Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SUVI GENIJE

Čučković fotelju od 100.000 dinara ustupio saradnici!

Autor: Ivan Ninić | 07.08.2013 - 22:28:00h | Komentara: 6

Zbog sukoba interesa i nespojivosti funkcija, član Predsedništva URS-a i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je u aprilu ove godine razrešen sa funkcije privremenog zastupnika državnog kapitala u preduzeću „Ikarbus“ a.d., ali ga je na toj funkciji zamenila najbliža saradnica, odnosno načelnica iz opštine Obrenovac Jasmina Jerinić, otkriva „Alo!“.

Čučković vodi računa o bližnjima

Čučković vodi računa o bližnjima

To što je funkcioner URS-a ostao bez fotelje u kojoj je sedeo još od januara 2010. godine, ali i mesečne apanaže od 101.000 dinara, ne znači da njegov „duh“ i dalje neće biti prisutan u ovom posrnulom državnom gigantu koji prolazi kroz fazu restrukturiranja. Naime, pošto je Agencija za privatizaciju 2. aprila odlučila da razreši Čučkovića, samo dva dana kasnije za privremenog zastupnika državnog kapitala u „Ikarbusu“ postavljena j Jasmina Jerenić iz Obrenovca. Jerinićeva je trenutno načelnica odeljenja za budžet, finansije i privrednu opštine Obrenovac, čiji je predsednik upravo Miroslav Čučković!


U razgovoru za „Alo!“, Čučković potvrđuje da se iz „Ikarbusa“ sam povukao, ali tek pošto je Agencija za borbu protiv korupcije protiv njega pokrenula postupak jer je istovremeno obavljao dve funkcije. On negira da je uticao na izbor svoje naslednice i da je upravo nju za tu funkciju izabrala Agencija za privatizaciju!?

- Jasmini sam rekao - vidi, pošto ja moram da se povučem, konkuriši i prolaziš ukoliko dobro uradiš test. Žena me poslušala, kandidovala se i prošla, prema tome, to je to. Nisam mogao da utičem na njen izbor jer je dobro uradila test. U ovom slučaju proces polaganja svih testova trajao je mesec i po - kaže Milan Čučković za „Alo!“ i dodaje da je to „isto rekao još nekom kolegama u opštini, ali da ne zna da li su konkurisali i kako su prošli na testu“. On naglašava da je Jerinićevu „upoznao prošle godine, tek pošto je postao predsednik opštine“.

Ove reči funkcionera URS-a potvrđuje i Jerinićeva, koja kaže da se u opštini „deset dana pričalo o tome da zbog sukoba interesa naš predsednik mora da podnese ostavku u ‚Ikarbusu‘ i da se zbog toga prijavila na konkurs“. Ona tvrdi da nije bilo protekcije, ali da je sve vreme imala Čučkovićevu podršku za ovaj poduhvat.

- Razgovarali smo o tome da li bi bilo u redu da konkurišem, odnosno da ga zamenim u „Ikarbusu“ i gospodin Čučković se s tim složio. Polagala sam test opšte informisanosti, test inteligencije i test poznavanja propisa o privatizaciji, korupciji i drugih propisa koji se tiču poslovanja privrednih društava. Od 25 poena na testu poznavanja propisa, imala sam 23 poena. Za ove druge testove nisam videla rezultate, već su mi samo rekli da sam položila - kaže Jerinićeva za „Alo“ i dodaje da tada na polaganju nije videla bilo koga drugog iz Obrenovca ko bi se sa njom nadmetao za funkciju u „Ikarbusu“.

Ona kaže da kao privremeni zastupnik kapitala u tom preduzeću mesečno zarađuje „nešto više od 100.000 dinara“ i da je za obavljanje te funkcije pre deset dana dobila saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije. Na pitanje da li je član URS-a, Jerinićeva odgovara: „Dugo godina sam član DS-a, koji je trenutno deo koalicinone većine u opštini Obrenovac“.
 

Agencija: Diskreciono pravo direktora!

U Agenciji za borbu protiv korupcije nam je potvrđeno da je imenovanje Jasmine Jerinić obavljeno u skladu sa zakonom, pošto je Milan Čučković podneo ostavku na funkciju. U toj instituciji poručuju da se imenovanje zastupnika kapitala vrši se u skladu sa uputstvom o načinu umenovanja privremenog zastupnika kapitala od 12. 7. 2012.
- Tačkom 2 navedenog uputstva direktor Agencije za privatizaciju imenuje zastupnika kapitala sa liste kvalifikovanih lica za obavljanje poslova privremenog zastupnika kapitala, koja se utvrđuje odlukom direktora Agencije, s tim što direktor u svakom konkretnom slučaju ima diskreciono pravo da se opredeli o izboru lica za zastupnika kapitala - piše u odgovoru koji je „Alo!“ dobio iz Agencije.

Poslednji komentari
  • raya grobar Vreme: 07.08.2013 22:57h

    A gde ti je rojin iz Skele sto krade ovce???

  • ranko Vreme: 07.08.2013 23:23h

    Čučkovićevo objašnjenje slučaja je skoro identično Kimijevom objašnjenju skidanja kapitenske trake.Interesuje me kako će ova gospodja ili gospodjica (pretpostavljam iz URS-a) uspeti da sačuva državni kapital Ikarbusa i da vodi finansije opštine Obrenovac.Da li će jedan dan ići u Ikarbus a drugi dan u opštinu.Ovo je prosto ruganje narodu kome deru kožu sa ledja.Kao da u ovoj državi nema nezaposlenih koji mogu rešiti taj famozni test koji spominje Čučković.Da nije možda on lično polagao test?Dinkiću ovaj te dibidus potkopava.

  • dass Vreme: 08.08.2013 00:43h

    Znate sta mene interesuje. Taj Cuckovic je predsednik opstine Obrenovac,a pre par godina mi je cistio ulice kao kandidati za predsednika opstine Vozdovac? Sta sledece,kad propadnu u Obrenovcu hoce li biti kandidat za predsednika opstine Stari grad ili Zvezdaru? Ili oba odjednom,pa gde upadne. Politika-ku.va

  • gonzo Vreme: 09.08.2013 00:31h

    Stvarno lepo od gospodina Čučkovića, mogao bi i meni da ustupi jednu foteljicu...

  • ivanS Vreme: 29.08.2013 20:14h

    To je trebalo davnih dana da se dogodi!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP