Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IGRA PRESTOLA

Bitka za Beograd!

Autor: S. Vojinović | 03.09.2013 - 14:24:00h | Komentara: 13

Odlaskom Aleksandra Antića sa mesta predsednika Skupštine grada Beograda, prestonicom će do izbora novog ili promene vlasti vladati Demokratska stranka! Sve je to doprinelo da se rasplamsa bitka za vlast u Beogradu!

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio da će o vlasti u Beogradu sa koalicionim partnerima razgovarati posle dijaloga u Briselu i završetka velikih investicija.
On smatra da je premijer Ivica Dačić govorio u političkom smislu kada je ocenio da je gradonačelnik i lider DS-a Dragan Đilas „na putu da postane pluskvamperfekat“ i dodao da će sa premijerom o vlasti u Beogradu, ali i u Vojvodini, razgovarati kada se završe veliki poslovi u zemlji.

Vučić je na molbu da prokomentariše tu Dačićevu izjavu rekao da ne može na takav način da govori, da je Dačić „šarmantniji“ od njega i da se izražava na drugačiji način.

Nikako da prelomi: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Emil Čonkić

- Nisam čovek koji ume da se osmehuje niti ume na takav način da se obraća javnosti - dodao je on.

Đilas bez komentara

Đilas nije želeo da komentariše Dačićevu izjavu da je „na putu da postane pluskvamperfekat”. On je nakon obilaska obdaništa „1001 radost“ kazao da ne želi „politikom da truje takvo mesto“ i najavio da će na današnjoj konferenciji za novinare DS-a komentarisati sve što se dešavalo u prethodnih nekoliko dana, pa i Dačićevu izjavu.

Na pitanje kada će se odlučivati o vlasti u Begradu, Vučić je rekao da će o tome odlučivati Glavni odbor SNS-a, ali i organi SPS-a.

- Ne mislim da ima potrebe za strašnom žurbom, ali mislim da je važno da se nastavi da se rade veliki poslovi u Beogradu, a imamo mnogo posla i u celoj Srbiji - dodao je vicepremijer.

Prema njegovim rečima, on i Dačić su više puta razgovarali o tome i „nikada nije bilo vremena“.
- Očekujem da ćemo ja i Dačić, kad završimo dijalog, 8. septembra u Briselu, i kad završimo velike investicije, razgovarati o tome kako vidimo budućnost Beograda i Vojvodine - zaključio je Vučić.

On je ocenio da Đilas vodi stranku i preduzima poteze koje smatra najboljim za svoju stranku, ali, primetio je, „bes i mržnja ne proizvode baš najbolje rezultate“. Lider SNS-a je naveo da je prethodnih dana pobijao tačku po tačku kritike DS-a i da tu nije imao nikakvih problema, uz ocenu da DS ni po jednom pitanju nije bio u pravu.
Vučić je objasnio da su iz DS-a rekli da nema optužnica za organizvani kriminal, a da je za godinu dana podignuto 180, kao i da su naveli da raste nezaposlenost, a da svi podaci pokazuju da je nezaposlenost sa 25,3 smanjena na 24,1 odsto.

- Mislim da to nije mali uspeh, imajući u vidu geometrijsku progresiju kojom je ta linija nezaposlenosti rasla od 14,8 u 2008. do 25,9 u 2012. godini i mislim da je to zaustaviti i krenuti tim trendom pada nezaposlenosti veoma važno za zemlju, a taj trend će se nastaviti.
Na ta dva primera sam pokazao da ti argumenti nisu bili validni, a o svemu drugom političke stranke će donositi svoje odluke - objasnio je Vučić.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Beta

S druge strane, Dačić je ponovio stav da je gradonačelnik Beograda „na putu da postane pluskvamperfekat“, ali je i dodao da će se o eventualnoj smeni beogradske vlasti razgovarati narednih dana.

Inače, ko će zameniti Aleksanadra Antića na funkciji predsednika Skupštine grada Beograda biće poznato najkasnije do kraja septembra, potvrđeno je za „Alo!“ u SPS-u.

Antić

Aleksandar Antić | Foto: Miloš Perić


Naš izvor iz te stranke kaže da to sigurno neće biti Milan Janković, sadašnji predsednik Privredne komore Beograda, kao što su objavili pojedini mediji.
- Još nismo seli i razgovarali, pominje se nekoliko imena, ali još nema konkretnog rešenja, ali Janković sigurno nije ni među potencijalnim kandidatima. Očekujemo da za tri, četiri nedelje bude postavljen neko na Antićevu funkciju - priča sagovornik „Alo!“.
Do izbora novog predsednika Skupštine grada, njegovu funkciju obavljaće Zoran Alimpić, koji je Antićev zamenik.
Poslednji komentari
  • Mile Vračar Vreme: 03.09.2013 14:41h

    Ma kome ti da je nezaposlenost zaustavljena?! Statisika naša dika... A juče su rekao da je za vreme rekonstrukcije preko 20 k ljudi izgubilo posao. I?

  • Vesna Vreme: 03.09.2013 15:13h

    Potpuno mi grozno izgleda sve ovo, čini mi se da nikad gore nije bilo.

  • Драгомир Vreme: 03.09.2013 15:29h

    Да сам сутра умрео данас не бих веровао да ћу да доживим да стане аутобус а ,,контролори,, опколе га са свих страна?Сам да су носили мошингевере и шлемове оригинал '41?А народ чека?А ОНДА СЕ НАКО СЕТИО У БУСУПЉУСУ ДА КОНТРОЛА МОЖ' БИТИ И У ТОКУ ВОЖЊЕ!А данас нигде контроле?Ономад наиђе једна млада лепојка а контролор карата да смо се утркивали ко ће да пре да изнесе на видело карте!Окице ки у верверице а ноге,бато ... Добро,не морам баш да све опишем.Таки смо ми када видимо лепу девојку.А има неки који воле и момке.Так'а им сорта!

  • milan Vreme: 03.09.2013 15:33h

    kakva je to banda,njima je trebalo zabraniti da se bave politikom posle 5-og oktobra.lazima su dosli na vlast,i istima se odrzavaju na vlasti!

  • Viki975 Vreme: 03.09.2013 17:22h

    Vucic izigrava velikog vodju i diktatora ali smesno izgleda ne stoji mu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP