Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DOGOVORILI SE

Budžet Srbije usvojen u načelu

Autor: FoNet | 13.12.2013 - 17:38:00h | Komentara: 4

Skupština Srbije usvojila je danas u načelu budžet za iduću godinu, kojim je predviđeno da budžetski prihodi iznose 929,94 milijarde dinara, rashodi 1.113 milijardi, a budžetski deficit 183 milijarde dinara, odnosno 4,6 odsto bruto-domaćeg proizvoda (BDP).

Predviđeno je i da ukupan deficit konsolidovanog budžeta iznosi 7,1 odsto BDP.
Pošto su usvojili budžet u načelu, poslanici su nastavili glasanje o amandmanima.
Poslednji komentari
  • Robespjer Vreme: 14.12.2013 10:19h

    Kao i svake godine u isto doba slušamo raspravu o budžetu. Slušamo za šta će se izdvajati, koliko. Ove godine sam zabrinuto pratio raspravu. Za moj kućni budžet od velikog je značaja da znam šta da očekujem za sledeću godinu. Već sad sam se oprostio od letovanja, pošto sam prosvetni radnik mogu da se oprostim i od kakvog takvog povećanja plate koji dobro dodje pred praznična okupljanja. Poruku koju sam shvati od vlade jeste radi više bićeš manje plaćen. Nema ni podsticanja proizvodnje, ukidaju se subvencije, teraju investitori, pa se budžet puni tako što se mi srednja klasa ako još uvek postojimo dodatno oporezujemo. Po prvi put se slažem sa gospodinom Dinkićem da država treba da štedi na birokratiji, ali ne može da se štedi na poljoprivredi i investicijama u industriji. Trenutno samo URS nudi razumna rešenja. Nadam se da će se i ostali dozvati pameti.

  • Ana Vreme: 14.12.2013 11:00h

    Pa ovo prevazilazi sve granice zdravog razuma. Zašto bre glasati za nešto što narod vodi u bankrot i totalno beznađe? Po kojim principima je sve ovo dobro. Ovo nije stezanje kaiša, ovo je kaišem po kičmi naroda.

  • Bojan Vreme: 14.12.2013 11:25h

    Mozda sam ja lud ali usvojiti ovakav budzet pokazuje samo jedno - tesko gradjanima Srbije. Ne da cemo naredne godine stezati kais, vec cemo biti prinudjeni da radimo po sistemu "Radi duplo a para sve manje"... Nazalost o podsticanju proizvodnje narocito poljoprivrede nema ni reci, ukidaju se subvencije investitorima, porez na plate je povecan... sta jos nabrojati a da ukazuje na to da su gradjani ti kojih ceka jedna 'teska Nova godina"...

  • DSV Vreme: 14.12.2013 12:50h

    Gospodo draga mozemo do ujutro da KUKAMO -NA IZBORE! U Italiji su svojevremeno svakih3-6 MESECI MENJALI VLADU i kako tako ustabilili privredu .E kad je Berluskoni a kod nas ALEK zaseo ode drzava u bankrot! Nego vi pamet u glavu i nemojte RADIKALE ni da slusate a kamoli glasate -ZNATE ONI SE SAD ZOVU SNS !Da nebude zabune !Doveli coveka iz BELA SVETA da "spase Srbiju" -malo MORGEN rece GEDA i ode ,tako i ovo !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP