograd danas duguje 820 miliona evra i taj podatak se može pročitati u 'Službenom listu grada Beograda'. Beograd, nažalost, nema nove projekte, jer za to treba imati kadrove, znanje i volje, a DS se oslanja isključivo na marketing", kažu u SNS.
SNS smatra da su dugovi rezultat vladavine DS i da Beograd kao i Srbija to znaju i da stoga DS nema poverenje građana.
"Svakodnevna spočitavanja, kritike i uvrede uperene protiv SNS pokazuju zapravo nemoć i slabost DS. Pitamo demokrate da li su vaše neistine i kritike zapravo ljutnja zbog vašeg stida ili opijenost ambicijom vladanja. Treba li da vas podsetimo na brojne afere čiji su akteri upravo iz vaših redova", kaže se u saopštenju.
Naprednjaci navode i da neposredni izbori nisu odgovarali Đilasu kada se kandidovao za gradonačelnika 2008. godine, "iz straha da će ga pobediti Aleksandar Vučić" i dodaju da demokrate moraju znati da se izborni sistem ne može menjati tek tako, po nečijoj volji, kada mu padne na pamet.
Gradski odbor Beograd SNS na kraju je poručio DS da "koliko god se trudili, ne mogu poljuljati poverenje građana u SNS" i da mogu biti sigurni da će ih pobediti na svakim narednim izborima.
 
Poslednji komentari
  • bekrija Vreme: 12.09.2013 20:16h

    Balša, čoveče, jel' vidite da Stefanović nosi naočari, ma nije video čovek..:D

  • Viki975 Vreme: 12.09.2013 22:27h

    Djilas je dosta uradio i to se vidi a naprednjaci se zaduzise za dva zivota

  • milan Vreme: 13.09.2013 00:14h

    naprednjacima bi bilo pametnije da pocnu nesto konacno da rade,nego stalno napadaju demokrate,kao izgovor za svoje ne znanje!

  • Labud Vreme: 13.09.2013 06:40h

    Balša, pitajte ga šta namerava sa ove 3 mlrd kredita, kad ne samo da nisu smanjili broj agencija i ljudstva u državnoj upravi nego obrnuto... Hoće li njegova deca to da vraćaju?!

  • ogi Vreme: 13.09.2013 16:03h

    Ko je naj bogatiji politicar Djilas milioner u zemlji Srbiji za vreme svog politickog zivota obogatio se sad ga branite.Stidi te se.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP