Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAPREDNJACI TRAŽE NAČIN DA PREUZMU VLAST U PRESTONICI

Beograđani idu
na vanredne izbore?!

Autor: S. V. - I. K. | 06.02.2013 - 00:01:00h | Komentara: 8

Beograđani će najverovatnije morati na nove izbore! Ukoliko naprednjaci odluče da preuzmu Beograd, pokušaće to da urade najpre prekomponovanjem vlasti zajedno sa socijalistima, ali ako ne budu uspeli, planiraju izlazak na izbore!

Podrška DSS-a  nesporna: Vučić i  Andreja Mladenović

Podrška DSS-a nesporna: Vučić i Andreja Mladenović | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

Već ove nedelje socijalisti će okupiti svoje koalicione partnere i tražiti od PUPS-a da se konačno izjasni da li će njihova četiri odbornika i ubuduće zastupati jedinstven stav te koalicije, naročito posle podrške gradonačelniku Draganu Đilasu u nabavci autobusa, koja je bila suprotna odluci SPS-a da se to ne podrži. A potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović najavio je da će Beograd biti tema sledeće sednice Glavnog odbora te stranke, posle koje će biti poznato šta će naprednjaci preduzeti u glavnom gradu.


Premijer i predsednik SPS-a Ivica Dačić već je nagovestio da njegovi odbornici neće više čuvati leđa Đilasu posle njegovih sve glasnijih zahteva za prevremenim parlamentarnim izborima. Kako je “Alo!” juče objavio, afera sa Dačićevim kontaktima sa ljudima iz narko-klana Darka Šarića najverovatnije će urušiti Vladu Srbije, a SNS će odrediti termin vanrednih izbora u zavisnosti od martovske odluke EU o tome da li će Srbija dobiti datum za početak pregovora.

- Iako je Dačić provocirao Đilasa i pitao ga da li se sprema na izbore u Beogradu, Beograđani će na birališta samo ukoliko planirani pokušaji prekomponovanja ne uspeju. Vlast bi u tom slučaju samo tehnički funkcionisala do formiranja nove i nijednoj stranci ne odgovara da zbog toga rizikuje kaznu na izborima - objašnjava naš izvor.
Uprkos tome, LDP i URS, gubitnici na poslednjim lokalnim izborima, kažu da su najspremniji za novi nastup na biralištima.

- Ove godine će svakako biti održani izbori u Zemunu i na Voždovcu, a na predsedništvu smo razmatrali i poziciju URS-a u Beogradu i odlučili da se odmah pristupi pripremama za eventualne vanredne izbore - kažu u URS-u.
Kako saznajemo, Dačić i Vučić još nisu konkretno razgovarali o Beogradu. Tokom niza susreta lidera SPS-a i SNS-a u Nemanjinoj 11, oni su usput pominjali i Beograd, ali konkretnih dogovora nije bilo. Međutim, očekuje se da njih dvojica sednu i ozbiljno razgovaraju na tu temu najverovatnije već iduće nedelje, po povratku Dačića iz SAD. Inače, premijer je juče otputovao u Vašington na molitveni doručak.

Gradski parlament

DS (bez SDPS) 46
SNS 37
SPS (bez PUPS) 9
DSS 9
SDPS 4
PUPS 4
Slobodni odbornici 1
UKUPNO: 110

Poslednji komentari
  • NE TRAZE ONI VLAST NEGO BIRACI!! Vreme: 06.02.2013 00:17h

    SPS izlazi iz koalicije sa DS a posle Kostunicine podrske Tadicu nece ni sa DSS - IZBORI SU NEMINOVNOST! Sada cete da vidite kako izgleda velika koalicija SNS-SPS!!

  • kropotkin Vreme: 06.02.2013 08:17h

    zamislite državu u kojoj vučić o bilo čemu odlučuje

  • Gamudije Vreme: 06.02.2013 09:58h

    Koji izbori u Beogradu, to su samo želje i pretnja. I ovo što radi SNS je preveliki zalogaj, sa problematičnim partnerima, sve u znaaku velikih hapšenja - alo bre narode, ovo je za sada samo marketing, do sudskog epologa ilma dosta i videćemo ga valjda... sve ovo liči na praznu pušku.0.. Gledam Toma se cmače sa onim turčinom, Šešelju skače pritisak... Mali Vučko, trenira strogoću, ostali svi u glas, mi smo nezamenljivi, uspešni, a zaboravljaju da je jedva četvrtina biračkog tela nima dala glas... opaka bratija, a narod ko narod.

  • DSV Vreme: 06.02.2013 11:21h

    Kohoce da se kladi ' Djilas nece pasti PUPS ce ga podrzati -rimuje se ko u pesmi .Ali je istinito BROD koji tone treba napustiti a to je SPS . Penzioneri ce glasati za one koji mogu da im obezbede penzije i ne suruju sa kriminalcima i lopovima!Eto zivi bili pa vidili - Krkobabici uzmite se u pamet za vremena ,nedajte da ovi "saradnici -ispijaci kafe sa nepoznatima" vladaju Beogradom !

  • octavius127 Vreme: 06.02.2013 12:20h

    sudeći po komentarima, mislim da ne pripadam iznesenom mišljenju komentatora, ali bar bih se ponadao da grešim. Ovako. Pohvaljujem potez pravnika za način uklanjanja postojećeg, ali upozoravam da nije dovoljno jer su isti ti iz ds godinama unazad počev od 1996 instalirali svoje ideje interesne grupe. Ti recidivi su posebno štetni te bih ukazao na to.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP