Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BIVŠE DEMOKRATE KRENULE LJAJIĆEVIM STOPAMA

Boris Tadić menja ime stranke

Autor: M. Keranović | 06.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Boris Tadić bi po treći put mogao da promeni ime svoje stranke, koju je napravio po izlasku iz DS-a. Kako “Alo!” saznaje, u Novoj demokratskoj stranci razmišljaju da u naziv partije ubace reč “socijaldemokratska”.

U Novoj demokratskoj  stranci razmišljaju  da u naziv partije ubace “socijaldemokratska”

U Novoj demokratskoj stranci razmišljaju da u naziv partije ubace “socijaldemokratska” | Foto: Oliver Bunić

O promeni naziva stranke, kako saznajemo, tadićevci su razgovarali na neformalnom sastanku, navodeći da bi bilo dobro u naziv ubaciti i “socijaldemokratska”. To je za naš list potvrdilo pet članova iz vrha NDS-a. Međutim, kako ima stranaka sa sličnim nazivom, poput Socijaldemokratske partije Srbije, čiji je lider Rasim Ljajić, zatim Liga socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, onda Socijaldemokratska unija i Socijaldemokratski savez, odlučili su da sa tim još sačekaju, ali od toga nisu odustali.


Inače, Tadić je Novu demokratsku stranku osnovao po napuštanju DS-a. Nedugo nakon toga, stranka je, i to pred martovske izbore, promenila naziv u Nova demokratska stranka - Zeleni. Posle promene naziva ispostavilo se da Tadić tada nije registrovao svoju stranku, kako su pojedini tvrdili, već da su Zeleni Srbije, stranka osnovana pre više od šest godina, a čiji je lider Ivan Karić, samo promenila naziv.

- To je tehničko rešenje kako bismo mogli da izađemo na predstojeće izbore. Naime, ne bismo uspeli da uradimo sve proceduralne stvari oko registracije stranke i zato je ovo bilo rešenje za ove izbore, a posle ćemo se registrovati - kazao je tada za „Alo!” Marko Đurišić iz NDS-a.

Nedugo nakon martovskih izbora, Zeleni Srbije, sa Karićem na čelu, odlučili su da se raziđu sa Borisom Tadićem i njegovim sledbenicima okupljenim u NDS-u, što je značilo da Tadić mora da se pozabavi registracijom svoje partije. Stranku je konačno registrovao pre više od dve nedelje pod nazivom Nova demokratska stranka. U registru političkih stranaka navodi se da je osnovana 18. jula ove godine, da je u registar upisana 13. avgusta, da joj je sedište u Vatroslava Jagića 5, kao i da je njen zastupnik Boris Tadić.
Poslednji komentari
  • Ivan Vreme: 06.09.2014 14:11h

    Tadic je niko i nista. Ne mogu sebi da oprostim sto sam godinam po inerciji i zbog Djindjica glasao za ovu kreaturu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP