Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVI RASCEP BI DOKRAJČIO DEMOKRATE

Borko Pajtića baca ispod cenzusa!

Autor: Jelena Marković | 21.05.2015 - 08:00:00h | Komentara: 7

Političke razmirice i previranja u vrhu Demokratske stranke se i dalje ne stišavaju. Funkcioneri iz vrha demokrata svoja duboka neslaganja sve manje sakrivaju, pa su ovih dana međusobno polemisali i na društvenim mrežama, a posledice svih međusobnih sukoba mogli bismo videti na prvim sledećim izborima.

Borislav Stefanović

Borislav Stefanović | Foto: Oliver Bunić

Kako “Alo!” saznaje, Stefanoviću kolege iz stranke zameraju na nedovoljnom angažovanju, izostancima sa sednica Glavnih odbora i Predsedništva, pa čak i to da opstruira naredni miting opozicije u Kragujevcu, a nikome nije promakla ni činjenica da Stefanović nije govorio ni na prethodnom, dugo najavljivanom mitingu u Beogradu koji je i po masovnosti bio daleko od onoga što su demokrate očekivale.


Politički analitičar Milan Nikolić smatra da bi nove podele u DS-u na narednim lokalnim izborima mogle biti ono što će definitivno dotući ovu, nekada jednu od najvećih stranaka u Srbiji.

- Demokratsku stranku bi još jedno cepanje bacilo ispod cenzusa. Oni su sada jedva iznad cenzusa, a to je bila stranka koja je nekada išla i preko 20 procenata - ocenjuje za “Alo!” politički analitičar Milan Nikolić, i dodaje da oni pod hitno moraju nešto da menjaju.

Bojan  Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Oksana Toskić


- Demokrate ne mogu dalje da nastave sa starim programom, starim mantrama i starim likovima. Njihovo rukovodstvo treba da shvati da nešto ozbiljno mora da se menja, a da li je Borko Stefanović pravi čovek za to, to ostaje da se vidi - kaže Nikolić.

Borko Stefanović, potpredsednik demokrata, tvrdi za naš list da ne cepa partiju, ali i priznaje da veruje da neće dobiti podršku za novi program koji će ponuditi rukovodstvu stranke.

- Ne želim da komentarišem te zamerke, uvek se odazovem i radim sve što stranka traži od mene. Nisam čovek koji beži sa megdana. Nikada nisam učestvovao u javnim raspravama sa stranačkim kolegama, mada ne vidim da tu ima nešto loše, jer kod nas svako ima pravo da javno kaže svoje mišljenje. Kakva god da je moja budućnost, nikada neću ništa loše reći za Demokratsku stranku - zaključuje Stefanović.

Stefanović: Vučiću nisam neprijatelj već protivnik!


Juče se saopštenjem oglasila i Srpska napredna stranka, koja je ocenila da potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović nije mogao da “sakrije mržnju” u izjavi da mu je predsednik naprednjaka i premijer Srbije Aleksandar Vučić “politički neprijatelj”. Oni su u saopštenju naveli da su zadovoljni takvim stavom Stefanovića kada se zna da su “prijatelji” potpredsednika DS-a Miroslav Mišković, Miroslav Bogićević, Dušan Petrović, Bojan Pajtić, Borislav Novaković i “svi ostali iz kriminalnog miljea Demokratske stranke”.
- Nisam rekao da je Vučić politički neprijatelj, već politički protivnik - tvrdi Stefanović, reagujući na ovo saopštenje, i dodaje da laži i nervoza režima u saopštenjima ne mogu sakriti činjenicu da “ćemo sigurno pobediti Vučića”.

Poslednji komentari
  • ljubica Vreme: 21.05.2015 09:58h

    Borko daleko si ti od Vucica. Ali kakav god da si pobedices Pajtica i bolji si od njega.

  • CIRINELA Vreme: 21.05.2015 10:12h

    Rekoh ja daa ako ovaj Borko ne rasturi DS niko nece. Samo napred glavati do totalnog raspada.

  • Ana Vreme: 21.05.2015 11:49h

    DS zasluzuje bolje rukovdstvo od Pajtica.On nije zasluzio nicim da bude na celu stranke .Sto se tice Borka, sva podrska i odmah bi glasala za njega.

  • Milan Vreme: 21.05.2015 12:22h

    Sve ove demokrate će ispod cenzusa gde im je i mesto!

  • Jovan Vreme: 21.05.2015 14:13h

    Borko, mlad si i sigurno perspektivniji od izbledelog Pajtica. Imas moju podrsku !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP