Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OGLASIO SE BIVŠI PREDSEDNIK

Boris Tadić protiv mitingašenja

Autor: Tanjug | 06.04.2015 - 14:08:00h | Komentara: 1

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da Srbiji nije potrebna atmosfera mitinga i kontramitinga, jer državu vraća u devedesete, kao i da ta stranka neće ući u vladu posle eventualne rekonstrukcije.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: K. Kamenov

SDS će, najavio je Tadić, za razliku od dela opozicije na godišnjicu rada aktuelne vlade 27. aprila u 12 gradova u Srbiji organizovati akciju "12 meseci, 12 propuštenih šansi", tokom koje će građanima biti predstavljen program za rešavanje ključnih problema u Srbiji, sa primerima gde vlada greši i šta bi trebalo da se uradi.

Tadić je na konferenciji za novinare rekao da obnavljanje atmosfere mitinga i kontramitinga dodatno urušava društvo i ne rešava probleme, kao i da ne predstavlja borbu vlasti i opozicije, već pokušaj republičke vlasti da ospori pokrajinsku i pokrajnske da zadrži svoju poziciju u Vojvodini.
"Postavlja se pitanje da li će nakon mitinga i kontramitinga koji se najavljuju biti otvoreno neko radno mesto? Koja je njihova svrha", pitao je Tadić ističući da SDS, za razliku od dela opozicije, nudi ozbiljnu kritičku debatu.
Navodeći da SDS ne učestvuje ni u republičkoj ni u pokrajinskoj vladi, jer ne vidi svrhu u tome, Tadić navodi da ne vidi ni mogućnost da stranka udje u vladu posle eventualne rekonstrukcije.
"Želimo da učestvujemo u svim političkim procesima i vlastima ako vidimo mogućnost delotvorne politike, ako možemo da poboljšamo život gradjana, ali ne vidimo takve mogućnosti ni u republičkoj ni u pokrajinskoj vladi", rekao je Tadić.
Bivši predsednik Srbije naveo je da su u poslednje tri godine dramatično pale investicije, da je budžetski deficit ogroman, te da se urušavaju i čitavi sektori u državi jer ne postoji dobra strategija upravljanja zemljom.
Tadić je izneo i konkretne mere za rešavanje tih problema, medju kojima je rešavanje nenaplativih kredita, bolja investiciona politika, rešavanje problema u prosveti, rudarstvu, energetici...
Poslednji komentari
  • bube Vreme: 06.04.2015 15:04h

    Smesno a zalosno, SNS ima apsolutnu vlast a zeli mitinge. Protiv koga ?Protiv vlade Srbije ? Protiv naroda Srbije? Kad ne znaju sta da rade , bolje je miting ( rilijati sou ) nego ostavke. Ovo moze samo u zemlju Srbiju . Navalite investitoriiiiiiii.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP