Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SVAĐA NAPREDNJAKA I DEMOKRATA U SKUPŠTINI

Čiji su srpski tajkuni?

Autor: B.Rajić | 16.07.2014 - 09:02:00h | Komentara: 2

Borko Stefanović, poslanik Demokratske stranke, na jučerašnjoj sednici Skupštine ušao je u verbalni rat sa ministrom za rad Aleksandrom Vulinom pokušavajući da pred poslanicima objasni zašto je predlog izmena Zakona o radu tajkunski, ali su tokom rasprave zajedno došli do pitanja - kojoj stranci pripadaju srpski tajkuni?.

Iskren do poslednjeg  tajkuna: Stefanović

Iskren do poslednjeg tajkuna: Stefanović | Foto: E. Čonkić

- Zakon je u velikoj meri tajkunski i ova vlast ga je napravila da štiti interese velikih preduzeća i poslodavaca, da ne kažem tajkuna - rekao je Stefanović. Vulin ga je pitao: „Čiji su to tajkuni?“, a Stefanović je odgovorio da nije bitno čiji su jer su podrška vlasti.


- Vidim da sa velikom tugom govorite o tajkunima, a oni su kod vas. Šta se dešava? Nedostaju vam? Nema ih kod nas. Kao što dobro znate, za ove dve godine, da ima jednog, vi biste ga i te kako pronašli - kazao mu je Vulin i ponovio da se predlogom izmena Zakona o radu u nekim delovima povećavaju radnička prava, olakšava poslovanje, ali i stvaraju uslovi za priliv investicija.

- Pljačkaška privatizacija je uzrok ovakve ekonomije, a zatim partijsko zapošljavanje - dodao je Vulin.

Nemamo tajkuna ni za lek: Vulin

Nemamo tajkuna ni za lek: Vulin | Foto: E. Čonkić

Stefanović „se branio“ rečima da je za vreme vlade DS-a privatizovan samo „Sartid“ i da su ostale privatizacije realizovane u vreme vlasti DSS-a, kada je Vojislav Koštunica bio premijer, ali da se iz nekog razloga „pripisuju DS-u“. Vulin je kasnije ponovio da u SNS-u nema tajkuna, dok su poslanici većine tvrdili da je predlog izmena Zakona o radu izbalansiran i da je to „zakon za budućnost“, dok ga je opozicija oštro kritikovala uz ocenu da nije reč o reformskom zakonu i da neće doneti poboljšanje građanima.

Da li se čujemo?
Sednica je počela tako što su poslanici pokušavali da Maji Gojković objasne da ne čuju ministra Vulina za govornicom.
- Videli ste da sam blago intervenisala, pa je ministar malo približio mikrofon i onda su poslanici čuli - odgovorila je predsednica parlamenta. Iako su tvrdili da nisu čuli šta ministar govori, poslanici opozicije bili su protiv novog zakona.

Poslednji komentari
  • Tajkunima svanulo Vreme: 16.07.2014 09:31h

    Tajkuni su onoga ko je na vlasti. Posto ih tapsete po ramenima i nudite Zeleznicu vasi su, Niste dorasli da vodite drzavu. Sidite u narod da vidite kako zivi. Zaseli i zauzeli mesta ljudi koji nemaju dana radnog staza pa ih ovi prevejani po firmama okrecu oko malog prsta. Definitivno, IZBORI, Zao mi je ali je istina, sve je gore i gore...

  • Elliott Ness Chikago Vreme: 16.07.2014 19:48h

    Ako postoji nista onda je to B.Stevanovic.Lepo je receno nemas morala idi u politiku,On nema bas nista sem opsesije da je nesto, i da nesto znaci.Mozda nekome ali gradjanima Srbije je kolateralna steta.Da imalo ima nekog dostojanstva nikad bas nikad ne bi izasao pred javnost.Nije on sam nazalost ima ih u DSu na pretek, poput klonova svi jedna matrica. Covek se nemeri po BOOS odelu vec po zaslugama a DS zasluge su propast i beda.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP