Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SLUŽIO ALIJANSI, SAD JE ZOVE ZLOČINAČKO UDRUŽENJE

Čeh neće odlikovanja NATO, na Kosovu ih prezreo

Autor: | 29.12.2014 - 16:47:00h | Komentara: 2

Bivši češki vojni lekar, veteran iz misija na Kosovu, u BIH i Avganistanu, zatražio je od češkog ministra odbrane da mu oduzme odlikovanja NATO.

NATO Češka

NATO Češka | Foto: Profimedia

On je takvu odluku obrazložio neslaganjem sa politikom Zapada prema Rusiji i jer se stidi zapadnog vojnog saveza kao "zločinačke organizacije".
- Impuls za taj korak je sadašnji politički razvoj - kazao je za današnju "Mladu frontu Dnes" potpukovnik Marek Obrtel, nekadašnji načelnik 11. češke poljske vojne bolnice u Avganistanu.
- Služio sam uvek najbolje koliko je bilo u mojoj moći, jer smatram da takva služba ne može da se radi polovično. Ali već tada, posebno u vezi sa sukobom na Kosovu, počeo sam da sumnjam u to da je naš put ispravan - napisao je Obrtel u otvorenom pismu.
Češki vojni lekar zatražio je da mu se oduzmu četiri medalje NATO koje su mu dodeljene za službu u inostranim mirovnim misijama, zato što se, kako je napisao, stidi što je služio "zločinačkoj organizaciji" koja na čelu sa SAD "nameće svoje interese svetu i izaziva oružane sukobe".
Obrtel je smatra da SAD zbog toga što navodno ekonomski propadaju, žele da izazovu svetski rat s Rusijom i da za to zloupotrebe teritoriju Evrope.
Češki potpukovnik je pohvalio je predsednike Rusije i Češke, Vladimira Putina i Miloša Zemana koji po njegovoj oceni naziva stvari pravim imenom i podseća Čehe da je Rusija deo Evrope.
- U novom Hladnom ratu stojim na strani predsednika Putina - napisao je Obrtel.
Ministarstvo odbrane Češke je poručilo Obrtelu da ne postoji propis po kojem bi ono moglo da mu oduzme medalje, i da, ako želi da ih se odrekne, mora sam da ih vrati.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • istomisljenik Vreme: 29.12.2014 18:24h

    Svaka cast, posteni covece! Potpuno se slazem sa Tvojim stavom i potezomkoji treba da Ti sluzi na cast! Ljudi poput Tebe ulivaju nadu da covecanstvo nije sasvim izgubljeno i da nismo izgubljeni jedni za druge u ovom kratkom zivotu.

  • MILIJA VUKOVIĆ Vreme: 30.12.2014 14:06h

    SVAKA ČAST ČESTITOMI,POŠTENOM OFICIRU KOJI DOISTA IMA VOJNIČKU ČAST. VERUJEM DA U SVETU IMA JOŠ OVAKVIH OFICIRA . JAVI TE SE DIGNITE GLS VOJNIČKE ČASTI.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP