Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VLASNIK „MEGATRENDA” MIĆA JOVANOVIĆ ODGOVARA LIDERU DS-A

Da nije bilo mene, ne bi bilo ni Đilasa!

Autor: I. K. | 15.03.2013 - 23:27:00h | Komentara: 20

Vlasnik „Megatrenda“ Mića Jovanović tvrdi za „Alo!“ da bez njega lider demokrata i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nikada ne bi bio to što je danas!

Šta bi ti da ti nije  mene: Mića Jovanović

Šta bi ti da ti nije mene: Mića Jovanović | Foto: Goran Srdanov

Jovanović kaže da ga je Đilas iznenadio jer je u jučerašnjem intervjuu za naš list prozvao njegov privatni univerzitet i državne funkcionere koji su se školovali ili rade na njemu.


- Đilas nas učestalo napada i govori o „Megatrendu“ u veoma negativnom kontekstu, a zaboravlja da su mnogi članovi DS-a završili studije na mom univerzitetu. Jedna od njih je Ljiljana Jovčić, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu i potpredsednica Gradskog odbora DS-a, koja je trenutno na doktorskim studijama na „Megatrendu“ - kaže Jovanović.
On tvrdi da nije bio ni u kakvom sukobu sa Đilasom, ali i da se pokajao što je uopšte pomogao DS-u.

Protivi se  „Megatrend“  državi: Đilas

Protivi se „Megatrend“ državi: Đilas | Foto: Nenad Đorđević


- Moram da podsetim Đilasa da sam 2008. ključno doprineo da se napravi Vlada Srbije jer sam od 16. maja do 5. juna te godine trčao između Užičke, gde je bio Boris Tadić, i kluba „Koling“, gde su bili socijalisti Ivica Dačić, Milutin Mrkonjić i Žarko Obradović. Lično me je Tadić, tadašnji predsednik Srbije i DS-a, zamolio da posredujem i ubedim SPS da ide sa demokratama, a ne sa radikalima. Vrlo brzo, posle godinu dana, uvideo sam da sam pogrešio.
Dosta sam učinio za DS, ali sam se i pokajao jer ta stranka nije uradila bogzna šta za Srbiju. Da mene nije bilo, Đilas ne bi bio to što je danas, pošto sam ja zaslužan za koaliciju 2008 - objašnjava vlasnik „Megatrenda“ za naš list.
Upravo je za tu uslugu, kako kaže Jovanović, Tadić 20. oktobra 2008. održao predavanje na „Megatrendu“ pred 1.000 studenata.

- Đilas treba da zna da je to jedino predavanje koje je Tadić kao predsednik države održao na nekom od univerziteta u Srbiji. Đilas je posprdno rekao da je ova vlast napravila od Srbije „Megatrend“ državu, a ja kažem da je broj ministara i državnih sekretara među doktorantima „Megatrenda“ pokazatelj koliko se ceni taj univerzitet u državi - naglašava naš sagovornik.

Iz DS-a, a kod  Miće: Ljiljana  Jovčić

Iz DS-a, a kod Miće: Ljiljana Jovčić | Foto: Mitar Mitrović


Jovanović kaže da su među demokratama koji studiraju ili su završili „Megatrend“ i Srbislav Cvejić, pomoćnik bivšeg ministra Dragan Šutanovca, Janko Radaković, narodni poslanik DS-a, koji je u januaru dao ostavku, i Jovana Stanišljević, šef protokola u kabinetu bivšeg predsednika Tadića i šef kabineta nekadašnjeg ministra Dušana Petrovića. Njoj je, kako tvrdi Jovanović, “Megatrend”, pored diplomskih i poslediplomskih studija, platio 30.000 evra za doktorske studije u Grenoblu.

Mrkonjić nije moja posluga!


Jovanović je reagovao i na, kako kaže, uvredljive navode Đilasa da je ministar Milutin Mrkonjić živeo u njegovoj kući za poslugu.
- Dok je živeo kod mene, Mrkonjić nije boravio u kući za poslugu, nego u gostinskoj kući, u kojoj inače ugošćavam ambasadore, profesore i druge prijatelje iz inostranstva. Posle godinu i po, Mrkonjić je otišao jer je našao bolje stambeno rešenje - objašnjava Jovanović. S druge strane, Mrkonjić juče nije želeo da komentariše Đilasove prozivke.

Poslednji komentari
  • Asen Vreme: 16.03.2013 02:14h

    Izvinjavam se zbog komentara preko bare, mozda gresim, ne znam ni program ni profesore ali mi se cini po zavrsenim magistrima, doktorima i eikasnosti da je to prvenstveno "skola" za neke koji ne mogu ili nece ni jednu drugu da zavrse a mogu mozda da plate na razne nacine. To je njihova stvar ali se pitam gde to vodi i koga misle da lazu. Na zalost gopodin Djilas je u pravu. Iako imam dosta normalne skole ne mislim da je ona presudna ali ?

  • Lala Vreme: 16.03.2013 04:44h

    Dobro je i rekao Djilas.Ovo je poniženje za Srbiju,ko nam proizvodi "visoko obrazovane" kadrove.Mića megatrend je profanisao doktorku titulu,koja se kod njega kupuje za sitne novce.Zato je Djilas i oterao te "visoko obrazovane" iz partije.

  • misho Vreme: 16.03.2013 07:02h

    najuposleniji aparat na megatrendu je fotokopir aparat...a što se tiče tadićevog predavanja na ovom guzitetu,pa ni jedan drugi univerzitet mu nije dozvolio da uđe u njihove prostorije ni na sporedna vrata.

  • nina Vreme: 16.03.2013 08:47h

    nije ni cudo sto nam je ovako,kad nam ovaj sastavlja vladu.ovaj je kalibar jezde,dafine,vucica,secerovskog,dacica,jednostavno sto gore to bolje(za njih)

  • miki Vreme: 16.03.2013 08:49h

    Ja predlažem da država zatvori državne fakultete da ne kvare posao Mići trendu. Ministar prosvete ne bi izgubio posao pošto prima platu kod miće. Mića radi kao geštetner alal vera svima koji ga promovišu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP