Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BEOGRADSKE DEMOKRATE SUTRA BIRAJU SVOG LIDERA

Božović u prednosti!

Autor: M. K. | 07.06.2013 - 00:10:00h | Komentara: 4

Beogradske demokrate sutra biraju predsednika Gradskog odbora DS-a, a kandidati su Dragan Šutanovac i Balša Božović.

Mlade snage čupaju  DS: Balša Božović

Mlade snage čupaju DS: Balša Božović | Foto: Jelena Vučetić

Kandidaturu Šutanovca potpisima je podržalo oko 1.500 članova, među kojima su i ministri Đinđićeve Vlade, dok je Božoviću vetar u leđa dalo više od 7.000 demokrata, a dobio je podršku i Ružice Đinđić. Na osnovu podrške koju imaju kandidati, može se reći da Božović ima ozbiljnu prednost.


Međutim, koliko će izbori biti uspešni zavisi od odziva članstva. Potrebno je da izađe 30 odsto od ukupnog broja članova da bi izbori uspeli. Kad je reč o podršci predsednika stranke nekom od kandidata, on nikome javno ne daje podršku, jer to nikada nije bila praksa u stranci. Ali može se reći da mu Božović više leži - kaže izvor “Alo!” iz DS-a.

Inače, juče je ostavku na mesto sekretara DS-a podnela Tamara Tripić, koja podržava Šutanovca u trci za predsednika beogradskog odbora te stranke. Ona je u pismu članovima Glavnog odbora stranke, kao razlog za ostavku navela poslednja dešavanja u stranci, kao i kršenje procedure i zloupotrebu stranke u procesu izbora novog lidera beogradskih demokrata.

- Kada je na sednici Izvršnog odbora protivpravno i bez ikakve sprovedene procedure izbačeno 1.400 članova stranke iz članstva da bi se tako uticalo na ishod izbora u Beogradu, shvatila sam da više ne mogu svojim ostajanjem na mestu sekretara i člana Predsedništva da dajem legitimitet nečemu što nema nikakve veze sa DS-om kakav svi znamo - navela je, između ostalog, Tripićeva i dodala da je DS i ona sa njom prošla kroz razne faze i probleme, ali da ne pamti “da su se ikada tako otvoreno kršile sve procedure i zloupotrebljavala stranka”.

Međutim, Aleksandra Jerkov, portparolka stranke, rekla je da je u toku revizija članstva, odnosno usklađivanje biračkog spiska sa stanjem na terenu.
- Radi se o redovnoj proceduri revizije članstva, koja je počela u januaru, a Stautarna komisija je iz biračkog spiska izbrisala oko 250 članova za koje su dostavljeni dokazi da više nisu članovi stranke - objasnila je Jerkov nedoumice o biračkom spisku.

Ona je dodala da su Izvršni odbor, a zatim i Statutarna komisija, kao drugostepeni organ stranke u izbornoj proceduri, razmotrili sve prispele žalbe, od kojih su neke prihvaćene, a neke odbačene.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Oliver Bunić

Đilas: Dinkiću, gde je granica?


Gradanačelnik Beograda Dragan Đilas kazao je juče da Republika nije uplatila 100 miliona dinara gradu, zbog navodnog duga devet gradskih ustanova, kao i da su zbog toga dovedene u pitanje isplate za razna davanja na gradskom nivou.
- Pitam Dinkića gde je granica? Dokle više i gde je kraj? Preklinjem, nemojte više to da radite i prestanite, jer će ovo dovesti do potpunog kolapsa grada - rekao je Đilas na vanrednoj konferenciji za novinare. On je objasnio da gradu nisu prebačena sredstva od poreza na plate sa obrazloženjem da devet ustanova, čiji je osnivač grad, nisu u roku od 45 dana uplatile dostavljene fakture u skladu sa zakonom.
Šef kabineta ministra finansija i privrede Nemanja Miljković kazao je da su gradu Beogradu privremeno obustavljena transferna sredstva, jer je prekršen Zakon o rokovima plaćanja.

Poslednji komentari
  • Dunja Vreme: 07.06.2013 01:02h

    E gospođo Tamara, izabrali ste trenutak svaka vam čast. Žalosno je šta vi pojedinci radite svima nama, pa bili mi članovi stranke, ili samo vaši simpatizeri. Opozicija mora da bude jaka, jer ni jedna zemlja ne može bez nje, pa ni naša.

  • Boris Vreme: 07.06.2013 08:33h

    Zasto lazete i dovodite ljude u zabludu? Na ovaj nacin da dobijete izbore? Ugasi svetlo Demokratska stranko ako ce ovakvi da te vode!

  • Zoran Vreme: 07.06.2013 09:41h

    Izbori su Cirkus koji su smislili katolici za sluđivanje masa. Katoličku podvalu tzv. "Izbori" (Čitaj: Cirkus nam ne treba.) Moramo ukinuti model vlasti i postaviti Namesnika Visokog predstavnika da upravlja sa nama!!!

  • stojadin Vreme: 07.06.2013 23:29h

    Nema više čuvenih kadrova DS-a, svi su razbežali...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP