Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAJAVILI DA ĆE U 2014. BITI AKTIVNIJI

Ćutolozi u Skupštini: Nismo imali prilike!

Autor: Danas | 13.01.2014 - 10:15:00h | Komentara: 2

Podaci Otvorenog parlamenta pokazuju da se u prošloj godini nijednom sa skupštinske govornice nije obratilo 17 poslanika. Ovi poslanici tvrde za Danas da to nisu činili zato što nisu imali prilike ili dovoljno vremena na raspolaganju, ali da će kada bude odgovarajuća tema to sigurno uraditi u 2014. godini.

skupština Srbije

Skupština Srbije | Foto: Oliver Bunić

"Ja sam se jednom javila za reč u skupštini. Kada se bude ukazala sledeća prilika, ja ću to ponovo učiniti", ističe kratko Nevena Adžemović, poslanica Nove Srbije, koja se jedini put javila u prvih šest meseci rada aktuelnog saziva, odnosno 2012.
Poslanik SPO Aleksandar Čotrić kaže da nije govorio na sednicama parlamenta, ali da je zato kao predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu predsedavao na 15 sednica, dva javna slušanja i govorio na više javnih tribina.
"Uputio sam pisanim putem i desetak poslaničkih pitanja, predlagao nekoliko zakona i bio prisutan na glasanjima. Inače, mi nemamo mnogo vremena za obraćanje u parlamentu, svega šest minuta imamo na raspolaganju kao poslanička grupa", naglašava Čotrić.
I poslanici naprednjaka koji se nisu obraćali u parlamentu Radovan Raičević i Zoran Pralica kažu da su bili aktivni u drugim skupštinskim poslovima. Raičević objašnjava da je on privrednik i da se trudi da što više bude u skupštini, ali da dosta vremena ipak provodi u svojoj firmi. Poslanik DS Boris Ranković navodi da se nije javljao "sticajem okolnosti", kao i da je bilo dovoljno diskutanata iz njihove poslaničke grupe pa da "nije bilo potrebe da i on diskutuje". "Ako bude tema u kojima bih ja mogao da dam konstruktivan doprinos, apsolutno ću javiti. Smatram, inače, da svaki poslanik treba da govori u onim oblastima u kojima može da da određeni doprinos", ukazuje Ranković.
Na listi "ćutljivih" poslanika našla se i predstavnica SPS Snežana Paunović, za koju šefica tog poslaničkog kluba Dijana Vukomanović navodi da ona nije imala prilike da se javi za reč, jer je u parlament ušla tek pre dva meseca.
Poslednji komentari
  • karalaki Vreme: 13.01.2014 11:00h

    pričali ne pričali svi do jednog su aminaši.

  • Anastasija Vreme: 13.01.2014 11:35h

    Bilo bi nam bolje da i oni resto nisu usta otvorili.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP