Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVI RAT U DS

Boris: Dragane,
gledaj me u oči,
ostao si sam!

Autor: M. Keranović - M. Dakić | 09.09.2013 - 11:20:00h | Komentara: 9

Boris Tadić, počasni predsednik Demokratske stranke, oštro je juče na sednici Glavnog odbora demokrata kritikovao svog naslednika i lidera DS-a Dragana Đilasa, saznaje „Alo!“. Prema rečima našeg izvora, Tadić je Đilasa tokom dela sednice koji je bio zatvoren za javnost podsetio na trenutak od pre manje od godinu dana kada su njega skidali s liderske pozicije, a nije imao ko da stane u njegovu odbranu.

Demokratska stranka / Foto: Goran Srdanov

Boris Tadić / Foto: Goran Srdanov

Demokratska stranka / Foto: Goran Srdanov

Dragan Đilas / Foto: Goran Srdanov 

 

„Tako je i meni bilo. Mnogo otrovnih strela, a potpredsednika nigde da me
brane”, poručio je Tadić nasledniku.

Šutanovac:

Moramo da menjamo
rukovodstvo stranke!

Đilas: Situacija nije loša kako je neki predstavljaju

- Dragane, gledaj me u oči, da li vidiš da sada kad si u baražnoj vatri tvoji potpredsednici ćute, niko te ne brani i sam si. Tako je i meni bilo kad sam bio predsednik stranke, a ti potpredsednik. Mnogo otrovnih strela i u srce i u glavu, a potpredsednika nigde da me brane - podsetio je Tadić svog naslednika na čelu stranke na situaciju od pre manje od godinu dana, kada je na izbornoj skupštini demokrata, 25. novembra, praktično smenjen sa liderske pozicije.

Kako svedoči naš izvor, Tadić je ovo izgovorio u dahu, reagujući na izlaganje Živorada Anđelkovića, poznatijeg kao Žika Pauk, da su svi koji kritikuju predsednika neprijatelji stranke.

Demokratska stranka / Foto: Goran Srdanov

Demokrate na okupu / Foto: Goran Srdanov

 
- Žiko, ti si ovde rekao da si 12 godina učio da pričaš. Idi uči još 12, pa se javi za reč - posavetovao ga je počasni predsednik, a zatim se direktno obratio Đilasu pred više stotina delegata, gledajući ga direktno u oči.

Šapić generalni

sekretar stranke
Glavni odbor Demokratske stranke izabrao je juče Aleksandra Šapića za generalnog sekretara stranke. Od ukupnog broja prisutnih članova gradskog odbora, šest je glasalo protiv, a sedam je bilo uzdržano. Šapić je do juna bio predsednik beogradskog obora stranke, a trenutno je i predsednik opštine Novi Beograd.

Atmosferu na GO pre njega je već zagrejao Dragan Šutanovac, na čijem se udaru takođe našao Đilas. Bivši ministar vojni nimalo nije štedeo partijskog šefa i pred stranačkim delegatima je poručio da „mora da se menja rukovodstvo stranke“, a iza njegovih reči stala je i četvorka demokrata iz unutrašnjosti, sa zahtevom za smenu Đilasa zbog odgovornosti za katastrofalno stanje u DS-u.

- Tražili smo od Vlade objašnjenje šta ne valja u Srbiji, a nismo se pitali šta ne valja u DS-u. Nismo se pitali zašto je čak i Čeda uspešniji. U rukovodstvo stranke biramo najgore, a drugima držimo predavanja. Moramo da menjamo rukovodstvo - poručio je Šutanovac na sednici GO.

Ni Jelena Trivan nije bila blaga, pa je situaciju u stranci ocenila rečima: „Nekada smo bili stranka intelektualaca, a danas smo postali stranka ‚Megatrenda‘ i FABUS-a“, poručila je Trivanova.

Đilas je, kako tvrdi naš izvor, na ove prozivke reagovao smireno, poručivši da situacija u stranci nije loša kako je neki predstavljaju, posle čega je usledio aplauz delegata.
  • Demokratska stranka / Foto: Goran Srdanov | Foto:
  • Demokratska stranka / Foto: Goran Srdanov | Foto:
  • Demokratska stranka / Foto: Goran Srdanov | Foto:
  • Demokratska stranka / Foto: Goran Srdanov | Foto:
  • Demokratska stranka / Foto: Goran Srdanov | Foto:
  • Demokratska stranka / Foto: Goran Srdanov | Foto:
  • Demokratska stranka / Foto: Goran Srdanov | Foto:
  • Demokratska stranka / Foto: Goran Srdanov | Foto:

OVDE možete pročitate šta je  Đilas juče poručio Vučiću i Dačiću. 

„Balša, ne znaš da se ponašaš!“
Kako „Alo!“ saznaje, Tadić je kritikovao i mlađanog Balšu Božovića, koji je trenutno lider beogradskih demokrata i poslanik DS-a, zbog njegovog „zapaženog“ nastupa u Skupštini Srbije.
- A ti, Balša, okupio si svoje ljude i misliš da si glavni, a ne znaš ni da se ponašaš, govoriš i ophodiš prema ljudima koji su na državnoj funkciji, ma šta mislio o njima. Moraš još da učiš! - održao mu je lekciju Tadić, verovatno aludirajući na epizodu iz Skupštine Srbije kada je Balša, vidno nepripremljen, napao vicepremijera Aleksandra Vučića.

Poslednji komentari
  • Laza Vreme: 09.09.2013 12:00h

    Djilas me podseca na pticu noj, poznato je da neume da leti ali upornoscu je poleteo, medjutim znate li kakav se tresak cuo kad je pao, dragane spusti se na zemlju polako ,inace , zar nevidis da te gradjani nevole, nevole te ni saradnici ,svi ti okrecu ledja, a ti spas trazis u čedi, hoces izbore u Beogradu, dobices ih i bice ti najveci poraz koji neko moze da dozivi

  • Viki975 Vreme: 09.09.2013 12:01h

    Ode Boris u pesnike hahaha

  • sale Vreme: 09.09.2013 12:27h

    Kad ce plata?

  • mamut Vreme: 09.09.2013 13:16h

    Haha, jao kako bi voleli da je rat i raspad DS, ali rano ste se obradovali..:).

  • Vesna Vreme: 09.09.2013 13:22h

    Šta je tragično u tome što svako izražava svoje mišljenje? Valjda je to normalno, nije normalno da ne sme da se zucne drugačije od naređenog.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP