Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER SNS-A OD PONEDELJKA POČINJE RAZGOVORE O NOVOJ VLADI

Čanak prvi kod Vučića na sofi!

Autor: I. Kljajić | 21.03.2014 - 14:00:00h | Komentara: 9

Nenad Čanak biće u ponedeljak prvi sagovornik budućeg premijera Aleksandra Vučića u pregovorima o okupljanju šire podrške novoj vladi, saznaje „Alo!“. Kako otkriva naš izvor, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine na sastanaku s Vučićem će pregovarati isključivo kao predstavnik svoje stranke, a ne koalicije s kojom je izašao na izbore i koju je predvodio Boris Tadić.

Aleksandar Vučić i Nenad Čanak

Vojvodina prioritet: Aleksandar Vučić i Nenad Čanak | Foto: Mitar Mitrović

 

Vođa ligaša na sastanku će predstavljati samo svoju stranku, a ne i koaliciju s partijom Borisa Tadića, u kojoj je išao na parlamentarne izbore

- Kontakti između naprednjaka i potencijalnih partnera naravno da postoje, ali pravi razgovori počeće naredne nedelje. Vučić će u ponedeljak ponude na sto staviti pred Čanka, a istog dana ugovoren je sastanak i sa Ištvanom Pastorom, liderom Saveza vojvođanskih Mađara. Čanak će ići sa starom pričom da ga ne zanimaju mesta u Vladi Srbije, već u pokrajini. Pošto je Čanak najglasniji zagovornik ustavnih promena, Vučiću će on biti zgodan saveznik kada na red dođe i taj posao - objašnjava naš sagovornik iz Nemanjine 11.

Rok tri meseca
Predsednik RIK-a Dejan Đurđević rekao je da bi Komisija mogla saopštiti konačne rezultate izbora 24. marta i da potom sledi prva sednica parlamenta, koja treba da bude održana najkasnije do 26. aprila. Prema zakonskim rokovima, Skupština Srbije mora da izabere buduću vladu najkasnije u roku od tri meseca, a prvi potez je na predsedniku Srbije, koji je dužan da na konsultacije o formiraju vlade pozove sve predstavnike poslaničkih grupa, počevši od najveće. Onaj ko ga uveri da ima većinu, dobija mandat za sastav vlade.

Naredne nedelje biće nešto jasnije i da li će i koja imena isplivati u odbrani, koju u Specijalnom sudu treba da iznese sveže uhapšeni narko-bos Darko Šarić. Procene su da će od toga, presudno, zavisiti kako će lider SNS-a birati partnere za svoju vladu. Zbog toga su sve parlamentarne stranke i dalje u Vučićevoj kombinaciji, pre svega socijalisti i nove demokrate, mada će i demokrate, kako je najavio mandatar, dobiti poziv.

Kako „Alo!“ saznaje, u ime Nove demokratske stranke pregovore o učešću u vladi vodi Miodrag Miki Rakić, kao najbliskiji Tadićev saradnik, ali i odličan Vučićev prijatelj, a sudbina socijalista prepuštena je pregovaračkom umeću njihovog šefa Ivice Dačića.

Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović najavila je da će krajem ove ili početkom sledeće nedelje početi razgovori o formiranju nove vlade i naglasila da će naprednjaci odlučivati o koalicionom partneru na osnovu programa koji buduća vlada treba da sprovede.

- Buduću vladu će odrediti samo program i u okviru tog programa biće tačno vremenski utvrđeno do kada šta treba da se uradi - napomenula je ona.

Palma čeka poziv!
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da nije bilo poziva lidera SNS Aleksandra Vučića o ulasku koalicije SPS-PUPS-JS u novu vladu, a ukoliko ga bude da će se tom pozivu odazvati.

Dragan Marković Palma

Dragan Marković Palma | Foto: Zoran Ilić

„U izbornoj noći lično sam na pobedi čestitao Aleksandru Vučiću“, rekao je Marković i dodao da nema ništa protiv, eventualnog raspisivanja lokalnih izbora. Marković je objasnio da se do sada nije obraćao javnosti jer je bio u Beču: „Nije tačno, kako su pisali neki mediji, da sam zanemeo od izbornog rezultata“,

Poslednji komentari
  • Klaka Vreme: 21.03.2014 14:36h

    Nije to sofa već kanabe.

  • PRIČA BROJ 7 - OTAC PROTIV SINOVA Vreme: 21.03.2014 14:40h

    Moj otac je neizmerno uživao u svojim pobedama – jednostavno je mrzeo da gubi i nije umeo da se snađe pod takvim okolnostima. Bio je od onog tipa ljudi koji bi uvek morali da pobede - bila to rasprava, bitka ili prijateljska utakmica. Ako sam ikada nešto žarko želeo u životu, to bi bilo da moj otac i muška strana moje porodice organizujemo prijateljsku fudbalsku utakmicu. Neprestano sam ga na tu temu gnjavio dve godine, ali on je bio toliko zauzet drugim stvarima da je uvek zanemarivao moje predloge. Ipak, ostajao sam pri toj ideji o timu koji bi se sastojao od naših prijatelja, moja dva brata i mene. Njemu sam za sastav tima predlagao njegove prijatelje, pa da tako odmerimo snage. To bi makar bio dobar prijateljski meč ako ništa drugo. Služio se svakakvim izgovorima kako bi izbegao taj meč. Umeo bi da mi kaže: „Sine, rado bih igrao sa vama, ali ne bih voleo da osramotim rođene sinove razlikom od desetak golova u moju korist”...

  • 888 Vreme: 21.03.2014 16:24h

    E moj Vucicu do juce je taj canak pricao protiv Srbije i jos uvek gaji negativan stav prema Srbiji a zelis ga pored sebe. Sve je laz i TOTALITARIZAM

  • Program Vreme: 21.03.2014 17:55h

    Vučić će pružiti šansu svima da iznesu svoj program kako sprovesti reforme od toga će zavisiti odluke o vladi.

  • baba Vreme: 21.03.2014 18:51h

    taj ce te sahraniti neznas ti njega ali sta ces kad i sam nisi zreo nego te narod doneo na talasima ali kad talas prodje .......

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP