Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČNO

Dačić: Ako ne bude dogovora,
sklonićemo spomenik

Autor: Tanjug | 11.01.2013 - 19:13:00h | Komentara: 2

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da će Vlada Srbije ukloniti sporni spomenik u Preševu ukoliko ne bude postignut dogovor sa lokalnim vlastima i ocenio da je nezakonito postavljanje te spomen ploče provokacija za sve Srbe.

"Sigurno je da je u pitanju provokacija. Više puta sam rekao da se problemi namerno i veštački izazivaju i Vlada Srbije ne želi da povlači bilo kakve poteze koji bi dodatno iskomplikovali situaciju, ali taj spomenik ne može da ostane na tom mestu", rekao je Dačić u dnevniku televizije "Pink".

Prst u oko: Spomenik pripadnicima OVPMB-a u Preševu

Prst u oko: Spomenik pripadnicima OVPMB-a u Preševu | Foto: RAS

Najbolje bi, kako je rekao, bilo da ga Albanci na jugu Srbije sami uklone i postave na mestu koje je "za nas prihvatljivo" - koje nije javna površina i da se u toku podnošenja zahteva se sve to uvede u zakonsku proceduru.
"Ovako je sve urađeno mimo zakona i direktna je provokacija, pre svega, i Srbima koji žive u Preševu, ali i Srbima koji žive u Srbiji. To nikakve veze nema ni sa ljudskim pravima, ni sa pravima nacionalnih manjina i to nijedna država ne bi tolerisala", rekao je Dačić i dodao da će, ako ne bude dogovora, vlada sama da ukloni sporni spomenik.

Ivica Dačić

Taj spomenik nijedna država ne bi tolerisala: Ivica Dačić | Foto: FoNet

Na vanrednoj sednici odbornici Skupštine opštine Preševo danas su odlučili da spomenik borcima rasformirane takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe ostane u centru tog grada i usvojili zaključke kojima se daju ovlašćenja lokalnoj samoupravi da nadje zakonsko rešenje za pitanje spomenika.
Poslednji komentari
  • grrr Vreme: 12.01.2013 08:27h

    Najbolje bi, kako je rekao, bilo da ga Albanci na jugu Srbije sami uklone i postave na mestu koje je "za nas prihvatljivo".................i na kraju bice opet negde u Srbiji ! tamo gde je manje upadljiv...jaoooooo kukavice ivice

  • DSV Vreme: 12.01.2013 18:38h

    Pelcovani "sef policije" koji nije ZNAO da se spomenik gradi ,sef policije koji moli strane AMBASADORE da sklone "negde drugde" spomenik .Nazdravlje SRBI -SPS opredelenja stio glasaste za ovakve !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP