Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POTPREDSEDNIK DS-A UDARIO NA LIDERA STRANKE

Borko: Pajtiću, rok ti je dva meseca!

Autor: M. Keranović | 29.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Grupa demokrata predvođena potpredsednikom Borislavom Stefanovićem, nezadovoljna stanjem u DS-u, iznela je niz zahteva vrhu stranke. Tako je lideru stranke Bojanu Pajtiću ostavljen rok do kraja godine, drugim rečima do sledeće sednice Glavnog odbora, da prihvati njihovih devet zahteva. Ukoliko do toga ne dođe, sednica GO, koja bi trebalo da bude održana u decembru, kako „Alo!“ saznaje, mogla bi da bude i te kako burna.

Doktor Pajtić i njegov  bivši student Stefanović u oštroj polemici o budućnosti stranke

Doktor Pajtić i njegov bivši student Stefanović u oštroj polemici o budućnosti stranke | Foto: Masanori Jošida

Pismo sa zahtevima prosleđeno je i svim članovima Glavnog odbora u noći između nedelje i ponedeljka. Inicijatori su, pored Stefanovića i Ješića, Vesna Martinović, Ivan Jovanović, Jovan Marković, Dušan Milisavljević i Gorica Mojović.

Pajtić: Ništa nisam dobio

Lider demokrata Bojan Pajtić kaže za „Alo!“ da u medijima neće da komentariše unutarstranačke zahteve.
- Unutarstranačke zahteve neću komentarisati u medijima. Inače, ništa nisam dobio, nikakav zahtev, samo vidim u medijima da postoji neki zahtev da podnesem krivičnu prijavu protiv Tadića - kazao je za „Alo!“ Pajtić.

Među zahtevima u koje je „Alo!“ imao uvid navodi se i smena generalnog sekretara stranke Branimira Kuzmanovića i zamenika predsednika IO Radoslava Milojičića Kene zbog prisustvovanja skupu protiv azilanata u Mladenovcu. Svako ko iole poznaje prilike u DS-u zna da od te smene nema ništa jer Pajtić, iako se ogradio od tog skupa, kao i sama stranka, neće sam sebi „pucati u noge“ smenom najbližih saradnika.
Osim smene Kuzmanovića i Milojičića, traži se i održavanje izbora u Forumu žena i Demokratskoj omladini, a upravo glasovi delegata obe ove organizacije, između ostalih, doprineli su Pajtićevoj pobedi na stranačkim izborima. Među zahtevima je i hitno pokretanje postupaka protiv svih odgovornih pojedinaca u Tadićevoj stranci, ali i u samom DS-u, zbog dugovanja stranke, ali i povraćaja sredstava. Traži se i hitno rešavanje pitanja deblokade računa, ali i „momentalni prestanak razračunavanja sa pojedincima koji nisu na poslednjim stranačkim izborima podržali aktuelnog predsednika i raspisivanje izbora u svim raspuštenim odborima“.
Grupa nezadovoljnih traži od Pajtića i da preuzme rukovođenje strankom od „neovlašćenih pojedinaca“ i da „odlučivanje vrati u Predsedništvo, uz konsultacije sa izabranim potpredsednicima“.

- Ovo je rukopis koji smo imali priliku da vidimo i dok je Dragan Đilas bio predsednik stranke. On se piše izvan DS-a, a krajnji cilj nije udar na Bojana Pajtića, već gašenje DS-a. Zato nas ovo ne iznenađuje. DS će se odupreti ovome i u kompletnom broju stati iza najužeg rukovodstva stranke izabranog na poslednjim stranačkim izborima - tvrde pajtićevci. Borko Stefanović juče nije želeo da komentariše pismo upućeno Pajtiću, ali je naveo da je on „deo određene inicijative unutar stranke o kojoj će govoriti na stranačkim organima“.

- U DS-u postoje razne unutarstranačke inicijative, razgovori, a sve u zajedničkom cilju rešavanja problema koji postoje i pomoći predsedniku stranke da te probleme reši. Ja van stranačkih struktura ne bih komentarisao bilo kakvu inicijativu, pa ni ovu. Svi želimo da se DS oporavi, konsoliduje i da probleme koji postoje i od kojih su mnogi nasleđeni budu rešeni u što kraćem roku - rekao je Stefanović između ostalog.

Aleksandar Šapić

Aleksandar Šapić | Foto: Vesna Lalić

Šapić napušta DS


Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić napušta demokrate i u narednih mesec dana osniva svoju grupu građana koja će se zvati „Za naš grad“. Šapić planira da ima svoju grupu građana i u gradskom parlamentu, gde bi mogao da ima tri odbornika. Kako navode naši izvori iz DS-a, njegovoj GG u Skupštini Beograda mogle bi da pristupe odbornice demokrata Ljiljana Jovčić, Tatjana Pašić, a pominje se i Marija Leković. U nekoj daljoj perspektivi, Šapić planira da osnuje GG i u drugim beogradskim opštinama. Inače, Šapić se udaljio od DS-a još za vreme Đilasa, kada je podneo ostavku na mesto generalnog sekretara stranke, da bi se od stranke definitivno distancirao u julu zbog načina na koji je DS reagovao kada je objavljeno da je njegov doktorat u pojedinim delovima plagiran. Odlazak Šapića demokrate nije ni iznenadio, ali ni razočarao.

Poslednji komentari
  • sima Vreme: 29.10.2014 08:48h

    svi se bore za leba bez motike. niko ne otvara nova radna mesta, samo stranke, i strqanke. dokle vise. treba sve to najuruti.jedna bogata amerika ima dve stranke, a kod nas se namnozilo , da bog sacuva.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP