Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TADIĆ, ČANAK I PETROVIĆ ZAJEDNO IDU NA IZBORE

Čedina stolica ostala prazna!

Autor: S. V. - I. K. | 06.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Boris Tadić i njegova Nova demokratska stranka na izbore izlaze u koaliciji sa Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića i Ligom socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka. Odluka o formiranju ovakvog građanskog bloka pala je juče na sastanku u Novom Sadu i, kako saznajemo, radni naziv izborne liste koju predvodi Tadić je “Koalicija za modernu i demokratsku Srbiju”. Na sastanku su bili zamenici lidera ove tri stranke, koji su u sali ostavili praznu stolicu s natpisom LDP-a.

Rešen da sam okuša  sreću na  izborima: Jovanović

Rešen da sam okuša sreću na izborima: Jovanović | Foto: Emil Čonkić

Izvor “Alo!” otkriva da je ovako uočljiva praznina za stolom inspirisala jednog od prisutnih da naglas prokomentariše:


“To što Čeda nije došao u Novi Sad znači da je time cela jedna stranka otišla iz parlamenta”.

Lider tek dogovorene trojne koalicije zvanično će se sastati već u narednim danima, kada će potpisati i predizborni sporazum.

Zamenik predsednika ZZS-a Srđan Srećković je izjavio da je jučerašnji sastanak bio novost na političkoj sceni Srbije.

- Nismo krenuli od brojeva, rejtinga, mandata, već od potrebe da definišemo novu razvojnu politiku koja će za cilj imati bolji život. Napravili smo prvi i, ubeđen sam, odlučujući korak u formiranju programske koalicije i verujem da ćemo u rekordno kratkom roku izaći sa izbornom platformom i s listama, što će animirati veliki broj neopredeljenih birača da izađu na izbore i što će nam doneti izborni uspeh i napraviti ravnotežu na političkoj sceni - izjavio je Srećković.

Ligaši i bivše demokrate okosnica nove koalicije

Ligaši i bivše demokrate okosnica nove koalicije | Foto: N. Mihajlović

Zamenik predsednika LSV-a Bojan Kostreš je rekao da je na sastanku postignuta saglasnost o svim važnim principima delovanja moguće koalicije, a to su ekonomski oporavak, evropske integracije i primena Briselskog sporazuma, regionalizacija i decentralizacija, poštovanje ljudskih i manjinskih prava. Prema njegovim rečima, bošnjački blok, koji predvodi SDA, obaviće dodatne konsultacije o svom učešću u građanskom bloku.


Kostreš je preneo da je LDP obavestio učesnike sastanka da nije zainteresovan za razgovore i da ne želi da učestvuje u formiranju takvog bloka.

Osim pomenutih, na sastanku u sedišti LSV-a su bili predstavnici Zajedno za Vojvodinu, Zelene ekološke partije, Hrvatske nezavisne liste, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, Slovačke stranke i Stranke demokratske akcije Sandžaka.
 

Jovanović: Cilj sastanka borba za mandat

Predsednik Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović izjavio je da nije otišao na razgovor o koaliciji sa LSV-om jer je cilj tog sastanka borba za mandat i procenat, a ne za Vojvodinu i Srbiju.
- Koalicija se pravi pošto su raspisani izbori tako što se na jedno mesto dovlače svi oni koji imaju veći ili manji strah od samostalnog izlaska na izbore - rekao je Jovanović.

Tadić: SNS nema ljudski potencijal
Pošto ga je Borislav Stefanović u ime demokrata optužio da je izašao iz DS-a da bi bio privezak Aleksandru Vučiću, Boris Tadić u intervjuu za novi NIN negira da je politički cilj njegovog bloka ulazak u koaliciju sa SNS-om. Međutim, on nije odbacio mogućnost pregovora ako ta stranka bude spremna da prihvati suštinske reforme. Prema rečima Tadića, stabilno društvo se ne može izgraditi ako postoji politička asimetrija, odnosno ako jedna stranka ima 40, a sve ostale ispod deset odsto podrške.
- Ni za Vučića, koji je najpopularniji, nije korisno da ima svu vlast. To je opasno. I za građane i za njega, jer SNS nema ljudski potencijal da vodi Srbiju kroz pregovore sa EU u naredne četiri godine. Na kraju će građani platiti cenu kroz niži standard i veću nestabilnost u zemlji - naglasio je Tadić. Dok Stefanović tvrdi da odlasci funkcionera i članova iz DS-a ne mogu oslabiti tu stranku, Tadić smatra da su građani koji su podržavali DS već podeljeni i naterani da odu iz stranke.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 06.02.2014 09:21h

    -Cedomire,nesto te ne volim,ali sve sto si rekao za njih je TACNO - Tadicu zar te nije sramota...Sroro 50/pedeset/ procenata glasackog tela ce da glasa za SNS...zar medju njima prevarenima od vlast koju si TI predvodio,nema PAMETNIH/ i opet ponavljam..prevarenih od strane TVOJE vlasti/ inzinjera, doktora,profesora,naucnika,akademika,glumaca,slikara,ekonomista,sociologa,matematicara,radnika,poljoprivrednika,nezaposlenih,POSTENIH bankara,lekara,vozaca,domacica,penzionera...e moj Tadicu i ta tvoja *nova* zuta boja,mirise....hm...svojom prosloscu.

  • slobodan Vreme: 06.02.2014 09:46h

    G-dine Tadicu imali ste dosta vremena da uradite sto ste hteli, kako kazete imali da ovi nemaju ljudski potencijal, znaci Vi ste ga imali pa sto nista niste uradili. Gledam sinoc Vas intervju na RTV gde kazete da ste utradili stotint i stotine km autoputeva, da znate to su najgori autoputevi u Evropi, kako prodju masine za postavljanje asfalta on se raspada. Vi za vreme vaseg mandata najvise ste brinuli da budete lepi, da vam se dive kako ste dobro obuceni. Znam da su firme koje ste obilazili dobijale dopise kako da se rukovodioci obuku da nebi slucajno bili bolje obuceno od Vas. Toliko o Vama i Vasem upravljanju zemljom.

  • mirić d Vreme: 06.02.2014 10:19h

    Dali ti ljudi imaju obraza, poštenja,ljudskosti, iskrenosti,morala da se ponovo pojavljuju pred lice javnosti i da bez stida i srama ponovo pokušaju da nam sednu na grbaču nebili lagodno uz dobra novčana primanja i beneficije pljačkali i razvijali svoj privatni biznis. Zaista, dali postoji netko tko je normalan a da ih uopšte gleda ili sluša.

  • boban Vreme: 06.02.2014 10:52h

    kada ce jednom biti druge face u ovoj nasoj politici? bre ,dojadili ste vise narodu,idite kopajte neku njivu usrbiji!!!!!

  • JeCa Vreme: 06.02.2014 11:29h

    Ceda o cenzusu moze samo da sanja. Ja sam za naprednu Srbiju, ne za marginalce poput Cede !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP