Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER LDP KRITIKUJE

Čeda: Ponovo propuštena prilika

Autor: FoNet | 30.10.2012 - 19:27:00h | Komentara: 16

Srbija, posle posete američke državne sekretarke Hilari Klinton i šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton nije ni za korak bliža političkim i ekonomskim reformama, trajnom rešenju problema Kosova i regionalnih izazova, niti srećnijoj sudbini kosovskih Srba, ocenio je večeras lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Čedomir Jovanović

Puna usta kritika: Čedomir Jovanović | Foto: Goran Srdanov

Ova poseta je bila prilika da oni koji upravljaju Srbijom progovore o budućoj političkoj orijentaciji zemlje i čvrstim savezništvima sa EU i SAD, ali su oni tu priliku ponovo propustili, zadovoljavajući se inferiornim komentarima koji treba da uvere javnost u Srbiji u to koliko su značajni i važni, ocenio je Jovanović u pisanoj izjavi.

Naprotiv, istakao je on, danas smo još udaljeniji od politike koja bi promenila Srbiju, koncepta koji bi našoj deci omogućio da budu prva generacija koja će živeti u trajnom miru, a društvu da se reformiše po uzorima razvijenog sveta.
Prema njegovim rečima, danas su oni koji vode Srbiju bili dužni da se brinu o budućnosti svih građana i jasnim porukama potvrde rešenost da Srbiju povedu u pravcu Evropske unije i članstva u NATO.
"Ovo nije 1999. godina, pa Nikolić i Dačić izgledaju tragično kada proglašavaju trijumf, zaboravljajući da su u međuvremenu potpuno zaboravili Srbe na Kosovu, iako su ih prethodno izvodili na barikade, zabranjivali im da
učestvuju na izborima i tretirali ih kao oružje u borbi za vlast u Srbiji", naveo je Jovanović.
On je ukazao da su za poziciju u kojoj se Srbija nalazi odgovorni domaći politički lideri, koji ne razumeju da se od Srbije očekuje da konačno postane kredibilan sagovornik, a ne zemlja koja će, kao često u prošlosti "istovremeno
obmanjivati i Brisel i Vašington i Moskvu, pogrešno računajući da istok i zapad funkcionišu po neozbiljnim pravilima srpske politike".
Zbog te zablude je prošla vlast izgubila izbore, na istojmatrici funkcioniše i nova vlast, koja je neiskrena i prema svojoj zemlji i prema svima u međunarodnoj zajednici, ocenio je lider LDP.
Prema oceni Jovanovića, sadašnjoj vlasti Srbije je lični komfor važniji od sudbine zemlje. Kada poseta prođe, ponašaće se kao i do danas - kombinujući
zapaljivi nacionalizam i politikantsku potuljenost, ponavljajući fraze o nacionalnom jedinstvu, crvenim linijama, dok Srbija trune dezorijentisana između Brisela, Vašingtona i Moskve, zaključio je Jovanović.
Poslednji komentari
  • Pospanko Vreme: 31.10.2012 00:13h

    Tuzno je sto se Jovanovic oslanja na zanemarljiv broj glasova dobijenih na izborima,i na osnovu toga smatra sebe kompetentnim da komentarise stanje u drzavi!

  • Smrle Vreme: 31.10.2012 00:13h

    Pozadina Cedinog neprestanog napadanja vladajuce koalicije je u stvari ocajnicki vapaj za malo medijske paznje! :D

  • Verdad Vreme: 31.10.2012 00:14h

    Kome ova americka marioneta prica kako treba voditi drzavu...Na nasu ogromnu srecu Cedo,nikada neces dobiti priliku da sprovedes svoj program pogubnih reformi!

  • A JOOOOOOj Vreme: 31.10.2012 00:15h

    Niko ga nije hteo u vladi,pa su mu sad svi krivi. :D

  • Demba Vreme: 31.10.2012 00:20h

    Ceda se verovatno obraca onom minornom broju svojih glasaca jer ga niko drugi ne slusa! :D

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP