Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PALA RASPRAVA

Borko i Nebojša Stefanović se prozivali u Skupštini!

Autor: Tanjug | 26.10.2014 - 13:32:00h | Komentara: 3

Posle više od dva sata debate o ukupno 70 amadmana na predlog rebalansa budžeta i prateće zakone, poslanici Skupštine Srbije i dalje razmatraju prvi, a kraću polemiku vodili su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i šef demokrata u parlamentu Borislav Stefanović.

Borko Stefanović

Borko Stefanović | Foto: V. Lalić

Poziv šefa poslaničkog kluba DS Stefanovića da spovedu pravičnu distribuciju sredstava i teške mere primene na sebi, ministar Stefanović je video kao priliku da prezimenjaku poruči da je vlast koju predvodi SNS zatekla katastrofalnu situaciju i da su ranije državom upravljali neki koji su kasnije uhapšeni.
Neke koje smo uhapsili važili su kao ugledni građani kad su neki drugi bili na vlasti i ne samo to, nego su i upravljali državom, rekao je ministar Stefanović.

On je dodao da nada da će uskoro biti izrečene pravosnažne presude onih koji su, kako je naglasio, pljačkali državu i građane.
Država se danas ozbiljno bori protiv korupcije i kriminala i mnogi tajkuni su to postali između 2008 i 2012. godine, rekao je ministar Stefanović i dodao da će Srbija merama koje povlači vlada dočakati bolju ekonomsku situciju.
- Država je postala prihvatljiv partner i Evropskoj uniji i Rusiji, a da je postupala kao oni koji su se neogovorno zaduživali, bila bi u katastrofalnom bankrotu - poručio je ministar Stefanović.

Šef demokrata u skupštini je prethodno je rekao ministru da su građani glasali za SNS jer su verovali da će imati pravičnu distribuciju sredstava, ali da to nisu dočekali.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Rajko Ristić

On je ministru i funkcioneru SNS poručio da naprednjaci treba da pokažu da su bolji od demokrata, jer imaju šansu, ali da umesto toga uporno odbijaju da to učine.

Stefanović je takođe dodao da se penzije smanjuju za oko 680.000 penzironera, da se plate smanjuju profesorioma i lekarima, ali ne i ministrima, već se državnim funkcionerima povećavaju plate ukidanjem solidarnog poreza.

Šef poslanika DS je takođe naveo da je prvi put Narodna banka Srbije zabeležila minus u poslovanju, ali da guverneru Jorgovanki Tabaković neće biti smanjena plata.
Stefanović je takođe poručio predstavnicima vladajuće koalicije da oduzmu sebi pet plata, kao i drugim funkcionerima u vrhu države i da će biti para.

- Vi protivzakonito zapošljavali ljude u javnom sektoru i to svi u Srbiji znaju, zašto ne podržite naš predlog zakona o ispitivanju imovine - pitao je Stefanović i dodao da je od 74 člana DS koji su dobili optužnice, zapravo “više od 50 optužnica već palo”.
Poslednji komentari
  • loli Vreme: 26.10.2014 15:58h

    stefanovicu de se ti mozes prepirati sa dr stefanovicem,ipak je on doktor sa megatrenda a svi znamo koliko je taj fakultet progresivan

  • Dekss Vreme: 27.10.2014 09:36h

    Ma svi su se zaduživali e sad kad treba da se krene u oporavak ekonomije i da se sprovedu mere štednje i smanjenje rashoda svi su svesni da mora samo opozicija koja bi nas dovela do bankrota da je na vlasti uzima za pravo da to kritikuje,, jer nemaju druge zamerke.

  • rile Vreme: 27.10.2014 16:19h

    napokon je progovorio i Borko nije ga bilo kad je trebao da resava kljucna pitanja u svom mandatu a zato je sada prvi za kritike drugih...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP