Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BEOGRAD DANAS DOBIJA GRADONAČELNIKA

Četiri reprezentativca u odborničkim klupama!

Autor: M. Keranović | 24.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Gotovo je izvesno da će Siniša Mali biti novi gradonačelnik Beograda, a na tu funkciju biće izabran na današnjoj sednici gradskog parlamenta. Odbornici Skupštine Beograda kojima je juče potvrđen mandat odlučili su da prvi čovek beogradskog parlamenta bude Nikola Nikodijević iz SPS-a, a njegova zamenica Andrea Radulović iz SNS-a.

Vlada Mandić, Vanja Udovičić, Aleksandar Šapić, Aleksandar Popović

Vlada Mandić, Vanja Udovičić, Aleksandar Šapić, Aleksandar Popović

Osim naprednjaka i socijalista, vladajuću većinu činiće i DSS. Inače, u odborničkim klupama juče su se našli i pojedini ministri, čak četvoro bivših reprezentativaca, ali i glumac, modni kreator, pa i aktivni tviteraš.


Od ministara, u odborničkim klupama sedeli su Zorana Mihajlović, Nikola Selaković, Aleksandar Vulin i Vanja Udovičić, svi sa liste naprednjaka, ali i socijalista Aleksandar Antić. Međutim, Mihajlovićeva nije dugo ostala odbornica jer je tokom sednice podnela ostavku na to mesto, kao i još tri odbornika iz SNS-a.

Simo Čulić

Simo Čulić | Foto: Miloš Perić

Simo Čulić: Beograđani,
pratimo se preko Tvitera


Boje SNS-a u Skupštini Beograda od juče brani i tviteraš Simo Čulić, koji je zaposlen i u Predsedništvu Srbije. Čulić je, inače, postao poznat kada je došao na čelo internet tima SNS-a, nakon što je Mario Maletić smenjen zbog cenzurisanja satiričnog video klipa o Aleksandru Vučiću, koji priskače u pomoć zavejanima kod Feketića.
- Više ću koristiti Tviter kao aktivnu komunikaciju sa Beograđanima kako bih mogao da unapredim rad i uopšte da vidim gde su problemi, a očekujem da Beograđani sa mnom, kao odbornikom komuniciraju preko Tvitera, i da budu aktivni u toj komunikaciji - navodi Čulić.

Kad je reč o Vanji Udovičiću, on juče nije bio jedini bivši reprezentativcac i profesionalni sportista kome je potvrđen odbornički mandat. Bilo ih je još troje. Naime, mandat je potvrđen i nakadašnjem rukometašu Vladi Mandiću, takođe sa liste SNS-a, bivšem vaterpolisti Aleksandru Šapiću iz DS-a, kao i nekadašnjem jugoslovenskom atletskom reprezentativcu Aleksandru Popoviću koji je i v. d. predsednika DSS-a.

- Odbornik sam i u ovom sazivu, a bio sam i u prošlom. To mi je i bila želja. Kad bude izabran gradonačelnik i drugi gradski organi, onda ćemo videti. Otom-potom... Sport je oblast koja me najviše i interesuje, s obzirom na to da sam sportista - navodi Vlada Mandić za „Alo!“.

I glumcu Slobodanu Ćustiću, sa liste SNS-a, ovo je drugi mandat gradskog odbornika.
- Ja sam ipak umetnik i ovde ću se baviti svojom strukom koliko bude bilo potrebno i koliko bude bilo osećaja za to, a mislim da mogu da pomognem, kako svojim znanjem, tako i nekim vizijama - kazao je Ćustić za naš list.

Od danas novi gradonačelnik Beograda:  Siniša Mali

Od danas novi gradonačelnik Beograda: Siniša Mali | Foto: Dalibor Danilović


Inače, naprednjaci i demokrate, u poređenju sa rasporedom sedenja tokom prošlog skupštinskog saziva, juče su zamenili mesta. Tako su se demokrate preselile u klupe opozicije, koje se nalaze sa desne strane, a naprednjaci zauzeli centralna mesta. Interesantno je da je na istom mestu na kome je tokom prethodnog skupštinskog saziva sedeo nekadašnji gradonačelnik Đilas, juče sedeo Siniša Mali.
Inače, primetan je bio izostanak Đilasa, Nebojše Stefanovića, lidera beogradskih naprednjaka, kao i Milana Krkobabića, koji nije došao zbog smrti oca Jovana, kome su, inače, odbornici grada odali počast minutom ćutanja. Među demokratama se priča da Đilas najverovatnije neće ostati gradski odbornik. Ostavku na odborničko mesto, kako nam je rečeno u SNS-u, trebalo bi da podnesu i svi oni odbornici sa njihove liste koji su i poslanici u republičkom parlamentu, ali ne i Aleksandar Jovičić, koji će biti i poslanik, ali i šef odborničke grupe u Skupštini grada.

Zvonko Marković

Zvonko Marković | Foto: Miloš Perić

Marković: Parlament nikad lepši
 

U odborničkoj klupi od juče je i modni kreator Zvonko Marković, koji je u gradski parlament ušao sa liste naprednjaka. Marković kaže za „Alo!“ da je od osnivanja SNS-a uz tu stranku, kojoj je uvek davao podršku.
- U razgovoru sa Nebojšom Stefanovićem došli smo do toga da bih i ja mogao budem deo ove ekipe i doprinesem da grad bolje i lepše funkcioniše. Uvek sam se brinuo o stanju u kulturi i umetnosti, jer sam i sam samostalni umetnik, i nadam se da ću uspeti da pomognem da krenemo napred, kako bi Beograd bio umetnički i atraktivniji grad... Ovde ima mnogo mladih, obrazovanih ljudi, a moram da priznam - mislim da Skupština grada nikada nije izgledala lepše - kaže za „Alo!“ Marković.

Poslednji komentari
  • Sneza Vreme: 24.04.2014 10:57h

    Ovo je sramota

  • paja Vreme: 24.04.2014 11:28h

    vlada mandic,hahahahahahhahaahahaah..da umres od smeha,kakav je kadar, sve sam intelektualac !!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP