Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDSEDNIK SRBIJE ČESTITAO BOŽIĆ

Budite sigurni, nećemo vas ostaviti

Autor: Tanjug | 06.01.2014 - 13:30:00h | Komentara: 3

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je patrijarhu srpskom Irineju i pravoslavnom srpskom narodu najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Predsednik Srbije: Tomislav Nikolić

Predsednik Srbije: Tomislav Nikolić

Nikolić je tom prilikom poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da ih nikada nećemo ostaviti ni prepustiti.
Nikolić je u čestitki poželeo svim građanima Srbije, pravoslavne veroispovesti, da provedu najradosniji hrišćanski praznik u miru i radosti", saopštila je pres služba predseddnika Republika.
"Braćo i sestre, građani Srbije, Srbi u rasejanju, Božić je simbol radosti, zajedništva, mira i blagosti", istakao je on podsetivši da ga "naš narod ga slavi svake godine, istom posvećenošću, sa istim žarom".
"To je praznik koji okuplja porodicu, spaja je snagom vere i ljubavi, to je praznik koji okuplja vasceli srpski rod, daje nam snagu da se borimo sa svim životnim radostima i tugama, podseća nas da potičemo od zajedničkih predaka, da nas vezuju neraskidive niti", istakao je NIkolić.
On je naglasio i da smo "ponosni i hrabri, znali da sačuvamo zajedništvo, uprkos teškoćama, uprkos tome što su mnogi želeli da nas vide razjedinjene...“ Nikolić je podsetio na reči apostola, koje, kako je naveo odjekuju i danas:
"Dužni smo dakle mi jaki slabosti slabih nositi, a ne sebi ugađati. I svako od vas koji ugađa bližnjemu, na dobro za dobar ugled. Da jednodušno jednim ustima slavite Boga da primate jedan od drugoga kao što Hristos primi vas na slavu Božju...."
"Dakle, primimo na sebe odgovornost, budimo hrabri i jaki. Budimo zajedno, oprostimo na današnji dan sve ono što smo pretrpeli od onih koje volimo, i od onih koji nas ne vole. Ne zaboravite, dragi gradjani da misao ima neverovatnu snagu.
Mislite dobro, i dobro će vam biti...", poručio je Nikolić.
Predsednik Srbije je poželeo srećan Božić " i našoj braći i sestrama na mnogostradalnom Kosovu i Metohiji".
"Budite sigurni, nikada Vas nećemo ostaviti, nikada Vas nećemo prepustiti", naglasio je NIkolić podsetivši da je to obaveza koju su nam u amanet ostavili naši dedovi, naši očevi, koji su svoje živote nesebično položili, boreći se za taj duhovni i ideološki simbol srpskog naroda.
On je ukazao i da "nije važno to što se našim duhovnim stremljenjima rugaju oni koji čitav vek posvetiše materijalnom i težnjom ka zadovoljenju duhovne gladi kroz gomilanje bogatstva".
"Važno je to da mi koji imamo suštinu, poreklo, duhovnost, istrajemo na putu pravednog očuvanja svog identita, porekla i kulture", poručio je on naglsivši da " to nas čini onim što jesmo - hrabar i ispravan narod, poseban, plemenit..."
"Srećan Božić želim Srbima u regionu, Srbima u rasejanju - onima koji znaju koliko je teško živeti van matice, koliko je teško zaraditi parče hleba, koliko je teško dokazati da niste gradjani drugog reda", istkao je Nikolić.
Prema njegovim rečimna, naše misli, nade, ljubav su usmereni ka Vama, "budite uvereni u to" a "iako smo fizički udaljeni, na ovaj radosni dan sabrani smo u ljubavi i slozi".
"Braćo i sestre, iskušenja su velika, ali sabornost je nešto čemu treba težiti. Prevazidjimo lične sujete i animozitete. Radimo zajedno, jer imamo isti cilj...", naveo je Nikolić.
Čestitke za Božić juče i danas su uputili i premijer Srbije Ivica Dačić, predstavnici Vlade Srbije kao i stranački funkcioneri vlasti i opozicije.
Poslednji komentari
  • Ljosa Vreme: 06.01.2014 16:46h

    .... jer ste vec ostavljeni / napusteni/

  • milun Vreme: 06.01.2014 17:30h

    Tomo,davno si ti njih ostavio.

  • Vujašković Vreme: 08.01.2014 10:05h

    Bože ! Šta taj čovek oseća kada se pogleda u ogledalu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP