Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BIZNIS FORUM U SENCI PREPUCAVANJA PREMIJERA I GUVERNERKE

Cirkus na Kopu!

Autor: I. Kljajić | 05.03.2014 - 08:20:00h | Komentara: 38

Umesto priče o sumornim prognozama za srpsku ekonomiju, premijer Ivica Dačić i guvernerka Jorgovanka Tabaković potrudili su se juče da učesnicima Biznis foruma na Kopaoniku prirede urnebesni šou. Dačić se prvo prisetio istorije i poželeo da Srbija bude ponovo jaka kao u doba Nemanjića.

Biznis forum u senci prepucavanja  premijera i  guvernerke

Biznis forum u senci prepucavanja premijera i guvernerke | Foto: Vesna Lalić

- Neće se ljutiti nemački ambasador i ambasadori EU što ću podsetiti da Srbija sada obeležava 900 godina od rođenja Stefana Nemanje, koji je potpisao prvi međunarodni dokument sa tadašnjim vladarom Barbarosom u Nišu. Stefan Nemanja se potpisao, a Barbarosa je stavio palac - naglasio je premijer. Zatim je otkrio koliko iskrenosti ima u diplomatiji, pa i priznao da bi Tačiju najradije zavalio šamar.


- Meni bi bilo mnogo lakše i lepše u predizbornoj kampanji da ošamarim Tačija, nego da pregovaram sa njim, što sam mu i rekao u Briselu. Da bi bilo lepo da se sada pobijemo pred izbore... Ali Eštonova hoće da pregovaramo... Hteli su da 13. marta bude nastavak pregovora, što je poslednji dan kampanje - požalio se premijer. On je priznao da je bio naivan kada je podržao projekat brze pruge Budimpešta - Beograd i najavio da će ti vozovi ići brzinom od 200 kilometara na sat.

- A onda su me stavili na naslovnu stranu da sam poludeo... Potom sam imao sastanak u Bukureštu sa kineskim premijerom, koji me je pitao kolika je prosečna brzina voza u Srbiji. I to sam bio pitao, 42 kilometara na sat, kažem ja. A kineski premijer na to kaže: „Pa dobro, malo je bolje nego u Severnoj Koreji, tamo je 40“. Možda je to smešno, ali je realnost - ispričao je Dačić. Onda je scenu preuzela Jorgovanka Tabaković.

- Posle vašeg kabarea, šta mi drugo preostaje nego da vas uozbiljim. Dopustićete mi, potpuno neplanirano, zato što ste i vi bili inspirisani da neplanirano budete ovako zavodljivo duhoviti, da pročitam belešku koju sam napisala juče, pred dolazak na Kopaonik - izjavila je ona, izvadila svoj telefon, pronašla željeni SMS i počela da citira misli rumunskog filozofa Emila Siorana: „Da li će i dalje našu istoriju obeležavati svetao trag i velika imena ili će jasan pogled vladara, čoveka, ljudi promeniti sudbinu naroda koji traje kao narod privremene sudbine“. Nakon toga guvernerki je ispao telefon, a ona se sagnula i prokomentarisala: „Ja sam sve navikla sama”.

Živimo kabare
 

Na guvernerkinu opasku, Dačić je odgovorio da je „kabare situacija u kojoj se nalazimo“ i da ne misli da njen komentar ima veze sa kritikom njegovog izlaganja.
- Vi u novinama pišete da će neko od Miškovića dobiti pare da formira vladu, pa šta ja sad treba - da dođem ovde i da gledam da li će neko od njih da sedne pored mene. Onda bi mi mnogo bilo lakše da ne dolazim, ali kuda sve to vodi - to je kabare. Situacija u kojoj se nalazimo je kabare... Guvernerka treba da priča o ekonomskim parametrima, a ja sam kao predsednik Vlade u atmosferi kada niko drugi ne sme da dođe ovde, kada su mnogi ministri otkazali svoj dolazak - napomenuo je premijer, aludirajući na otkazivanje ministara iz redova SNS-a Zorane Mihajlović i Igora Mirovića.

Poslednji komentari
  • Srpski davos Vreme: 05.03.2014 08:05h

    Lepo lepse najlepse.Lep ambijent,zabava krem drustvo svi casno i posteno zaradili drzava svoj deo inkasirala?U evropi smo prvi po nametima bankara a drzava brine za svoje gradjane ugnjetavanjem seljaka i radnika kontrolom cena njihovih proizvoda.(te iste banke imaju visestruko manji profit u maticnim zemljama).Nemozemo biti nezadovoljni nasa elita sa vise funkcija,upravnih odbora i ...obezbedila nam je izvanredan prosek? sto bi ogromna vecina pozelela,a i izvrsitelji bi lakse uzeli svoj kolac ovako jadnici nemaju sta da popisuju od prosecne gradjane i samo cekaju iz prikrajk plen i dnevno obracunavaju kamatu.

  • borkosicusni Vreme: 05.03.2014 08:17h

    Dacic je uvek tu gde treba da se bori, dok ostali izbegavaju teske situacije i pojavljuju se samo tamo gde mogu da dodju kao pobednici!!

  • SurovaIstina Vreme: 05.03.2014 08:17h

    Искрено, шта је човек рекао погрешно? Поменуо је историју Немањића, и требао је. "Народ који заборавља своју прошлост и своје великане, нема ни будућност!" - Петар Лукић. Рекао је сурову истину о Косовским преговорима, сви беже од тих преговора, а резултатима се сви ките. Боли Вас то што је поменуо министре, плаше се људи непријатних питања у јеку кампање. Овај човек Вам је задао домаћи задатак, јер нисте успели ни један цитат да запамтите.

  • ban tvrtko Vreme: 05.03.2014 08:20h

    Istorija nam je bila slavna, ujedinimo se i ponovimo tu istoriju, za bolje sutra, za dobrobit svih...

  • MilenaBg Vreme: 05.03.2014 08:20h

    Ovo je ponajmanje cirkus. Premijer rekao sta je imao, Jorgovanka pokusala da ispadne viskoumna, a ispao je samo telefon. Na kraju pitanje o tome gde su ministri iz SNS-a joj doslo kao samar...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP