Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TOMA IMA REŠENJE

Da uđemo u EU, ali da zadržimo stare prijatelje!

Autor: Tanjug | 21.05.2015 - 11:16:00h | Komentara: 4

Srbija želi da bude članica Evropske unije, ali i da zadrži sva svoja stara prijateljstva, jer će time osigurati bolji život za svoje građane, izjavio je predsednik Republike Tomislav Nikolić tokom posete Kubi.

Tomislav Nikolić 20052015

Dobio orden od Raula Kastra: Tomislav Nikolić  | Foto: Tanjug/AP

Nikolić je, u razgovoru sa kubanskim medijima, rekao da Srbija privlači investitore iz celog sveta, da su joj skoro svuda otvorena bescarinska tržišta, da hoće da se oslobodi ogromnog tereta nezaposlenosti, kao i da nastoji da postane moderno uređena evropska država.
“I mi ćemo to da uspemo. Neki traže od nas da se opredelimo da bismo uspeli, a mi ćemo u stvari uspeti ako se ne opredelimo. Srbija može da menja rukovodstva, ali prijateljstva i istoriju ne može, dok budućost može”, rekao je Nikolić dodajući da Srbija, kada razmišlja o budućnosti mora i da razmišlja o prošlosti.
Prema njegovim rečima sada su prelomni trenuci za Srbiju.
“Vlada je preduzela oštre mere štednje. Građani razumeju da je to bilo potrebno i da je to moralo, ali očekujem rezultate od toga”, rekao je Nikolić.
Predsednik Srbije istakao je da je prijateljstvo dve države neizbrisivo i da ih povezuje to što nikada nisu bile same.
“Mi ćemo uspeti da sačuvamo prijateljstvo i na istoku i na zapadu i mi smo im rekli - vi ste se posvađali, ali vi ćete i da se pomirite. Mi nećemo da nas pitate što smo bili sa vama, a ne sa njima. Bolje da mi vas pitamo što ste se svađali”, rekao je Nikolić.
Odgovarajući na pitanja novinara Nikolić je istakao da su sankcije protiv Kube zapravo bile sankcije protiv njenog naroda, dodavši da je srećan što sada Kuba razgovara sa SAD, ali daje svestan da će pred nju biti postavljeni teško ostvarivi uslovi.
“Amerika će da postavi pitanje ekonomskog uređenja, demokratije, višestranačkog sistema... To rade u celom svetu. Ali postoje dve komunističke partije u svetu koje uspešno vode svoj narod - to su komunističke partije Kube i Kine, i nisu napravile grešku koju smo mi napravili, da se država skloni iz privrede”, rekao je Nikolić.

Da budemo oslonac Kube u Evropi!

On je dodao da bi Srbija i Kuba, koja je, kako kaže, daleko odmakla u proizvodnji lekova, biogenetskom inženjeringu i molekularnoj biologiji, mogle zajedno da proizvode lekove.
“Mogli bismo da budemo Kubin oslonac u Evropi. Aerodrom Beograd može da se otvori za sve letove za Havanu i da svi letovi za Kubu idu preko Beograda”, rekao je Nikolić.


 


 
Poslednji komentari
  • lopurda Vreme: 21.05.2015 16:55h

    kakav genije. blagoš majci što ga rodi. njemu se treba diviti do imbecilnosti što bi rekao radovan treći. čudo od čoeka, novi tesla nema šta. bravo. predlog za nobelovu nagradu pod hitno.

  • Predator Vreme: 22.05.2015 23:32h

    Sanjaj

  • Zox Vreme: 23.05.2015 00:35h

    podrzavam postavljenje,homoseksualci treba da budu zastupljeni u vlasti

  • Dejan Vreme: 23.05.2015 07:18h

    Ej bruko...tugo....i sramoto Srbije. Principi dobre vojske svuda u svetu su: 1) OBUCi 2) OPREMI 3) PLATI ....Samo Srbija ponizava svoje vojnike. Nemojte zaboraviti da generali pored 131.000 dinara plate imaju i mesta u upravnim odborima drzavnih firmi gde dobijaju jos para. A dnevnica je vojnicima 1083,50....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP