Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

FINALNI OBRAČUN

Balša i Pajtić izbacuju Borka iz DS!

Autor: Ekipa Alo! | 08.06.2015 - 16:31:00h | Komentara: 0

Borko Stefanović, koji poslednjih dana svojim aktivnostima sve više skreće pažnju javnosti, nalazi se na izlaznim vratima Demokratske stranke. Rukovodstvo demokrata priprema se da odbaci gotovo sve odredbe Stefanovićevog programa, ali sprema i preduzimanje niza mera protiv njega, uključujući i isključenje iz stranke, saznaje „Alo!“

Na pomolu Finalni obračun ljutih rivala u demokratskoj stranci

Na pomolu Finalni obračun ljutih rivala u demokratskoj stranci | Foto: M. Jošida

Najglasniji u zahtevima da se Borku Stefanoviću zabrani da nastupa javno i da se isključi iz DS-a je Balša Božović, prvi čovek beogradskih demokrata, tvrdi naš izvor blizak ovoj stranci. Božović je, navodno, lideru stranke Bojanu Pajtiću predložio da se nakon odbacivanja programa, Stefanović isključi iz stranke, jer „ne želi da podržava zvaničnu politiku DS-a“.


- Suštinski, Božoviću i Pajtiću ponajviše smeta što je u svim novijim istraživanjima Borkov rejting daleko iznad njihovog i što je u očima najvećeg broja građana on lider nove opozicije u Srbiji. Još jedan razlog za Stefanovićevo sklanjanje je njegovo protivljenje bilo kakvoj saradnji sa SNS-om.
S druge strane, Pajtić i Božović ponudili su naprednjacima „sporazum o nenapadanju“ koji bi važio do pokrajinskih i lokalnih izbora, a koji bi Pajtiću omogućio nesmetano vršenje pokrajinske vlasti, a Božoviću nesmetanu vlast u beogradskim opštinama koje sada kontroliše DS - tvrdi ovaj naš izvor upućen u unutarpartijska dešavanja u DS-u. On posebno ističe i da je Balši Božoviću posebno stalo da zadrži kontrolu nad preduzećem „Poslovni prostor“ opštine Stari grad, kako bi mogao da utiče na raspodelu ekskluzivnih lokacija u centru Beograda.
Sam Balša Božović juče nije želeo da konkretno odgovori na naša pitanja, poručivši da “ništa nije tačno”.

- Naravno da ništa od navoda nije tačno. Sa Borkom Stefanovićem imam i više nego dobar odnos. Stefanović ima svoje predloge, i sa njima sam u velikoj meri čak i saglasan. Sa nekima nisam, ali to je stvar mišljenja, a ne sukoba. U pitanju je debata o stranačkom programu u kojoj učestvuje više stotina ljudi, od čega SNS pokušava da napravi svađu kako bi građanima skrenuli pažnju sa pljačke koju vrše po Srbiji. Ako smo predsednik Pajtić, Stefanović i ja lično po nečemu poznati onda je to beskompromisna borba protiv SNS-a i najgore vlade u istoriji Srbije - poručio je Božović za „Alo!“.

Borko Stefanović

Borko Stefanović

Dok mu se kuva čorba, Borko na pasulju

Dok se unutar Demokratske stranke kuva čorba protiv Borka Stefanovića, on je u kampanji širom Srbije. Nakon što je obilazio birače biciklom i posećivao seoske slave, Borko je juče isprobavao pasulj na pasuljijadi u Temerinu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP