Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LJUDSKA PRAVA

Boris Milićević postao savetnik Branka Ružića

Autor: M. S. P. | 10.11.2013 - 07:25:00h | Komentara: 7

Boris Milićević, jedan od najpoznatijih gej aktivista i član Glavnog odbora SPS-a, postao je savetnik ministra za evropske integracije Branka Ružića u oblasti ljudskih prava, sa posebnim fokusom na LGBT prava, saznaje “Alo!”. Milićević je ovim postavljenjem postao i najviše pozicionirani gej političar ne samo u Srbiji već i na prostoru bivše Jugoslavije, ali i u čitavom nekadašnjem komunističkom bloku!

Boris  Milićević

Boris Milićević | Foto: FoNet

Cilj postavljenja, kako nam je rekao Milićević, jeste bolja implementacija aktivnosti koje Vladina tela sprovode na polju LGBT prava: povećanje tolerancije prema LGBT populaciji, posvećivanje veće pažnje njihovoj bezbednosti, jačanje koordinacije sektora bezbednosti, pravde, obrazovanja, socijalnog rada, rodne ravnopravnosti, omladine i sporta i drugih koji rade na inkluziji LGBT populacije, kao i davanje podrške naporima Vlade i drugih u omogućavanju ostvarivanja prava na slobodu okupljanja LGBT osoba.


Branko Ružić

Branko Ružić | Foto: Đ. Kojadinović

- Ovo je sigurno jedan od prelomnih trenutaka u borbi gej zajednice za uključivanje u društvene tokove i velika je satisfakcija za moj prethodni rad. Vlada Srbije je ovim ukazala da joj je stalo do rešavanja problema sa kojima se suočava naša zajednica i da želi da je maksimalno uključi u društvo. Nadam se da će naša zajednica to prepoznati i iskoristiti. Svim snagama ću nastojati da doprinesem da i LGBT zajednica da svoj doprinos uključivanju Srbije u EU - rekao je za “Alo!” Milićević i dodao da će u svom novom poslu pres-vega sarađivati sa ministrom Ružićem i Tanjom Miščević, glavnim pregovaračem Srbije u procesu pregovora sa EU.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 10.11.2013 09:44h

    E, takocemo da udjemo u EVROPU-otpozadi..a ne na kolenima. Konacno da rasteretimo glavu,neka je sad *malo* zameni neki drugi deo tela...a ne stalno da nam je pune...* treba vise da uvazavate zahteve LGBT organizacija, NVO organizacije, prava manjina,da silovateljima,trgovcima ljudima i pedofilima OMOGUCITE povratak u sredinu gde su srecno ziveli okruzeni decom i zenama i pride da im date stan..* Verujem da ce novi covek u ekipi Branka RUZICA uspesno primiti SVE Evropine zahteve,...a nama kako bude...I molim..nemoj posle,kada bude otimacina oko zasluga ulaska u Evropu da se zaboravi da je to uradio Ruzic i njgova mala./ali ukusno odabrana/ grupa

  • RUZIC JE AGENT CIA STA JE TU CUDNO?? Vreme: 10.11.2013 12:12h

    To znaci da mu je milicevic SEV a on je pijun.

  • zoki Vreme: 10.11.2013 15:24h

    bravo za Ruzica! čovek pokazuje zrelost a ivica đačića je pokazao da i pored sve priče o neslozi ipak zna da izabere prave kadrove na prava mesta.

  • Snežana Vreme: 10.11.2013 21:28h

    Savetnici se samo umnožavaju, a sirota Srbija ih plaća. Ovog Ružića treba savetovati, on naravno zna samo za svoja prava. (okitio se snabdeo se.....stančuga, satovi...) Zamislite savetuje ga o ljudskim pravima!!! A savetnik o pravima životinja, kakve gluposti. Nekima se umnožavaju funkcije, a radnicima se dele otkazi.

  • Dragan Vreme: 10.11.2013 22:09h

    Kad bude doslo vreme za glasanje seticemo se ko mu je sedeo u kabinet pa cemo tako glasati za SPS. Nece proci cenzus.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP