Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LUDILO

Čedi bivši telohranitelj
preti ubistvom!

Autor: B. Majdarević - J. Petrović | 13.09.2012 - 12:30:00h | Komentara: 0

Lideru Liberalno-demokratske partije već mesecima putem mobilnog telefona preti bivši telohranitelj, ujedno i nekadašnji pripadnik Žandarmerije iz Kraljeva.

Nakon pretnji smrću, Čedomir Jovanović se u ponedeljak po podne sastao sa pripadnicima Uprave kriminalističke policije za grad Beograd jer je zabrinut za svoju i bezbednost svoje porodice.

Jovanoviću bivši telohranitelj poruke piše u množini

Jovanoviću bivši telohranitelj poruke piše u množini | Foto: Goran Srdanov

 
- Poruke su jezive i ne mogu da ne izazovu gađenje i zabrinutost. Bivši telohranitelj mu se sve vreme obraća u množini, u ime grupe, a postoje indicije da je nekadašnji pripadnik Žandarmerije bio i u snagama JSO. Poruke obično počinju sa: „Ima nas...“, a sačuvane su i one u kojima se Jovanoviću preti likvidacijom - kaže izvor „Alo!“ koji je imao uvid u sadržaj poruka.

LDP: Zadovoljni smo reakcijom MUP-a
- I policija i BIA potpuno profesionalno obavljaju svoje zadatke kada je reč o Jovanovićevom obezbeđenju, uprkos političkim razlikama koje lider LDP-a ima sa ljudima koji vode te instutucije. On se sastao sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi se njegovo obezbeđenje unapredilo i sačuvala njegova sigurnost. Oni su momentalno i vrlo pozitivno reagovali na situaciju koja je prouzrokovala ovakav zahtev - kažu za „Alo!“ u LDP-u.

Kako saznajemo, bivši član obezbeđenja je lidera LDP-a čuvao tokom akcije „Sablja“, a nakon ubistva premijera Srbije Zorana Điniđića 2003. godine. Razlozi zastrašivanja za sada nisu poznati.

Prema našim saznanjima, Jovanović je u pratnji nekoliko ljudi iz njegovog sadašnjeg obezbeđenja prekjuče ušao na treći ulaz zgrade policije u ulici 29. novembra, nakon čega je odmah primljen. On je, navodno, ispričao da s vremena na vreme dobija poruke na mobilni telefon od bivšeg člana obezbeđenja i da su svaki put sve eksplicitnije i da više nije mogao da ih ignoriše. On je nadležnima pokazao tekst poruka i time opravdao svoje sumnje.

- Jovanović je tražio da mu se pojača policijsko obezbeđenje. Smatra da je trenutno slabo i da treba da bude mnogobrojnije. Ukazao je na to da je poznata politička ličnost i da mu je bezbednost ovog puta dovedena u pitanje - objašnjava naš izvor.

Čeda je na kraju razgovora u policiji napomenuo da nema probleme sa članovima svog obezbeđenja jer oni profesionalno obavljaju svoj posao iako ima političke nesuglasice sa šefovima policije i BIA.

Inače, bivši vođa studenstkih protesta je više od 12 godina pod stalnim policijskim obezbeđenjem, a krug onih koji su mu pretili se širio od pristalica bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, posle njegovog hapšenja, preko članova Makine grupe, do pripadnika JSO i zemunskog klana. Zato je policijska procena bila da mu je svih ovih godina bila potrebna 24-časovna zaštita. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP