Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KORI UDOVIČKI NAJAVLJUJE

Budžet kakav Srbija nije videla!

Autor: Fonet | 13.12.2014 - 13:09:00h | Komentara: 0

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da Vlada priprema budžet "kakav Srbija nije videla" otkad ona pamti i fiskalnu konsolidaciju kakva nije bila od prvih godina posle 2000.

Promene moraju da bole: Kori Udovički

Kori Udovički | Foto: Dušan Milenković

Nadam se, i verujemo, da stvarno postoje šanse, nije reč o političkoj demagogiji, da ćemo biti u stanju da nemamo veliki pad bruto domaćeg proizvoda (BDP)u sledećoj godini, rekla je Udovički na otvaranju naučne konferencije "Ekonomska politika Srbije u 2015. godini".
Ona je, govoreći o istoriji ekonomske politike Srbije, ocenila da je ona do sada bila loša, jer su uvek donošene mere za koje se mislilo da neće napraviti najveću štetu, a ne one koje je potrebno sprovesti i da služe svojoj svrsi.
Udovički je, kao primer navela zabranu zapošljavanja u javnom sektoru, koja je, kako je istakla, iako neizbežna, jako štetna, jer onemogućava efikasniji, ili manje neefikasan rad svih javnih struktura.
Nasledili smo državnu upravu koja nije u stanju da nekome zada budžet i da očekuje da se on tog budžeta drži, nego mora i da kontroliše na tako tup način kako da se ostane u okvirima nekakvog ciljanog nivoa, konstatovala je ona.
Ova Vlada je, naglasila je Udovički, počela da radi na tome da se to promeni, i to će se videti u novom budžetu i merama koje se donose za sledeću godinu.
Promene u organizaciji državne uprave moguće su zato što konačno više ne postoje jasno određene interesne grupe ili partijske i koalicione grupacije da koče svaki korak i dogovor koji je potreban da se ovakva reforma sprovede, ocenila je Udovički.
To je, ukazala je ona, još jedna stvar koja se može videti u raspravama u budžetu za sledeću godinu, i koja će se osetiti na terenu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP