Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PITANJE?

Dačić: Ako na Kosovu nestanu
srpske institucije, koje ostaju?

Autor: Tanjug | 09.01.2013 - 12:59:00h | Komentara: 4

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija predložila način rešavanja pitanja paralelnih institucija na Kosovu i Metohiji, poručivši da su nam potrebne institucije Srba koji žive na KiM.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

"Ako se kaže da ne treba institucije Srbije da budu na Kosovu i Metohiji, a šta će onda da bude. Koje institucije? Tamo ne postoje ni jedne ni druge i mislim da je greška što su Srbi na Kosovu i Metohiji slušali Beograd 13 godina i nisu napravili svoju vrstu autonomnosti i svoje institucije", rekao je Dačić.

"Ovako razgovaramo o institucijama Srbije, a nama su potrebne institucije Srba koji žive na Kosovu i Metohiji", rekao je premijer na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
Dačić je podvukao i da je ovo prvi put da je Beograd predložio rešenje za paralelizam i paralizu institucija na Kosovu "koje nije priznato kao nezavisna država, ali kome se priznaje celovitost teritorije po Rezoluciji 12 44".
Prema Dačićevim rečima, ovime se dijalog ne zaustavlja niti ograničava.
"Nastavljaju se naše aktivnosti i nama je cilj da dobijemo datum za otpočinjanje pregovora, jer se ne možemo uspešno boriti ako smo van tog procesa", naglasio je Dačić.
Poslednji komentari
  • kalama Vreme: 09.01.2013 14:26h

    OVAJ DACIC OVO JE IZDAJNIK SRBIJE! ON POKRECE SVO VREME TEME KOJE STETE SRBIJI I SRBIMA. G-dine Dacicu,rezolucija 1244 kaze da je KiM deo SRBIJE,na tom delu Srbije zivi i Siptarsko stanovnistvo koje je VAMA i slicnim vasim postupcima dovelo u pitanje VERODOSTOJNOST i pravno postojanje KiM kao dela SRBIJE. Mi imamo UN koji kaze da je KiM Srbija i to UN garantuju REZOLUCIJOM 1244! I sta VI hocete vise? NE,vi trcite kao NAVODNO za EU-USA a oni su ti ISTI koji su nas BOMBARDOVALI,oni su ti koji su PROGLASILI NEZAVISNOST SIPTARSKE DRZAVE oni su ti koji rade PROtIV INTERESA SRBSKOG NARODA i Vi?

  • kalama Vreme: 09.01.2013 14:27h

    Vi pokusavate sa njima da dovedete u VERODOSTOJNOST rezoluciju UN kojom se garantuje da je KiM SRBIJA,tako da zajedno pokusavate nasem narodu kroz jedan vremenski period/20godina da proturite da smo mi ZLOCINCI,UBICE,NERADNICI...itd. i sve to samo u jednom INTERESU a to je da nam kao utuvite da smo GRESNI i da radi toga mi moramo IZGUBITI SVE /VERU PRAVOSLAVNU,POSTOJANJE KAO SRBI,NESTANAK CIRILICE,itd. A sve to se radi sa nasim NEPRIJATELJEM U DOGOVORU a to su EU-USA! Srbija treba da prekine sve odnose sa USA-EU povodom KiM i da trazi povracaj UN snaga i Administracije,to sve raditi sa drzavama koje nas podrzavaju u dogovoru. USA-EU znaju jedno a to je sedece: KiM je OTETO-OKUPIRANO i to ce biti tako sve dok VLASNIK SAM ne odrekne se svoga u korist NASILNIKA!Radi toga oni i traze to polako od SRB,da se sami ODREKNEMO u njihovu korist,jer kako cemo reci da su OTELI-OKUPIRALI ako im smi damo pod bilo kojim izgovorom!

  • Klara Vreme: 09.01.2013 15:40h

    Pa nadamo se da srpske institucije nece nestati.

  • wiena Vreme: 10.01.2013 17:52h

    KALAMA. Namjerno gresite. Zato sto 1- Rez.1244 donjeta je za SRJ.Te drzave vise nema i ta REZ.nema pravnu ni politicku moc. 2- Kosovo nikada nije bilo deo Srbije.Ako se trazi otmicar, onda je Srbija, jer je bas ona otela Kosovo, onda okupiralo, i nakon okupiranja masakrirala neeprekidno 100 godina, Albbance. 3- Kalama ili djete, ne zaboravi i to da u bivsoj SFRJ, Albanci su bili treci narod po velicini nakon Srba i Hr vata, i sasvim na kraju, nije jedino Amerika bombradirala Srbiju, vec je to ucinjeno uz pristanak Rusije i Kine, i svih Evropskih Drzava. Na zalost, Srbija i Srbijanci placaju ceh jedne lude i genocidne politike koju je vodio zlocinac Milosevic, a od koje ti i neki tebi slicnih, jos se ne mozete oslobadjati.A tko je jebi zlocinac, najbolje potvrdjuju presude Haskog tribunala, a sto se tice Kosova, ona je sada i za miliun godina, samovjetna medjunarodno priznata do sada od 99 drzava svjeta.To treba ti utuvit sebi u glavu, jer Dacic i ostali politicari znaju to.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP