Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NIJE MU JASAN POVOD REKONSTRUKCIJE VLADE

Čedomir Jovanović: Niko od budućih ministara nije radio taj posao! (FOTO)

Autor: Beta | 30.08.2013 - 21:50:00h | Komentara: 4

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović zapitao je večeras zbog čega se vladajuća koalicija odlučila za rekonstrukciju Vlade Srbije i ocenio da većina od kandidata za ministre nema nikakve veze sa poslom koji treba da počne da obavlja.

Čedomir Jovanović na današnjoj sednici

Čedomir Jovanović na današnjoj sednici | Foto: O. Bunić

"Ne kažem da oni nisu sposobni za taj posao, ali ga do sada nisu radili... To nije dovoljno ozbiljan nastup, kakav treba da ima predsednik Vlade kada traži podršku za svoju politiku", rekao je Jovanović u diskusiji u Skupštini Srbije.

skupština ekspoze

Tasovac se zamislio / Foto: O. Bunić

Jovanović je rekao da je premijer Ivica Dačić propustio da u ekspozeu kaže po kojim je kriterijumima sprovedena rekonstrukcija, i zbog čega je smenjen ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

ekspoze skupština dačić

Na današnjoj sednici se vodile zanimljive rasprave | Foto: O. Bunić

"Jeste li zaključili da je ova politika bila pogrešna, pa ste odlučili da je promenite", upitao je Jovanović i dodao da mu se čini da Dačić ima mnogo više problema sa partnerima u vlasti, nego sa opozicijom.

ekspoze skupština dačić

Zbunio Čedomira Jovanovića: Ivica Dačić | Foto: O. Bunić

On je dodao da pitanje rekonstrukcije Vlade ne treba da se svede na "izvlačenje ljudi iz šešira" koji će izbaviti Srbiju. Svi koji su do sada uspeli, uspeli su ne zahvaljujući Srbiji, nego uprkos njoj, dodao je Jovanović.

Dačić je rekao da mnogi koji su predloženi da budu članovi vlade nisu do sada radili taj posao, ali da im zbog toga zahvaljuje što su prihvatili pozive, ali i istakao da su od 11 predloga pet oni koji pripadaju strankama i stranačkim rukovodstvima.


Ovo je i sa njihove strane zaista bio veliki rizik, ali i izazov i oni su imali poverenja da uđu u ovu vladu i za nas je čast što su to prihvatili. Jedino što smo tražili je da uradimo sve što možemo da Srbija bude normalna zemlja i da naša zemlja i deca imaju budućnost, rekao je premijer.


Onima koji pričaju o odnosima između njega i Vučića Dačić je poručio da te odnose ostave njima dvojici.


Dačić je rekao da se vide različite koncepcije unutar vlade i da smatra da je to stoga što i nemaju prave protivnike u opoziciji i dodao da opredeljenje da rade zajedno nikada nije dovedeno u pitanje.


Premijer je ukazao na to da se od formiranja vlade promenio donos snaga na političkoj sceni i da takav odnos može da izazove promene u vladi i da su za to potrebni ili novi izbori ili novi politički dogovor, ali da je dogovor da se radi zajedno u interesu Srbije, a ne u interesu stranaka.


-Zahvalan sam na tome SNS i ova vlada funkcioniše na veoma jakim osnovama i trajaće onoliko koliko mi to budemo želeli - zaključio je Dačić.

ekspoze skupština dačić

Sutra polaganje zakletve | Foto: O. Bunić

Sutra polaganje zakletve

Skupština Srbije završila je večeras rad, a rasprava o izboru novih članova kabineta premijera Ivice Dačića biće nastavljena sutra u 10 sati.
U nastavku sednice govoriće šefovi poslaničkih grupa koji to danas nisu učinili, a nakon toga sledi petočasovna rasprava.
Po završetku rasprave Skupština će glasati o kandidatima za ministre, koji će potom položiti zakletvu.
Tekst zakletve glasi: "Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čaću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".
Nova vlada imaće 18 ministarstava.

Poslednji komentari
  • Ceca Vreme: 30.08.2013 22:36h

    A Čeda je "udarnik" rada. On nekoga proziva, a i sam nema dana radnog staža,a plus prvo radno mesto potpredsednik Vlade. I koja je razlika između prozvanih i Čede? Osim što je on imao iskustvo više sa drugarima iz šilerove.

  • Ano Vreme: 30.08.2013 23:19h

    Pa da, treba da imaju iskustva, ali u krađi, korupciji, demagogiji... Mislim da su Čeda i kompanija itekako ljubomorni na ovu vlast, jer ova vlast vrlo odlučno radi stvari za koje se tzv. demokratska vlast deklarativno zalagala, posebno pred izbore!

  • momazver Vreme: 31.08.2013 06:12h

    dramaturgu aj zamisli scenario u kome oni znaju svoj posao i kao nestranacke licnosti prvenstveno treba da ih vodi ljudskoekonomski,ali humanisticki interes.vrlo nrzo ce se vidi ako politika krene da ih sapoplice.nemoras bas ti prvi da ih pljujes.ldi malo tamo gde ti je uvek lepo,belo...na ande,himalaje.karakorume..do tada ce oni savladati/ko teoriju,ko praxu/gradivo i hajde nadamo se ,ljudsko postenje,a ne politicki interes u posao...smrk/

  • Tristan Vreme: 31.08.2013 09:19h

    Zaista Jovanovicu? A da ti njih uputis u tajne sticanja iskustva i kompetentnosti? Nesvrseni student dramaturgije, bivsi cuvar plaze u zimskom periodu a zatim potpredsednik vlade. Molim te ne pricaj vise, manje boli kad cutis. Sad trk u solarijum, nestaje boja polako.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP