Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVA-STARA LICA

Čović i Mali predvode Beograd: U privremenom veću i Pašić (DS), Mladenović (DSS) i Nikodijević (SPS)!

Autor: M. Dakić | 18.11.2013 - 17:38:00h | Komentara: 9

Nakon 55 dana od smene Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda, Vlada Srbije juče je donela odluku da u privremeno veće grada Beograda ispred SNS-a imenuje dva nestranačka kadra - Sinišu Malog i Nebojšu Čovića, Tatjanu Pašić kao kadra DS-a, Andreju Mladenovića ispred DSS-a, a da Nikola Nikodijević predstavlja socijaliste. Na čelu ovog tela biće Mali, savetnik vicepremijera za finansije i privredu.

Liberalno demokratska partija u poslednjem trenutku je odlučila da ne učestvuje u sastavku ovog tela, „zbog zatrovane atmosfere i neodgovornog ponašanja DS”. Toj odluci prethodile su konsultacije lidera SNS Aleksandra Vučića i predsednika liberala Čedomira Jovanovića koji se zahvalio vicepremijeru na pozivu da budu deo privremenog veća.


Nebojšа Ćović

Nebojšа Ćović | Foto: FoNet 

- Za nas je to bilo važno pitanje oko kojeg je bilo neophodno postići dogovor, ali nažalost atmosfera je postala samo još gora zbog neodgovornog ponašanja DS tako da bi naše učešće u ovom trenutku u privremenom organu Beograda bilo samo kontraproduktivno - saopštili su iz LDP-a i dodali da će eventualna politička saradnja između SNS i te stranke morati da sačeka neke naredne izbore.

Kako je DS zbog osvojenih glasova na prošlim izborima smatrao da mu pripadaju dva mesta u ovog telu, pa pored Pašićeve kao kandidata istakao i Živorada Anđelkovića, ostaje da se vidi hoće li pristati da u privremenom veću imaju samo jednog predstavnika ili će odluku Vlade odbiti. Istovremeno, u DSS-u su za naš list potvrdili da će u radu veća učestvovati.

Šef odbornika SNS Aleksandar Jovičić najavio je juče da će se privremeni organ baviti neodložnim obavezama, tehničkim stvarima, među kojima je analiza rada javnih preduzeća i razrešenje v.d. direktora tih firmi.

- Veće će imati ovlašćenje i da postavi vršioca dužnosti direktora koji će unaprediti rad komunalnih delatnosti. Potrudićemo se da ulice budu čiste, građani zadovoljni i da postavimo temelje za odgovornu vlast. Grad će najnormalnije fuknkcionisati, preduzeća će raditi punim kapacitetom - izjavio je Jovičić i najavio da će buduća vlast organizovati i Kancelariju za brze odgovore.

Da podsetimo, Dragan Đilas sa mesta gradonačelnika smenjen je još 24. septembra, za šta je glasalo 60 od ukupno 110 odbornika gradskog parlamenta. Od tog trenutka, Đilas i njegova administracija nastavili su da obavljaju funkcije, ali u tehničkom mandatu.

Nebojša Čović već ima iskustvo u upravljanju prestonicom. Kao član SPS-a je 1993. je postao predsednik gradske vlade, a godinu dana kasnije izabran je za gradonačelnika i na toj funkciji ostaje do 1997, kada napušta socijaliste. Danas je predsednik KK Crvena Zvezda. Siniša Mali po obrazovanju je ekonomista, koji je svojevremeno bio savetnik Aleksandra Vlahovića za privatizaciju. M. DakićIzbori u martu!

Aleksandar Antić, član predsedništva SPS i ministar saobraćaja očekuje da će izbori u Beogradu biti održani u drugoj polovini marta.

- Kad se izabere privremeno veće, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović treba da raspiše izbore za Beograd najkasnije dva meseca od tada. Nakon raspisivanja izbora sve političke grupacije izaći će sa svojim nosiocima lista - objasnio je Antić. On je rekao da će o njegovoj eventualnoj kandidaturi za gradonačelnika blagovremeno odlučiti organi stranke. 

Poslednji komentari
  • nikola Vreme: 18.11.2013 18:35h

    e vucicu vucicu.providno.COVIC, pa naravno da pokrije dugove zvezde iz gradske kase.beogradski dzivdzani to odavno znaju. vucicu sa kadrovskim resenjima gubis polako ali sigurno autoritet i poularnost.

  • Vesna Vreme: 18.11.2013 21:52h

    Dobro su se setili makar delimično da ispoštuju zakon.

  • matori Vreme: 18.11.2013 22:15h

    Ima li još koga osim mene da se odlično seća Miloševićevog gradonačelnika...

  • Предраг Vreme: 18.11.2013 22:21h

    Небојша Човић...неко коме нико ништа нити може нити сме, "бог и батина Србије и Београда", е моја Србијо шта си дочекала... Докле више да трпимо да нам криминалци буду на челу свега у држави!!!

  • Cokijev fan Vreme: 19.11.2013 01:02h

    E moj Vucicu,stavljas mafijasku pudlicu u vlast,pa cela Srbija je gledala patriotsku pljacku Srpske sirotinje na Kosovu,strasno,mislim da nam spasa nema. Taj tip je od tih opljackanih para od srpske sirotinje napravio kao neku fabriku i neki kosarkaski klub. i ptice na grani sve znaju a kamoli najobicniji Srbin. Sram vas bilo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP