Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČAN

Čanak: Jače vezivanje za Rusiju ne bi vratilo Kosovo

Autor: Tanjug | 07.04.2013 - 15:40:00h | Komentara: 2

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da bi odustajanje Srbije od evropskog puta bilo "akt samoubilačkog vezivanja za Rusiju", i dodao da jače vezivanje za Rusiju ne bi vratilo Kosovo pod okrilje Srbije.

nenad čanak

Nenad Čanak | Foto: Zoran Ilić

"Dobar deo državnog vrha ne sme i neće da prizna da odustanak od evropskog puta i jačanje veza sa Rusijom svakako ne bi vratilo Kosovo pod okrilje Srbije, već bi samo dodatno nanelo štetu srpskoj zajednici koja na tom Kosovu živi", rekao je on za novosadski "Dnevnik".


Čanak ocenjuje da nema nikakvih iluzija ni o EU niti o SAD, ali navodi da "smo sa EU ipak uspostavili takve odnose da je ona, pomažući nam u proteklim godinama, barem pokazala dobru volju da Srbija krene putem elementarnog ekonomskog oporavka i razvoja demokratskog društva".

"Ruska strana to nije učinila, već je sve svodila na verbalnu podršku, uz istovremeno odobravanje nepovoljnih kredita i isisavanje supstance kroz aranžmane kakav je kupovina NIS-a za šaku dolara. Ali to dobar deo državnog vrha ne sme i neće da prizna", rekao je Čanak.

On je istakao da je došlo vreme da Kosovo "konačno prestane da bude najjeftiniji režimski izgovor za sve neuspehe" i dodao da "niko više ne pita Srbiju da li treba ili ne treba da potpiše sporazum sa Prištinom".

"Pred njom je zapravo samo odluka da li je spremna da ratifikuje stanje stvari na terenu ili će nastaviti da se ponaša kao težak invalid koji je u nesreći izgubio noge, ali je i dalje kivan što mu se cipele ne slažu sa bojom kravate", rekao je Čanak.

Lider LSV je ranije najavio podršku te stranke državnom vrhu u Skupštini Srbije ukoliko se opredeli za nastavak evropskog puta.
Poslednji komentari
  • Skomi Vreme: 07.04.2013 17:40h

    A meni je vise muka da slusam i citam frazu "REALNOST"na terenu.Porucicu g.Canku i g Jovanovicu da je kroz nasu istoriju bilo pokusaja da se uvedu svakojake "realnosti"ali mi smo tu da na te" realnosti" pristanemo ili ne.Realnost je bila i da je Evropa bila pod Hitlerovom vlascu pa su se neki ljudi pobrinuli da se ta realnost promeni.Da se vise niste usudili da pricate takve gluposti.Nadjite neki "prihvatljiviji"izraz.

  • Goran Vreme: 09.04.2013 11:58h

    Zar gospodin Canak nije na izdrzavanju kazne za nanosenje teskih tjelesnih povreda.Pa djeca zbog tuce na utakmici dobijaju po tri godine.Takav covjek je zntireklama za vas list.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP