Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER SDS

Boris Tadić: Vučić treba da ide u Srebrenicu

Autor: Tanjug | 04.07.2015 - 11:43:00h | Komentara: 1

Očigledno da Srbija nema nikakvo jasno obećanje o otvaranju pregovora i poglavlja sa EU i da su evropske integracije usporene, rekao je danas lider SDS Boris Tadić, navodeći da će najverovatnije biti otvoreno samo poglavlje 35 koje se odnosi na Kosovo i Metohiju.

 

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Nenad Mihajlović

- Dobro je da otvorimo pregovore makar i o poglavlju 35, ali je katastrofalna činjenica da nećemo otvoriti pregovore o onim pitanjima koja su pretpostavka reformi, investicija i ubrzanog razvoja - rekao je Tadić novinarima uoči sednice Glavnog odbora SDS.


Kako je naveo, ako se pregovori otvore ove godine, za pregovaranje je potrebno osam godina, a to znači da će oni biti završeni 2023. ili 2024. i stvoriti pretpostavke da Srbija postane članica EU.

Tadić je rekao da vlada skriva tu tešku činjenicu od javnosti, ali da to treba da kaže građanima, da je ovog trenutka Srbija usporena u procesu EU integracija.

Odgovarajući na pitanje novinara da li premijer Aleksandar Vučić treba da ide u Srebrenicu, Tadić je rekao da Vučić svakako treba da ide zbog sebe, a ne zato da bi promenio odnose Srbije i BiH i da bi pokrenuo proces pomirenja, jer je to već pre njega učinjeno i to pre 10 godina.

 - Nema potrebe da se politički vraćamo u atmosferu vremena kada sam sam kao predsednik Srbije odlazio u Srebrenicu i vršio izvinjenja, već Vučić to treba da uradi zbog sebe i to je onda korisno za Srbiju i čitav region - rekao je Tadić.

Govoreći o organizaciji stranke, Tadić je rekao da se SDS priprema za lokalne i pokrajinske izbore koji će se desiti krajem ove ili početkom naredne godine.

 - Vidimo da bi vlada želela da se to desi u decembru, a redovan rok za izbore dolazi sledeće godine. Bićemo spremni za nastup na tim izborima, da li samostalno ili u koaliciji, videćemo tokom pregovaranjima sa potencijalnim političkim partnerima - rekao je Tadić.

On je rekao da će Glavni odbor danas doneti odluku o trajnoj saradnji sa Strankom zelenih, a da je pre nekoliko dana sklopljen sporazum sa Zapadnom Srbijom, navodeći da su tradicionalni partneri SDS-a pre svega manjinske stranke.

Tadić je kritikovao ekonomsku situaciju navodeći da nema ekonomskih reformi, da su investicije u katastrofalnom stanju, opada nivo BDP-a i zato nema novih radnih mesta i poboljšanja standarda.
Poslednji komentari
  • asid Vreme: 04.07.2015 17:00h

    Kad bi tebe još neko pit'o nešto!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP