Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BEZ KONTAKTA

Boris tihuje u Krunskoj!

Autor: V. Papović - S. Vojinović | 03.09.2012 - 12:20:00h | Komentara: 0

Lider Demokratske stranke Boris Tadić se u poslednje vreme potpuno osamio i skoro da ne kontaktira ni sa dojučerašnjim najbližim saradnicima.

Boris: Tadić: Ne povlači se

Boris: Tadić: Ne povlači se | Foto: Ognjen Radošević

Dane provodi u kancelariji u sedištu stranke u Krunskoj na Vračaru, pripremajući se za sednicu Glavnog odbora naredne subote, koja je u medijima već označena kao „osma sednica DS-a“.

Jedini gosti koje Tadić rado prima su aktivisti iz unutrašnjosti koji dolaze da mu daju podršku pred rasplet potpunog haosa u stranci, koji vlada od trenutka kad su izgubili predsedničke izbore, saznaje „Alo!“ u vrhu najveće opozicione stranke.

Predsednik DS-a se za vikend vratio sa Kongresa Socijalističke internacionale u Kejptaunu bez potpredsedničkog mesta u svetskom forumu socijalista, gde su ga mnogi već videli. Prema izvorima našeg lista bliskim Tadiću, on se za tu funkciju nije ni kandidovao, niti je želeo da ode i iza sebe ostavi potpuno rasulo u stranci, što bi se u javnosti moglo protumačiti kao zgodan način da rukovođenje strankom ustupi drugom čoveku partije Draganu Đilasu.

Stranačke muke

leči basketom

Jedno od retkih mesta gde Tadić sebi još daje oduška je teren za basket. Od kad ga je napustio partner u politici i košarci Ivica Dačić, lider demokrata ne igra sa političarima, već isključivo sa svojim prijateljima koji medijima nisu previše atraktivni. Omiljeno mesto za pražnjenje od političkih frustracija su mu sportski tereni na Kalemegdanu, a letos je često igrao i usred dana po najvećoj vrućini, pokazujući da je još u odličnoj kondiciji i da nije za staro gvožđe.


Čim se vratio, Tadić se ponovo zatvorio u kancelariju i dao se na nastavak priprema za GO, a prema izvorima „Alo!“, simptomatično je to što u njegovoj blizini više nema ni nekada najbližih saradnika.
- Boris više ne odgovara na telefonske pozive i SMS-ove skoro nikome, a pogotovo ne ljudima iz vrha stranke. Po ceo dan je u kancelariji, a kod njega su još dobrodošli jedino ljudi sa lokala koji dolaze da ga ohrabre - tvrdi izvor „Alo!“ koji odlično poznaje stanje stvari u DS-u.
Niko iz najužeg vrha DS-a poslednjih dana u javnost pod imenom i prezimenom ne iznosi stavove o raspletu koji bi stranku podigao iz stanja raspada i bezvlašća koje trenutno vlada, a prema našim izvorima, najrealniji scenariji su da budu raspisani stranački izbori na kojima bi Tadić i Đilas odmerili snage ili da dosadašnji predsednik bez izbora ustupi svoje mesto potpredsedniku i preuzme novu funkciju. Ako bi stvari krenule u tom pravcu, Đilas je navodno na sastanku sa Tadićem i Pajtićem na Fruškoj gori predložio Borisu da u Statutu stranke sam sebi smisli novu funkciju, a u medijima se poslednjih dana spekulisalo da bi to moglo biti mesto počasnog predsednika.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP