Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

HOĆE NIKOLIĆU DA VIDI LEĐA

Čanak: Hitno smeniti predsednika Srbije

Autor: Tanjug | 17.05.2015 - 20:03:00h | Komentara: 6

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak smatra da je rehabilitacija vođe četničkog pokreta Dragoslava Mihailovića udar na evropske integracije i stabilnost države i regiona, i da zato predsednik Srbije Tomislav Nikolić treba da bude smenjen.

Nenad Čanak

Nenad Čanak | Foto: Goran Srdanov

- Zasluga za ovo prekrajanje istorijskih činjenica, relativizaciju antifašističke borbe i podele koje nastaju i koje će nastati u zemlji i regionu, nedvosmisleno pripada Nikolić Tomislavu, jer je insitut predsednika Srbije, predsednika svih gradjana, zloupotrebljen za pritisak na pravosuđe", naveo je Čanak u stranačkom saopštenju.

Čanak je istakao da "rehabilitacija Draže Mihailovića apsolutno predstavlja jedan od najtežih udara evropskim integracijama, kao i stabilnosti zemlje i regiona u proteklih desetak godina.

Čanak je podsetio da su među predlagačima rehabilitacije bili profesor Smilja Avramov i savetnik predsednika Oliver Antić.
-  Kako drugačije tumačiti činjenicu da je među predlagačima rehabilitacije Smilja Avramov koju je predsednik države odlikovao na Dan državnosti pre tri meseca, a koja je bila jedan od glavnih ideologa i potpornih stubova režima Slobodana Mioševića i mračnih devedesetih', upitao je Čanak.

Prema njegovim rečima, još gore od toga je i činjenicu da je punomoćnik predlagača rehabilitacije savetnik predsednika Srbije, dodaje se u saopštenju.
On je napomenuo i da je "kada se tome doda najnoviji skandal u kojem predsednik svih građana aludira na nacionalnu pripadnost pojedinih novinara, više nego jasno da bi Nikolić morao hitno biti smenjen sa mesta predsednika Republike, jer će šteta koju nanosi Srbiji daleko nadživeti njegov mandat".

Čanak je rekao i da je rehabilitacija Mihailovića logičan uvod "u rehabilitaciju onih sa kojima je Mihailović sarađivao - Adolfa Hitlera, Ante Pavelića i drugih".
- Sasvim je sigurno da to nije samo rehabilitacija četničkog komandanta generala Mihailovića, nego je u pitanju rehabilitacija jednog čitavog načina razmišljanja koji je doveo do užasnih pokolja po Sandžaku i istočnoj Bosni, naveo je Čanak.

On je ukazao i da "pored toga što je po sredi rehabilitacija poraženih snaga iz Drugog svetskog rata, to je i rehabilitacija logike i koncepta koji je doveo do ratova devedesetih" godina prošlog veka.

- To je rehabilitacija ideologije etnički čiste Velike Srbije i korak ka rehabilitaciji zločinaca odgovornih za Srebrenicu i pre nego što su osuđeni, istakao je lider LSV, navodi se u saopštenju.
Poslednji komentari
  • Južbina Vreme: 17.05.2015 22:08h

    Pa smeni ga Nenade - ako možeš!

  • Hrvat Vreme: 17.05.2015 22:29h

    Tebe ćemo sa kumom Opačićem !

  • Soko Vreme: 17.05.2015 22:31h

    Sta bi bilo kad bi tako Srbin u Hravtskoj trazio da se smeni predsednica ... ?!?!?

  • qq Vreme: 18.05.2015 02:21h

    ma sviraj tamburicu...

  • mili Vreme: 18.05.2015 12:07h

    Gospodo da dobro pročitate članak napisan od gos. Čanka pa ako imate čelo stavite prst na njega.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP