Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OCENIO PREDSEDNIKOV GOVOR KAO ŠTETAN PO SRBIJU

Čedomir Jovanović: Nikolić nije svestan da je postao predsednik! Zašto je sve napao?

Autor: Beta | 10.04.2013 - 21:17:00h | Komentara: 14

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović optužio je večeras predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je svoj govor u UN govor iskoristio da rasplamsa antizapadno raspoloženje i ocenio da je Nikolićev nastup bio nepotrebno svađalački, neiskren i duboko štetan po nacionalne interese Srbije.

Čeka ga suđenje: Čedomir Jovanović

 Čedomir Jovanović | Foto: FoNet

"Umesto brige za žrtve i iskrene borbe za efikasniju pravdu, predsednik Republike je nastupio u maniru i rečnikom koji je koristio i dok se gotovo 20 godina razračunavao sa međunarodnom zajednicom i gurao zemlju u izolaciju", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Jovanović je optužio Nikolića da je zloupotrebio političke okolnosti u kojima se Srbija nalazi, nesporazume sa EU i SAD, i govor iskoristio da rasplamsa antizapadno raspoloženje i dodatno pojača emocije koje društvo mogu gurnuti u frustraciju, otežati postizanje sporazuma i konačan završetak jugoslovenskog konflikta čije političke posledice još uvek traju.
"Pristup, argumenti i metafore koje je Nikolić koristio ne priliče šefu države koji vodi računa o interesima svoje zemlje. Govornica pred Ujedinjenim nacijama nije politička ni stranačka pozornica, niti prostor za branioce optuženih pred Tribunalom. Nažalost, predsednik Republike je to ignorisao i propustio priliku da pokaže državničku i diplomatsku ozbiljnost", ocenio je Jovanović.
Umesto ozbiljne rasprave o dometima postupaka pred Haškim tribunalom
i ukazivanja na probleme koji narodi na prostoru bivše Jugoslavije imaju u procesu prevladavanja prošlosti, Nikolić je istupio kao ostrašćeni branilac optuženih i osuđenih pred tim sudom, obraćajući se pre svega domaćoj javnosti.
"Nikolić nije svestan da je postao predsednik Republike i da ono što govori predstavlja zvaničan stav ove zemlje. Neshvatljivo je zašto je predsednik izabrao mitingaški pristup u kome je, namerno ili iz neznanja, napao sve stalne članice Saveta bezbednosti, sve članice Ujedinjenih nacija i sve sudije Tribunala, ne vodeći računa o posledicama po zemlju", naveo je Jovanović.
Poslednji komentari
  • Miki Vreme: 11.04.2013 00:10h

    Da je iole pravde ti bi Jovanovicu zajedoi sa jos nekolicinom trebalo da budes na posebnom izolovanom mestu jer ti si taj koji stalno radi protiv drzave .

  • Dragi Vreme: 11.04.2013 00:19h

    Govor predsednika Nikolića je bio oštar, ali iskren i pravedan i nikakve laži nije bilo u njemu. To što se takav govor ne sviđa Čedi i njegovim mentorima, je drugo pitanje. A ne sviđa se jer je sve istina. Po meni, govor je bio mek i trebalo je još oštrije i otvorenije nastupiti. Dosta smo se saginjali i skidali donji veš!

  • Čedomir Cvetković Vreme: 11.04.2013 00:39h

    Javna je tajna da je Čeda Jovanović plaćenik SAD. U njegovom slučaju postavlja se samo jedno pitanje: da li se policija toliko plaši Amerike da se ne usuđuje da ga pozove na informativni razgovor i otvori istragu o njegovom materijalnom stanju i poslovanju.Otkud mu tolike pare da luksuzno živi kao milijarder? Ako se nađu dokumenta o dobijanju novca iz inostranstva za antisrpski rad, onda treba zabraniti njegovu partiju u prepustiti ga tužiocu i sudjama da ga pošalju u kamenolom da pijukom razbija ,kamen kao Pera Zelembać, kamen neophodan za puteve. Posebno je tužna i jadna svita koja se učlanila u tu inostranu političku partiju.Kakav je moral tih ljudi? Kako ih nije sramota da sarađuju sa takvim šarlatanom, stranim plaćenikom? Ko je tamo lud ili zašto misle da je narod lud?

  • BATA Vreme: 11.04.2013 01:05h

    O čemu vrišti ovaj Čedica ,šta je sporno što je Predsednik Nikolić govorio .Ovo se vidi iz avijona da Čedica debelo odrađuje svoj posao ,a za koje novce nepoznanica za sve nas .

  • Avni Vreme: 11.04.2013 01:52h

    Nikolic samo hoce da pomaze nama :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP