Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRIJATELJSKI DORUČAK

Boris vodio Ivu
na kroasane!

Autor: B. Majdarević | 17.10.2012 - 23:48:00h | Komentara: 11

Iako se više ne nalazi na čelu države, Boris Tadić i dalje neguje kontakte koje je izgradio za vreme svog mandata. Kako saznajemo, on se juče u privatnoj režiji u Briselu sastao sa svojim doskorašnjim kolegom Ivom Josipovićem na doručku, gde su uz kafu i kroasane razgovarali o politici, odnosima Srbije i Hrvatske, ali i privatnim porodičnim dešavanjima.

Boris Tadić i Ivo Josipović

Siti se ispričali, ali i naručali... | Foto: Beta

Prijateljskom sastanku prethodila je ceremonija dodele priznanja u Evropskom parlamentu, gde je dvojici lidera uručena „Evropska medalja za toleranciju“ za 2011. godinu.


- Nakon oficijalnog dela je priređena svečana večera za sve učesnike skupa. Međutim, nije bilo prilike da se Tadić i Josipović natenane ispričaju, pa su se dogovorili da se ujutru nađu na prijateljskom doručku. To nije ništa čudno, oni su i inače na redovnoj vezi jer su nastavili da neguju dobar odnos uspostavljen za vreme Tadićevog mandata - kaže izvor „Alo!“ blizak Tadiću.

Dobri odnosi Srbije i Hrvatske uspostavljeni su upravo za vreme mandata Josipovića i Tadića, a nije tajna da su njih dvojica proteklih godina ostvarili bliže kontakte od čisto formalnih, iako su odnosi dveju zemalja zahladili dolaskom Tomislava Nikolića na vlast, pa je hrvatski predsednik čak propustio inauguraciju svog novog kolege.

Tadić i Josipović

„Evropska medalja za unapređenje istine, tolerancije i pomirenja“: Josipović i Tadić na dodeli | Foto: FoNet

Podsetimo, i njihove zvanične susrete obeležila su gošćenja koja su obično prevazilazila strogi protokol, a Tadić i Josipović nisu krili da dele iste vrednosti, te da se između njih razvilo i prijateljstvo. Tako je tokom jedne od zvaničnih poseta Srbiji Tadić svog gosta iz Hrvatske odveo na „Kalemegdansku terasu“, gde mu je, kako su tada preneli učesnici događaja, ponet dobrom atmosferom čak i zapevao na uvce.

Inače, Tadiću i Josipoviću „Evropska medalja“ je dodeljena za „unapređenje istine, tolerancije i pomirenja i za javno priznanje i izražavanje žaljenja zbog stradanja, proizašlih iz dela koja su počinili državljani Srbije i Hrvatske“.
Poslednji komentari
  • roki Vreme: 18.10.2012 02:10h

    Falio im Taci pa da bude kompletna druzina

  • Vesna Vreme: 18.10.2012 06:04h

    Tadic je dobrodosao samo tamo gde bedno cinkari i klevece Srbiju kako bi bio u centru paznje. Nije zahvalan sto mu je srpski narod omogucio da proputuje citav svet i da zivi kao da je kralj.

  • Milan Vreme: 18.10.2012 06:29h

    Jedinu nagradu koju možeš dobiti od Evrope je za podaništvo. Hrvati su to shvatili, pa i oni vole one koji će im se izvinjavati. Ostalo je da se izvine za bombardovanje Srbije. Bilo bi to za još jednu nagradu. Do duše, sprečili ga izbori, na kojima mu je narod rekao, dosta bre!

  • Petar Vreme: 18.10.2012 08:15h

    Što se mene tiče, mogu i sex da imaju. Tadić nije više naša briga.

  • Dragan Vreme: 18.10.2012 08:29h

    Kada je to Ivo Josipović izrazio žaljenje zbog stradanja Srba u Hrvatskoj koja su prouzrokovali Hrvati? Setite se samo kako dotični obrazlaže razne OLUJE i BLJESKE!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP