Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TRAŽI SE REŠENJE

Čeka ih najteža odluka
o sudbini Kosova!

Autor: S.S. / FoNet / Beta | 03.04.2013 - 12:55:00h | Komentara: 3

Nakon osme runde u Briselu, počeli su pregovori i u Srbiji. Nešto pre 13 časova premijer Ivica Dačić, direktor vladine Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin i vicepremijer Aleksandar Vučić stigli su u Predsedništvo Srbije na sastanak o Kosovu koji je trajao oko dva sata.

"I pored ovih dugih sastanaka koje smo imali više puta, mi trenutno nemamo dogovor. Imamo još neko vreme da dođemo do rešenja i sakupimo utiske posle ovih dugih razgovora. Svestan težine problema, Vučić mi je u jednom trenutku u toku dana ponudio ostavku, koju ja, naravno, nisam prihvatio", rekao je Dačić novinarima u Briselu.

dd

Vučić ponudio ostavku: Aleksandar Vučić, Ketrin Ešton i Dačić | Foto: EU

Portparolka visoke predstavnice Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič danas je izjavila da postoje elementi za postizanje sporazuma između Beograda i Prištine i da je Ketrin Ešton dvema stranama ostavila mogućnost za konsultacije u svojim prestonicama i da je potom obaveste o odlukama.

"U ovom trenutku ne mogu da spekulišem šta će se dogoditi, dajmo šansu dvema stranama da se konsultuju i diskutuju", rekla je Kocijančič na brifingu u Briselu.

Ona je rekla da Ešton očekuje da je dve strane u narednim danima obaveste o svojim odlukama.

Kocijančič je ponovila stav Ešton da je nekoliko predloga na stolu i da je jaz između dve strane uzak, ali dubok.

dd

Završili i današnji sastanak | Foto: Dušan Milenković

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je danas u Beogradu da će narednih dana državni vrh biti u prilici da donese neke izuzetno teške odluke o Kosovu, o čemu će javnost biti detaljno obaveštavana.

"Nismo postigli nikakav kompromis, ali smo rešeni da ka njemu idemo. Ova runda pregovora prevazišla je sva naša negativna očekivanja i situacija je veoma teška", rekao je Đurić novinarima posle sastanka najviših državnih zvaničnika u Predsedništvu Srbije.
Po njegovim rečima, "slutnje o negativnom toku dijaloga su se obistinile" i nije postignut kompromis.
"U narednim danima državno ruikovodstvo će imati prilike da donese veoma teške odluke i da o tome detaljno razgovara s javnošću. Ova runda razgovora je po svojoj težini prevazišla sva negativna očekivanja i možemo reći da u ovom trenutku nismo postigli kompromisno rešenje, ali da ostajemo ništa manje rešeni da ka njemu idemo, bez obzira na to koliko je teško, ako to bude moguće", rekao je savetnik predsednika.
Đurić nije želeo da odgovara na pitanja novinara.
Sastanak najviših državnih zvaničnika je trajao oko dva sata. Na sastanku kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića bili su premijer i potpredsednik Vlade Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i potpredsednica Vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić.
Poslednji komentari
  • Rajan Vreme: 03.04.2013 13:19h

    Svaka vam čast srpski Sokolovi! Izvojevali ste prvu srpsku pobedu u zadnjih 25 godina. Katolički jezuiti iz Vatikana su nas 25 godina sabili u koncentracioni logor, oružili nas sa Srbima: Srbi katolici tzv.Hrvati, Srbi muslimanima tzv. Bošnjaci, Srbi Makedoncima itd..., svi, svi nam braća samo nam oglavu rade. Katolici su nas zakovali na stub srama pred celim svetom. A sad nas nateruju da rušimo međunarodni pravni poredak i legalizovanjem otimačine teritotrije Srbije. Vostani Serbie! Vostani!!!

  • goga Vreme: 03.04.2013 14:07h

    kakav vrh takvi i pregovori.sve ce uraditi da neurade nista ,jer sta bi oni bez ovog mulja u koji su nas uvalili !

  • Sale Vreme: 03.04.2013 16:19h

    Kakva najteža odluka ?! Teška je samo izdaja, a u suprotnom dovoljna je jedna reč - odjebite !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP