Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MISLI DA SE VIŠE NE TRAGA ZA ŠARIĆEM

Burna reakcija na izjavu Stefanovića o zaustavljanju istraga!

Autor: Tanjug | 31.08.2013 - 17:58:00h | Komentara: 4

Šef poslanika DS Borislav Stefanović izjavio je u parlamentu da su istrage protiv narko bosa Darka Šarića i drugih optuženih za organizovani kriminal zaustavljene na šta je ministar pravde Nikola Selaković burno reagovao zatraživši da se prestane da se na takav način i bez dokaza blate nosioci najviših pravosudnih funkcija.

DS će glasati protiv zakona: Borislav Stefanović

Borislav Stefanović | Foto: Marko Rupena

Sve te istrage su pokrenute u prethodnoj vladi, ali ste ih vi zaustavili , jer im ne vidimo kraj, rekao je Stefanović na šta je prvo reagovao prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekavši da DS nikada ništa nije uradila ni kada je reč o Šariću, ni o Bogoljubu Kariću, kao i o nekom trećem.

-Mi ćemo završiti goruća pitanja iz organizovanog kriminala. Na osnovu čega vi kažete da su prekinute istrage za Šarića, kako možete da obmanjujete javnost. Ako to nisu dokazi mržnje, onda ne znam šta su - rekao je Vučić.

Polemika je nastavljena u povišenom tonu, a u nju se uključio i ministar pravde Nikola Selaković, koji je rekao da su opasne tvrdnje izrečene.

-Ako se izriču tako ozbiljne sumnje u zakonitost pravosnažnih sudskih presuda postavlja se pitanje ko je doneo presude, da li ih je donela stranka ili sudsko veće, da li ih je donelo sudsko veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu u kome nije promenjen nijedan sudija, kako neko može u Domu skupštine da blati te ljude - pitao je Selaković.

Ministar je zatražio da se prestane da se na takav način i bez dokaza blate nosioci najviših pravosudnih funkcija.

-Njih nisam birao ja niti vi, izabrala ih je skupštinska većina u ovom domu. Kakav je način da se neko na tako odgovornom mestu blati, a to su sudije izabrane u prethodnom periodu. Ako imate primedbe na njihov rad, obratite se nadležnim službama i organima - rekao je Selaković.

On je naglasio da nikome u aktuelnoj vlasti ne pada na pamet da zove sudije, kao što je to činila vlast DS.

-Možete samo sa nostalgijom da se sećate tog vremena i mislite kako biste vi to radili-  rekao je Selaković.

Stefanović je prethodno rekao da je bivši minsitar poljoprivrede Goran Knežević bio 14 meseci u pritvoru i da je na kraju oslobođen, ali da je presuda stigla tek kada je postao minsitar.

On je dodao da ga čudi da se ministar izabere pre kraja istrage koja traje, a da je problem što SNS hoće u svemu da poentira i da se sve što njihov lider dotakne pretvori u zlato.

Stefanović je pozvo vladajuću koaliciju da pohapsi sve demokrate, na šta mu je premiejr Ivica Dačić poručio ostaje još samo da kažete da priznajete samo sud svoje partije.
 
Poslednji komentari
  • Baron_Mihauzen Vreme: 31.08.2013 19:28h

    Dakle ovaj je prevayisao i Borisa zvanog Baron Mihauzen. Svaki dan nove lazi. Prica ce se zavrsiti ispod cenzusa.

  • lala Vreme: 31.08.2013 19:48h

    VIC: Znate li zašto DS nije hapsio kriminalce?Pa,oni bi morali sami sebe da hapse,a kako to da suzbijaju kriminal i korupciju među sobom,teško?!

  • AleksandarVeliki Vreme: 31.08.2013 23:53h

    nema veze ko je izabrao sudije kada sudije kod nas same po sebi nisu nezavisne u proteklih 60 godina, stalno su imali određen nivo auto-cenzure i podvlačenja ljudima na vlasti, iako ih niko ne pozove da neki slučaj reše kako odgovara oligarhiji na vlasti - oni se sami preko određenih birokrata raspitaju kako bi mogli da donesu presudu a da se političkom režimu na vlasti ne zamere... isto to rade i u policiji i tužilaštvu, a ako još neki dinar ušićare - to bolje za njih... zahvaljujući toj "auto-cenzuri" i korupciji u pravosuđu, tužilaštvu i policiji Srbija je pala na kolena i dok se u te tri javne službe ne uvede ZAKON i RED Srbija će propadati...

  • CIRINELA Vreme: 01.09.2013 07:07h

    Polako ali sigurno postaje ozbiljna kokurencija JK.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP