Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SIGURAN U SEBE I SVOJU STRANKU

Dačić: Bez republičkih izbora, ako ih i bude pobeđujemo!

Autor: Tanjug | 05.10.2013 - 20:05:00h | Komentara: 2

Premijer i lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas da za proleće iduće godine, osim beogradskih nisu planirani vanredni paralamentarni izbori i da bi, ako bi i do njih došlo koalicije oko naprednjaka i socijalista opet pobedile.

Njega nisu uspeli da  ozrače: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: FoNet / EPA

"Koji bi to politički ludak išao u ekonomske mere, radikalne rezove, otpuštanja s posla, a da će da ide na izbore za nekoliko meseci", rekao je Dačić novinarima posle predizbornog skupa u Vrbasu.

On je, komentarišući na skupu saopšten stav potpredsednika PUPS-a Milana Krkobabića da će vanrednih parlamentarnih izbora biti u maju iduće godine naveo da je to "njegov percepcija".

"Ja ne mogu ni njega (Krkobabića) da ubedim da se Vučić (lider SNS Aleksandar) i ja nismo dogovoril da budu izbori - ali dobro možda je bolje da ljudi misle da će biti izbori pa nek se pripemaju", rekao je Dačić.

On je naveo da "izbora će biti ako bude problema i ako bude potrebe" ponovivši "nema problema u našim odnosima".

"Mi radimo najbolje što mozemo za Srbiju, ako bude stvorena atmosfera da većina gradjana misli da treba da se promeni vlada i budu izbori to je drugo pitanje ili ako postoje problemi u našim odnosima a nema ih", objasnio je on.

Dačih je naveo i da je vladi sada prioritet "realizacija briselskog sporazuma, priprema za skrininge i ekonomske i socijalne mere i da se ne opterećujemo pitanjem izbora".

"Uostalom i kad bi bili izbori opet bi bile ove dve koalicije (oko naprednjaka i socijalista) vodeće", rekao je on.

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da nadu u bolji život koja je postojala kod mladih koji su 5. oktobra 2000 bili protiv tadašnje vlasti može da ostvari sadašnja vlast kojoj, za razliku od DOS-a, sujeta nije važnija od budućnosti države.


Dačih je, na predizbornom skupu u Vrbasu, rekao da ciljevi zbog kojih su mladi bili protiv tadašnje vlasti nisu ostvareni "ali da ta nada nije izugubljena zato što postoji danas ova vlast koja vodi Srbiju i kojoj nije sujeta važnija od budućnosi i Vrbasa i cele zemlje"


"Na današnji Dan pre 13 godina bio je 5. oktobar - ja im zameram što nas nisu ranije srušili, jer bi se pre vratili na vlast", rekao je on na predizibornom skupu koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbije.


Dačih je naveo i da ta koalicija hoće da Srbija "krene napred da zauzme mesto koje joj pripada u svetskoj zajednici naroda" istakavši da će samo jaka Srbija biti cenjena i da će moći da odbrani nacionalne i interese gradjana"


"Nema jake Srbije ako nema ni jakog Vrbasa i svakog drugog dela Srbije", rekao je Dačić istakavši da "Srbija mora da se brani samo realnom racionalnom i mudrom politikom i diplomatijom"


On je istakavši da se "u miru za rat javljaju najgori, a kad je rat javljau se najbolji" poručio da želi da Srbija više nikada ne ratuje: "Daj bože da više nikada nećemo momorati da ginemo za Srbiju nego da naša deca da žive i rade za Srbiju i da imaju budućnost u Srbiji".


Prema njegovim rečima, oni koji danas vode Srbiju imaju veliku odgovornost, jer gradjani neće prihvatiti da mi nismo krivi, već nek drugi za težak njihov težak život.
"Nisu se oni pre 13 godina borili da Srbija sada ima ima više nezaposlenih nego tada, da ima manje uspešnih nego neuspešni firmi..., rekao je Dačić istakavši da "mi sada ne smemo da obećavamo nego da radimo"


On je rekao i da od lokalnih izbora u Vrbasu "ne treba praviti borbu na život i smrt" istakavši da je za SPS ""veoma važno da ostvari dobar rezultat u Vrbasu".


Dačić je istakao i da želi da se u Vrbasu "napravi jak tim kao što to treba da bude na nivou Srbije, i kao što to jeste u Srbiji, koji će preuzimati rizik i odgovornost za vodjenje grada ili drzave u stiuaciji kada to nije lako".


"Kad je lako, svi se javljaju i svi hoće da vide, a kad je teško važno je da oni koji su na čelu insitucija budu spremi da rizikuju i sprovode promene koje možda neće biti popularne, ali će dovesti do bolje situacije za gradjane", rekao je on.


Uz lidere Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu, zamenika predsednika PUPS-a Milana Krakobabića, uspeh na lokalnim izborima u Vrbasu poželeo je predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara Ištvan Pastor


"U skladu sa nasim mogućnostima i potencijalima zelimo da ova koalicija bude uspesna", rekao je Pastor objasnivši da je to želja liokalne madjarske zajednice koja broji oko 400 ljudi.


On je istakao i da je "zadataka svih nas da 13. oktobra odemo da glasamo da pokrenomo i ubedimo sve u našem okruženju da se posluže gradjanskim pravom i zaokruže broj tri da imamo pobednicku koaliciju".

Poslednji komentari
  • Bojkot Vreme: 05.10.2013 20:53h

    Bojkotujmo Politicku Mafiju -da nemaju Legitimitet 'prave nas Budalama popljackaju Firme pa idu na Izbore -kadrovi SPSa optuzeni su za stanje u Galenii ,za Srbijagas za Agrobanku

  • pera Vreme: 06.10.2013 08:36h

    SPS mora da ..pukne..jer ima najgore Ministre a o ..predaji//Kosova da i nepricam.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP