Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ĐILAS GA KULIRA DEVET MESECI

Čanak: Vučić drži reč!

Autor: Tanjug | 09.11.2013 - 09:05:00h | Komentara: 15

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak najavio je da LSV neće davati apriori podršku nijednoj političkoj stranci, već će ubuduće podržavati projekte, bez obzira sa čije strane dolaze, koji su u interesu građana Vojvodine i cele Srbije i proevropskog puta Vojvodine.

Optužen za prebijanje - Nenad Čanak

Nenad Čanak | Foto: Miloš Perić

Čanak je rekao da se od LSV očekuje apriori podrška, ali predsednik DS ne nalazi za shodno da mu odgovori na telefonski poziv deset meseci, a za razliku od Đilasa, lider SNS Aleksandar Vučić mu se javio na telefon.

"I kada sam mu predočio stanje bezbednosti u Novom Sadu - grad je posle četiri dana dobio načelnika policije, a zatim i patrole Žandarmerije. E onda ja normalno kažem da čovek drži reč, što izazove lavinu optužbi, jer - hvalim Vučića", rekao je Čanak u intervjuu listu "Danas".

Čanak je kazao da tenutno ne vidi LSV u koaliciji sa SNS.

"Jedina obaveza Lige je da bude odgovorna isključivo svojim članovima, gradjanima koji je podržavaju i dobrobiti svih gradjana Vojvodine. I, ako se složimo oko toga šta je dobro za Vojvodinu, mi ćemo podržati. Ako nije - nećemo. Više nas ne interesuju programi stranaka ni njihove velike reči, nego vrlo konkretna i oročena dela", istakao je Čanak.

On je rekao da Platforma o polaznim osnovama za izradu zakona o finansiranju AP Vojvodine, koju podržava 48 poslanika DS, LSV i SVM, podrazumeva i Poresku upravu Vojvodine, koja bi omogućila da Vojvodina prikuplja novac od poreza dok ne napuni svoj budžet, a onda višak prebaci Republici Srbiji.

"Jer, republička vlast godinama krši Ustav i ne poštuje odredbu da se za Vojvodinu izdvoji najmanje sedam odsto budžeta. Dakle, ovo je način da se država stimuliše da poštuje sopstveni Ustav, ma šta ja mislio i o tom Ustavu i koliko bilo nerealno malo tih sedam odsto", rekao je Čanak.

On je dodao da je to minimum minimuma, jer za Vojvodinu žele puno više, a to je zakonodavna, sudska, izvršna vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode -i sve to garantovano Ustavom.

On smatra da u Srbiji nije na snazi puzajuća diktatura, kao što kaže DS.
"Ne mislim da je u pitanju diktatura. Ali, ako i jeste, nije na njima da to kažu. Zato što je nasilna promena lokalnih samouprava u kojima oni nisu bili u vlasti i upodobljavanje vlasti s republičkim nivoom igra koju je DS igrala u prošlosti. I sada im se vraća kao bumerang", rekao je Čanak.

Na pitanje kako je razumeo to što je Vučić zatražio 45 minuta za intervenciju na KiM, Čanak je odgovorio:"Kao najavu obračuna sa onima koje je država predugo tolerisala".
Poslednji komentari
  • MilanCh Vreme: 09.11.2013 09:12h

    Deset dana nas je Jovanović zabavljao sa rekao sam, nisam rekao, da li Čanak ide njegovim stopama?

  • Lala Vreme: 09.11.2013 09:16h

    More Čanak, bolje da si ćutao... Bar mi te znamo bolje nego što misliš.

  • mirko Vreme: 09.11.2013 09:30h

    Tvoje ambicije i prljave namere sa Vojvodinom ce spreciti dr.Kostunica .Znas ti to vrlo dobro.

  • Aleksa Vreme: 09.11.2013 11:34h

    Velika je razlika između Vučića i Đilasa prema odzivu na probleme i pristupu narodu.

  • Lela Vreme: 09.11.2013 15:47h

    Polako svi shvataju da Vucic radi pravu stvar pa tako i Canak, jer da su Vucicevi prethodnici radili i upola koliko on sada ne bi bili u ovako losoj situaciji!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP