Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

Demokrate smislile tri scenarija za spas stranke

Boris ne odlazi bez borbe!

Autor: S. Vojinović | 01.09.2012 - 21:20:00h | Komentara: 0

Odlazak Borisa Tadića sa mesta predsednika DS-a, izbor novog lidera stranke između više kandidata ili da nekada najmoćnija stranka u vlasti nastavi dalje sa istim rukovodstvom i pokuša da bez smena reši probleme, tri su scenarija koja su u igri da Demokratska stranka preživi , saznaje „Alo!“.

Ne namerava da se povuče: Boris Tadić

Ne namerava da se povuče: Boris Tadić | Foto: M. Đurica

Naime, iako su juče neki mediji objavili da će potresi u Demokratskoj stranci najverovatnije biti okončani programskom, a potom i izbornom skupštinom, na kojoj će jedini kandidat za predsednika stranke biti Dragan Đilas, dok će se za njegovog zamenika kandidovati Bojan Pajtić, naš izvor iz vrha DS-a kaže da još nemaju konačno rešenje kako da reše unutarstranačke probleme.


- Boris se sigurno neće tek tako povući, a ni Đilas ne želi da deli stranku. Još uvek se traži rešenje kako da zajedno nastave dalje. Nikakav dogovor njih dvojica nisu postigli na nedavnom sastanku na Fruškoj gori, niti je Tadić tada navodno obećao Đilasu da će se povući, kako su još neki mediji spekulisali. Istina je jedino da njih dvojica nisu u lošijim odnosima, ali ni u boljim, a retko se i viđaju. Međutim, svi smo svesni da neki rezovi moraju da se naprave, ali nijedan od njih dvojice još nema hrabrosti da izađe i to kaže. Postoje tri opcije - da se Boris sam povuče i da eventualno bude proglašen počasnim predsednikom, da nastavimo ovako dalje i tonemo sve više, što je najgore rešenje, ili da se zakaže izborna skupština na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo. Pa ako pobedi Đilas, neka on vodi stranku - objašnjava sagovornik „Alo!“. On ipak dodaje da se narednih dana ne mogu očekivati spektakularni pomaci.

Njegov odlazak bi bio težak udarac za stranku: Dragan Đilas

Njegov odlazak bi bio težak udarac za stranku: Dragan Đilas | Foto: NIN

- Od sednice GO DS-a koja je zakazana za 8. septembar ne treba očekivati da će se nešto po tom pitanju ne rešiti, već čak i pokrenuti. Sigurno je da će neko ponovo tražiti odgovornost za loš izborni rezultat, zahtevati smene većine čelnih ljudi, kao i to da se donese odluka o održavanju skupštine DS-a, i to izborne, na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo. Međutim, više je nego izvesno da odluka o zakazivanju izborne skupštine neće biti doneta. Ovako više ne može. Iako i sam Đilas otvoreno kaže da nema nameru da odlazi iz DS-a, bojimo se da bi na kraju on mogao da odluči da ode i i formira novu stranku, što bi samo bio još jedan udarac stranci koja bi se teško oporavila - smatra naš sagovornik.

Tadić da smisli sebi funkciju!

Drugi izvor „Alo!“, takođe blizak DS-u, kaže da je na prošlonedeljnom sastanku na Fruškoj gori Đilas Tadiću ponudio nekoliko opcija za izlazak Demokratske stranke iz ćorsokaka u kome se trenutno nalazi.
- Đilas mu je rekao da, ako odluči da se povuče sa čela stranke, može da bira poziciju koju želi. Nije važno čak ni to da li ona postoji po aktuelnom statutu stranke, jer se i to može menjati kako bi se za Tadića pronašlo adekvatno mesto - tvrdi izvor „Alo!“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP