Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SKANDALOZNA ZLOUPOTREBA VERSKIH OBJEKATA U NOVOM PAZARU

Čedini plakati vise sa mekteba

Autor: S. Vojinović | 11.03.2014 - 07:20:00h | Komentara: 24

Koalicija okupljena oko LDP-a zloupotrebila je verske objekte u Novom Pazaru u političke svrhe, jer je u dvorištu Altun-alem džamije zakačila deo predizbornog slogana „Vakat je“, odnosno „Vreme je“!

„Vakat je“ da politici ne bude mesto u džamiji

„Vakat je“ da politici ne bude mesto u džamiji

Aktivisti koalicije „Čedomir Jovanović - LDP - BDZS - SDU“ ovaj predizborni plakat zakačili su pre dva dana za krov mekteba, objekta koji je predviđen da u njemu decu podučavaju veri, a koji je Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka, iza koje stoji Muamer Zukorlić, još ranije prisvojila tako što je tu uselila biblioteku Bošnjačke kulturne zajednice.


Plakati i u mešihatu

Transparenti slične sadržine, kojima se poziva da se glasa za koaliciju LDP-a i BDZS-a, okačeni su u dvorištu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, koju predvodi Zukorlić, kao i ispred Fakulteta za islamske studije u centru Novog Pazara. Ova dva objekta su takođe vakufsko dobro.

U LDP-u juče nismo mogli da dobijemo komentar jer funkcioneri te stranke Bojan Đurić i Mladen Bašić nisu odgovarali na naše pozive, dok lider BDZS-a Jahja Fehratović tvrdi da nije reč o zloupotrebi.

- Transparent je na ulici. Jednim delom zakačen je za električni stub, a drugim delom za zgradu Bošnjačke kulturne zajednice, dakle nije za džamiju - odgovora on, izbegavajući pritom da kaže da se radi o objektu koji je predviđen za podučavanje najmlađih islamu, a koji je pre nekoliko godina donacijom obnovila američka ambasada baš u tu svrhu.

Jovanović juče u  Kraljevu pozdravljao  pravoslavnim  pozdravom

Jovanović juče u Kraljevu pozdravljao pravoslavnim pozdravom


Vrlo brzo, pošto je ovaj plakat postavljen na ovom mestu, stigle su i negativne reakcije po društvenim mrežama. „Alo!“ prenosi neke od njih:
- Juško Haliliović: „Brate, mešaju vjeru islam sa demokratijom, a to su dva različita pojma. Ali oni su odavno sve što je sveto prodali za ovodunjalučki život.“

- Ilma Izo: „Pa moglo se i očekivati od njih... Užas i bruka.“

- Rešad Plojović: „Sramota.“

Altun-alem džamija (džamija sa zlatnim alemom - dragim kamenom), jedna od najlepših građevina te vrste u Srbiji i najstarija u Pazaru, sagrađena je u 16. veku.

BDZ-u dva sigurna mandata!


Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka je stranka iza koje stoji muftija Muamer Zukorlić, i njihovi predstavnici zauzimaju 7. i 13. mesto na spisku kandidata za poslanike. Ukoliko pređu cenzus, dobiće sigurna dva mandata. Inače, čak 36 kandidata BDZS-a nalazi se na listi koju predvodi LDP.

Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 11.03.2014 09:44h

    Aferim bre Cedo Turcine!

  • Ceca Vreme: 11.03.2014 10:07h

    Izgleda da su ga otkačili albanci pa se sad priklonio bošnjacima! Smešan je ovaj mali, kome on priča priče kad svi znamo da je u politiku ušao krezav i iscepan a danas je bogat čovek! A na čemu se obogatio, pa na laganju naivnog naroda, drugovanju sa zemuncima i na blaćenju Srbije!

  • Sundjer Bob Vreme: 11.03.2014 10:11h

    E pa stvarno strasno! Od toliko mesta za promocije, vi ste nasli na verskim objektima da kacite skogane! Kuda ide ova zemlja!

  • Monoteist Vreme: 11.03.2014 11:33h

    Pravi vernici veruju u boga pa kako god da ga zovu, a ne u dzamiju ili u crkvu niti u obicne smrtnike koji to mogu da zloupotrebljavaju i sa njima da manipulisu...

  • bez imena Vreme: 11.03.2014 11:53h

    ovo je i bruka i sramota, da ljudi ovoliko zloupotrebljavaju islam zarad politicke svrhe...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP